Vad om magsjuka och gravid?

Sedan reda på att du väntar, du har försökt att hålla ett vakande öga för några symptom som kommer med graviditeten.

Du räknar med att känna sig trött, lite uppsvälld, illamående, och Lord vet vad det här barnet kommer att göra för dig, eller hur?

Eller kanske du har upplevt fler symtom än du någonsin trott existerat att det är svårt att ens säga vad som inte en bieffekt av att vara gravid.

Hursomhelst, när du vaknade i morse, du visste något var annorlunda om hur du känner. Du är sjuk till magen och känner dig trött och crampy. Har du äter något konstigt vid middagen i går kväll?

Detta är en annan klassiska tecken på graviditet? Eller har du plocka upp en fin magsjuka?

Tecken på graviditet eller maginfluensa?

Klassiska symptom på magsjuka inkluderar vattnig diarré (nonbloody), illamående, uppsvälldhet, huvudvärk, låggradig feber, magkramper, svettning, fuktig hud och ibland muskelvärk.

Enligt experter på Mayo Clinic och Baby Center, kan en del av dina symtom i samband med graviditet, men i en annan utsträckning än när du är sjuk:

 • Illamående (med eller utan kräkningar): Du kan uppleva graviditetsillamående när som helst på dygnet, och eventuellt flera gånger under dagen. Denna queasiness, dock inte bör pågå hela dagen. Tyvärr för vissa, kommer det att pågå långt in på andra trimestern.
 • Uppblåsthet: Alla hormonella förändringar kan leda till att du känner dig som liknar hur du känner dig innan du får din period.
 • Magkramper: Få erfarenhet milda kramper, mycket liknar när du är på din tid.

För en fullständig djupgående förklaring av alla de klassiska tecken och symtom på graviditet, kolla in Mayo Clinic eller Baby Center.

När du har maginfluensa eller gastroenterit, kan dessa obehagliga symptom känna sig helt annorlunda:

 • Illamående: Den illamående (och kräkningar) du upplever när du är sjuk kommer bara varar några dagar (men inte mer än 10 dagar), och du kommer sannolikt att lida med det hela dagen lång under denna tid.
 • Uppblåsthet: Den inflammation i magen och tarmarna kan få dig att känna uppsvälld.
 • Kramper: Anledningen till att det gör ont är faktiskt bra! Din kropp arbetar hårt för att försöka bli av med allt otäck organism gjorde sin väg in.

Låter det här mer som vad du känner? Om så är fallet, är chansen att du har mer än bara ditt barn roaming runt inuti!

Hur fick jag till och med maginfluensa?

Det är roligt att det är kallad så ofta som maginfluensa, eftersom det inte är relaterade till den vanliga ”influensan” alls.

Så vad är det?

Cleveland Clinic definierar gastroenterit (maginfluensa) som en inflammation i tarmarna som orsakas av något virala, bakteriella eller parasitiska. Smaskigt!

Alla är smittsam, men viral gastroenterit är den vanligaste maginfluensa vi ser i USA. Den överförs genom direkt kontakt, så att du antingen plockat upp infektionen genom förorenad mat (särskilt fisk och skaldjur), vatten, eller en person som redan är infekterade med det.

Det är alla mycket vacker att tänka på, eller hur? Att inte nämna att i detta ögonblick, hålla illamående i schack kan redan vara en utmaning. Du har förmodligen upplevt maginfluensa redan under ditt liv, åtminstone en gång.

Så är den verkliga frågan nu: Hur kommer din nya besökare påverka din graviditet?

Kan maginfluensa orsaka några komplikationer?

Frukta inte. de flesta fall av gastroenterit under graviditeten lösa utan några negativa utfall på mamma eller baby.

För bra åtgärd men här är möjliga komplikationer av att ha maginfluensa du bör vara medveten om:

 • Feber: Kan orsaka missfall eller för tidig födsel, och i sällsynta fall kan orsaka fosterskador, enligt Dr Dolan på Baby Center.
 • Svår uttorkning: kan minska blodflödet till moderkakan, vilket kan vara farligt för barn som moderkakan ger grundläggande syre och näring till barnet.
 • Listerios: Om du råkade få en allvarligare form av gastroenterit från Listeria, Salmonella, eller E. coli exempelvis dessa kan orsaka intrauterin fosterdöd, för tidig födsel eller svår neonatal infektion som du normalt skulle se ungefär 36 timmar efter födseln, enligt till denna grupp av läkare i Storbritannien. 

