Tud osztrigát enni terhesség alatt?

A terhesség alatt, bizonyos élelmiszerek, amelyek biztonságosak rendes körülmények között vált káros. Sok terhes nők aggódnak, ha bizonyos élelmiszereket, a diéta, miközben várta, és az osztriga közéjük. De lehet osztrigát enni terhesség alatt?

Osztriga egy ínyenc csemege, és az is lehet, az egyik kedvenc ételek valaha. De vannak osztriga terhesség alatt biztonságosnak tekinthető?

Mivel ebben a fázisban az életed, te vagy a felelős a saját és a baba az anyaméhben. Ezért az egészséges életmód még lényeges ebben az időben. Tehát, hogy törölje a kétségeit osztriga fogyasztása itt a mi kis útmutató az Ön számára.

Előnyök osztriga

Osztriga úgy gondolják, hogy tele van sok tápanyagot, és a fogyasztás úgy véljük, hogy számos egészségügyi előny. Néhány ezek közül:

  • Osztriga alacsony kalória, ami számukra a tökéletes választás azok számára próbál tartani a súlyát kordában.
  • Az osztriga is alacsony zsírtartalmú, magas fehérje-. Sőt, ezek ideális sovány fehérjeforrás, hogy hozzá kell adni a diéta, ha egy darabig.
  • Az osztriga kiváló természetes forrása a cink. Csak egy 3 oz rész a vélemény, hogy a 67 mg cinket, mely egyike a sok fontos ásványi anyagok szükségesek a terhesség alatt.
  • Az osztriga is jó a szívnek. Ezek tartalmaznak fontos az egészséges ásványi anyagokat beleértve az omega-3 zsírsavak, magnézium, kálium és E-vitamin, amelyek mind úgy gondolják, hogy csökkentik a gyulladást és csökkenti a szívbetegségek kockázatát.

Míg az osztriga tele van számos egészségügyi előny, hogy hasznos lehet a terhes nők, orvosi szakértők szerint korlátozza a fogyasztása tenger gyümölcsei. Miért?

Miért Limit Gasztronómia osztriga a terhesség alatt?

A hüvelykujj szabály, hogy végre a biztonságos táplálkozás a terhesség alatt, hogy elkerüljük fogyaszt semmilyen állati hús, nyers. Kevesebb főtt vagy nyers húst a vélemény, hogy számos baktérium, amely fertőzésekhez vezethet, és néha átlépi a placentán, amivel a növekvő baba veszélyben.

 • Terhes nők elnyomott immunrendszer és az osztriga (nyers) úgy gondolják, hogy az egyik leggyakoribb oka a tenger gyümölcsei kapcsolatos ételmérgezés. Nyers osztriga a terhesség alatt, semmilyen körülmények között, mely nem előnyös.
 • Kevesebb főtt osztriga okozhat gyomor-bélrendszeri problémák, és azt is vezethet súlyos fertőzések a fejlődő magzatra. Sőt, azt is gondolják, hogy okozhat idegrendszeri károsodást és a vetélés.
 • Főtt osztriga, másrészt, nem sok egészségügyi előnyökkel, és lehet kevésbé előnyös, hogy fogyasztott a terhesség alatt.

Hogyan fogyasszunk osztriga a terhesség alatt?

Táplálkozási szakértők azt javasolják, és a fogyasztás osztriga mértékkel terhesség alatt.

 • Nyers osztriga el kell kerülni minden áron; azonban főtt osztriga élvezhető egyszer-egyszer a második trimeszterében.
 • Az FDA azt javasolja mennyiségét korlátozzák a tenger gyümölcsei a terhesség alatt, mint a sok halak és egyéb tengeri tartalmaznak mérgező vegyi anyagok, amelyek kárt okoznak a fejlődő baba.
 • Ugyancsak tanácsos elkerülni fogyaszt osztriga az első és a harmadik trimeszter alatt.
 • Győződjön meg arról, hogy az összes osztriga, amit fogyasztanak teljesen főtt (lehetőleg az Ön felügyelete mellett), és van egy szilárd szerkezetű.
 • Ez is egy jó ötlet, hogy fogyaszt osztriga és egyéb tengeri állatok, illetve állati fehérjék a friss formában tárolása helyett a hűtőbe néhány napig.

Ha bármilyen aggodalmak a fogyasztás osztriga a terhesség alatt, keresse fel az egészségügyi szolgáltató. Seafood is kölcsönhatásba léphet bizonyos gyógyszerek, így ha már vesz néhány kiegészítőket vagy gyógyszereket, akkor érdemes előtte beszélje meg kezelőorvosával.