Ting å spise og ikke å spise mens gravid

Som god mat og god mat for graviditet? Disse Følgende informasjon kan hjelpe deg.

“Danger” Foods

Under svangerskapet er det et par ting som kan stresse deg ut, men å spise bør ikke være en av dem. Sjekk ut vår guide. Dette er ting å spise og ikke å spise mens gravide.

  • Bruk Graviditet vektøkning kalkulator for å holde orden på din graviditet pounds

Matvarer for å unngå

Hvorfor er noen matvarer off-limits når du er gravid – men fint hvis du ikke? Først endringer i immunsystemet nå gjøre deg mer utsatt for matbårne sykdommer. Hva ville har betydd urolig mage før kan bety alvorlige komplikasjoner nå – fra dehydrering til abort.

Så for å være sikker, unngå de vanligste syndebukkene av matbåren sykdom:

Egg: Fordi rå egg kan bli smittet med salmonella, en bakterie som kan gi feber, oppkast og diaré, se opp for restaurant-laget Caesar salat dressing, hjemmelaget gløgg, rå cookie dough og myk egge eller solfylte side opp egg – – noen rett der egg (både eggeplomme og hvite) ikke er kokt helt. “Hvis eggene er kokt, er risikoen borte,” legger Madeleine Sigman-Grant, PhD, mors barns helse og ernæring forlengelse spesialist ved University of Nevada.

Sushi: Med unntak av California ruller og andre varmretter, sushi er ikke trygg når du venter, heller, fordi det kan inneholde sykdomsfremkallende parasitter.

Upasteurisert Juice: Hold deg unna juice (som cider) solgt gården står; det kan ikke ha gjennomgått pasteurisering, en prosesseringsmetode som dreper bakterier og toksiner. Selv om de fleste av melk og juice selges i butikkene i dag er pasteurisert, det er fortsatt noen merker på hyller som ikke er, så lese etiketter.

Andre matvarer er usikre på grunn av mulige forurensninger som kan skade fosteret:

Noen varianter av fisk: Fisk, som kan skryte av omega-3 fettsyrer som bidrar til babyens hjernens utvikling, er et godt måltid valg akkurat nå. Men noen varianter skal være utstøtt på grunn av høye nivåer av metyl-kvikksølv, en forurensende som kan påvirke babyens nervesystemet. Disse inkluderer sverdfisk, hai og tilefish – alle store arter som lever lenger, samler mer kvikksølv i kjøttet. (Det kan være lurt å unngå disse fiskene helt under din fertil år fordi kroppen lagrer kvikksølv i opptil fire år, råder Ward.)

Faktisk er de fleste typer fisk inneholder spor av kvikksølv, slik at du ønsker å begrense din ukentlige forbruk av sikrere varianter også. Ifølge de nyeste retningslinjene fra FDA, kan du nyte opptil 12 unser i uken (omtrent to måltider) på lavere kvikksølv fisk som laks, steinbit, sei, reker og hermetisert lys tunfisk. Av de 12 ounces, bare 6 bør komme fra hermetisert “hvit” Albacore tunfisk, som har en tendens til å inneholde mer kvikksølv enn lys tunfisk. Hvis du spiser fisk fanget i lokale farvann, sjekk på nettet med din Statens Institutt for helse for veiledninger (hvis du ikke kan finne noe informasjon, begrense deg til 6 ounces).

Moderate Foods

Noen matvarer er fint i små mengder, men ikke overdriv.

Høye nivåer av koffein: Når det gjelder koffein, “studiene kan være veldig forvirrende,” sier Sigman-Grant. Mens en liten studie gjorde koblingen koffein til økt helserisiko hos fosteret, har sterkere studier vist at koffein ikke er skadelig i moderate mengder. Så i dag retningslinjene foreslår ikke mer enn 300 milligram per dag, omtrent det beløpet som finnes i to eller tre 8-unse kopper kaffe. Og det kommer som en lettelse for mange moms-å-være. Stephanie McClure, en mor til to, i Westerville, Ohio, hadde en forferdelig tid går cold turkey. “Etter noen måneder gikk jeg til legen min og spurte om det var noen måte jeg kunne ha bare en liten bit av kaffe,” husker McClure, som sier hennes lege ga greit for et par kopper om dagen. “Jeg umiddelbart løp til Starbucks og bestilte en mocha latte.”