Obs: Den ACOG säger att gravida kvinnor är 13 gånger större risk att få listeria än befolkningen i allmänhet. Läs igenom Baby Center lista över riktlinjer för att undvika att få denna sjukdom under graviditeten!

Hur behandlar jag maginfluensa utan att skada mitt barn?

Tyvärr finns det ingen quick fix för att bli av gastroenterit. Den goda nyheten är att det finns massor av saker du kan göra för att hantera dina symtom medan du väntar på din kropp att kämpa mot din oönskade vän.

 • Rehydrera! Detta är den enskilt viktigaste sättet du kan hjälpa din kropp återhämta sig och förhindra skada din wee en. Du förlorar en betydande mängd vätska snabbt så återfukt är mycket viktigt. Tvinga dig själv att dricka vätska om du kan; vatten, utspädd juice, decaf te, klar buljong och varmt vatten med citron är alla bra val. Om tanken på vätskor gör bara din mage churn, suga på is chips eller popsicles istället. Gör detta ofta och varje dag. Real ingefära är också känd för att lindra alla typer av dåligt magen känsla under graviditeten, så verkliga ginger ale, te eller ingefära godis kan hjälpa också.
 • Välj rätt mat . Om du känner för att äta, välja livsmedel som är mest intetsägande, lättsmält och ger väsentliga ersättnings näringsämnen.Allas hört talas om BRAT diet, eller hur?Det är en oldie men goodie eftersom det fungerar!
  • Bananer är lättsmält och ersätta kalium du förlorar genom kräkningar och / eller diarré.
  • Rice (speciellt vitt ris) är också lätt att smälta och kan ge dig en välbehövlig boost av energi från kolhydrater den innehåller.
  • Äppelmos innehåller pektin, ett naturligt ämne som hjälper till med diarré.
  • Toast (vit skål) är lättsmält och kan ge mer kolhydrater för dig.
 • Vila och sedan vila lite mer. Denna maginfluensa är körsbär på toppen överväger graviditet redan att du känner dig svag och trött, eller hur? Så får bekväma, sätta på en bra snärt, och ta en tupplur eller två. Din kropp behöver så mycket vila som möjligt.
 • Ta mediciner med försiktighet. AAFP listar vanliga OTC-läkemedel som används under graviditeten. Baserat på FDA kategorier, är det bra att veta att vissa läkemedel ”i allmänhet betraktas som säkra” att använda under graviditet. Antacida som Tums eller Maalox kan underlätta en del obehag, liksom vissa smärtstillande som Tylenol eller Motrin, även Motrin inte bör användas i tredje trimestern. Mot diarré mediciner som Imodium eller Kaopectate kan tas utan bör definitivt undvikas i första trimestern. Kontrollera alltid med din OB / Gyn först om några mediciner.
 • Undvik försvårande livsmedel och drycker. Det är bäst att hålla sig borta från mejeriprodukter, fet eller salt mat, kryddig mat, fibrer och koffeinhaltiga drycker för nu – de kan vara lite hårda på magen.

Kan jag förhindra detta i framtiden?

Så mycket som jag är säker på att du älskar frekventerar badrummet och känner subpar, hålla dessa tips i bakhuvudet så att du inte får ner med maginfluensa igen:

 • Tvätta dina händer. Detta kan tyckas självklart, men det är verkligen viktigt, särskilt efter att gå på toaletten, byta blöjor och när man arbetar med mat.
 • Rengöra och desinficera ytor. Använd blekmedel baserad lösning på köksytor, speciellt när du arbetar med rått kött eller ägg.
 • Torka av kundvagnshandtag.
 • Undvik kontakt med någon du känner är sjuk. Om möjligt, hålla sjuk familjemedlem (s) begränsas till ett badrum och desinficera hårda ytor i huset tills alla återhämtar sig.
 • Var extra försiktig när du reser. Drick vatten på flaska och undvika isbitar samt raw food och svampiga kött.
 • Få andra barn (ren) vaccineras. Den gastroenterit vaccin (ges till barn under 1 år) verkar för att förhindra allvarliga symtom.

Oavsett vad, kom ihåg att du kommer att läka. Förutom läkarens rekommendationer, låt din mamma instinkter vara din guide till återhämtning! Ta extra hand om dig själv och du kan göra något fel för ditt barn! Må bättre snart, mamma.

Spara

Spara

Spara