Nitrat-rik mat: Det er også smart å gå lett på pølser (som alltid bør spises kokt) og spekemat som bacon og pølse. Disse inneholder nitrater, additiver som er blitt trukket i tvil for mulige forbindelser til hjernesvulster og diabetes. Selv om studiene er ikke avgjørende, er det fornuftig å begrense forbruket – disse matvarene er ikke stor ernæringsmessige valg uansett. Hva om din elskede diett brus? De er ansett som trygge under svangerskapet og utover ikke å være en fremragende ernæringsmessig valg, er det ingen vitenskapelige bevis for at de forårsaker skade. Men på nedsiden, minst en kunstig søtningsmiddel (sakkarin) som ofte finnes i diett brus gjør krysser placenta og kunstig søtet drikke er vanligvis lav i ernæringsmessig verdi. Så igjen, anbefaler vi moderasjon.

ANBEFALT Foods

Gode ​​nyheter! Noen matvarer du kanskje trodde var forbudt faktisk ikke.

Myke oster: Myke oster som Brie, feta og Gorgonzola gang ble ansett som potensielt skadelig fordi de kan havnen listeria. Listeriose, en sykdom forårsaket av bakterien listeria, kan bli overført fra foster, som fører til abort, for tidlig fødsel, eller dødfødsel. Men FDA tillater nå myk ost under svangerskapet, så lenge den er laget med pasteurisert melk. De fleste ost som selges i USA er, men “ikke noen gang ta det for gitt”, sier Ward. Det er likevel viktig å sjekke etikettene, spesielt med importerte merkevarer. Hvis du bor i en grense stat, styre klar av myke meksikanske oster som queso blanco i markeder (de er vanligvis ikke pasteurisert).

Ost under graviditet: trygt eller ikke?

Kokt Deli Kjøtt: Når Jennifer Vito, en mor i San Antonio, hørte at deli kjøtt var også stengt på grunn av listeriose bekymringer, fant hun det vanskelig å fjerne det når hun hadde ventet. “Hvis jeg ikke kan ha deli kjøtt, hva skal jeg spise til lunsj?” hun sier. “Jeg spiste mye peanut smør og gelé smørbrød og snacked på grønnsaker.” Men deli kjøtt er bra under svangerskapet så lenge du varme den første til å drepe bakterier (pop sandwich i mikrobølgeovn eller bestille en varm eller ristet sandwich på deli – bare sørg for at kjøttet er dampende før du spiser det). “Det er en smerte å varme den, men det ville være verre å få listeriose”, sier Ward. Hvis du foretrekker å passere på deli kjøtt, prøve andre høy-protein lunsj som en vegetarisk burger, en bønne burrito, eller kylling salat laget med noen leftover grillet kyllingbryst og lav-fett majones.

Fresh Produce: Endelig frukt og grønnsaker bør være et fast innslag i kosten, spesielt under graviditet, fordi de er høy i vitaminer og fiber. Men ta noen commonsense forholdsregler: omvask bagged salat (selv om etiketten sier det er trippel-vasket) for å vaske bort eventuelle spor av salmonella eller E. coli. Faktisk bør du vaske utsiden av alle frukter og grønnsaker – selv om du ikke kommer til å spise huden. “Ellers du drar bakterier i kjøttet når du kutter det,” sier Sigman-Grant.

Men hva er bunnlinjen beste råd om hva du skal spise disse ni månedene? Bland den opp. “Ikke stol på den samme maten hver dag,” sier Sigman-Grant. “Du dramatisk redusere risikoen for å bli utsatt for noe skadelig hvis du spiser et utvalg.” Hva mer, ved å variere kostholdet, du vil også levere en sunn blanding av næringsstoffer til din voksende baby.

The News on Alcohol

Alkohol har lenge vært betraktet som en no-no i løpet av svangerskapet. Men mange leger fortsatt råder sine pasienter at en og annen drikke er greit. “Legen min fortalte meg at jeg kunne ha opp til 4 unser rødvin en eller to ganger i uken, og at det faktisk ville være bra for meg,” husker Amy Quinn, en mor i Mullica Hill, New Jersey. Så har reglene om drikking endret?

Absolutt ikke, advarer mange eksperter. Tung drikking kan føre til føtalt alkoholsyndrom (FAS), noe som fører til mental retardasjon og en mengde av avvik. Men ifølge March of Dimes, kan selv moderat drikking føre til mer subtile fysiske og psykiske skader. Og fordi ingen vet nøyaktig hva mengde alkohol fører FAS, er det smart å styre unna.

Informasjonen på dette nettstedet er designet for pedagogiske formål. Det er ikke ment å være en erstatning for informert medisinsk råd eller behandling. Du bør ikke bruke denne informasjonen til å diagnostisere eller behandle eventuelle helseproblemer eller sykdommer uten å rådføre deg med barnelege eller fastlegen. Ta kontakt med lege med spørsmål eller bekymringer du måtte ha angående din eller barnets tilstand.Lagre

Lagre