Symtom på graviditet implantation och hur för att bekräfta det

Untimely blödning är frustrerande. Speciellt så, när du planerar för graviditet och märker lätt blödning. Men inte bli besviken eftersom denna blödning indikerar något bra för dig. Det kan vara implantation blödning, en normal fysiologisk process i någon graviditet. Det är en av de tidiga symptomen av graviditeten. Läs den här MomJunction post veta mer om implantation, dess stadier, symptom och hur du kan bekräfta det.

Vad är Implantation?

Implantation (av det mänskliga embryot) är fastsättningen av det befruktade ägget (blastocysten) till slemhinnan i livmodern att växa och utvecklas. Det är en helt naturlig process som händer en vecka efter ägglossning och är ett tidigt skede av graviditeten.

En tredjedel av kvinnor upplever implantation blödning men är misstas för menstruation när det händer samtidigt på din cykel.

När gör Implantation inträffa?

I de flesta fall sker implantation plats runt nio dagar efter ägglossning, men ibland kan det ske så tidigt som sju dagar eller så sent som 12 dagar. Så om ägglossningen sker på den 14: e dagen efter en period (i genomsnitt 28-dagars cykel), kan implantation sker på den 23: e dagen.

Under ägglossningen, äggstockarna släpper äggen. När spermier kommer in i äggledaren, befruktar det ägget inom 12 till 24 timmar för ägglossning. Det befruktade ägget, känd som en zygot, färdas sedan ner i äggledaren. Under denna tid multiplicerar zygot flera gånger för att bilda en blastocyst, som kommer in i livmoderhålan i fem till sex dagar efter befruktningen. Det implantat sedan till livmodern på en dag eller två. Därför hela processen från befruktning till implantation tar sex till tio dagar. Detta innebär implantation sker mellan 20 och 24thday av din vanliga menstruationscykel.

Stages för implantation:

Embryot implantation sker på sjätte eller sjunde dagen efter ägglossningen. Denna process har tre steg:

 • I det första steget, fäster embryot till livmoderväggen (fodret är endometrium). Denna inledande fas av implantation process kallas adplantation. Under detta skede är embryot ungefär fem till sex dagar gamla  [1] .
 • I det andra steget, penetrerar det befruktade ägget livmoderväggen så att det är säkert i livmodern. Denna process är vidhäftning av blastocysten till livmoderslemhinnan.
 • I det tredje steget, bäddar embryot slutligen djupt inne i livmoderväggen. Vid denna punkt, är ägget ligger i livmoderhålan och som livmoderslemhinnan växer, är kaviteten inslagna bättre.

Symtom på graviditet implantation:

Varje graviditet är olika, och så är implantation symtom. De kan också skilja sig från den första graviditeten för att de därpå följande. Vissa kvinnor inte märker några symptom i samband med implantation. Nedan listas möjliga implantation tecken som skulle bidra till att bekräfta din graviditet.

1. Implantation blödning eller stänkblödning:

Det är en av de främsta symptom på implantation, och förmodligen en korrekt tecken på dräktighet. Detta händer när embryot bäddar i livmoderväggen. Så om du märker lätt blödning eller spotting före inträdet av din tid, du behöver inte oroa dig.

Men vad implantation blödning ut? Det är rosa, glesa och inte som rött och tung som den period blödning. Det är inte konsekvent och inte bildar klumpar. Blödningen kan vara på och av och varar från några timmar till två dagar.

2. Implantation kramper:

Den andra vanligt symptom efter spotting är implantation kramper, som liknar period kramper. Dessa kramper är mildare och mindre smärtsamt. Så varifrån kommer implantation kramp inträffa? Du kommer att uppleva dem i ryggen och nedre delen av magen och sist för ett par dagar. De är ibland i samband med kontinuerlig sammandragningar i livmoderväggen. Om kramper är svår och outhärdlig under en lång tid, är det lämpligt att se din vårdgivare.

3. Bröst förändringar:

Strax efter implantation börjar kroppen att förändras. Bröst genomgår förändringar såsom ömhet, ömhet och svullnad. Det beror på att de förändrade kvinnliga hormonnivåerna efter befruktningen. I vissa fall är dessa förändringar är synliga under ägglossningen samt en vecka efter ägglossning.

4. Ökad basal kroppstemperatur:

Den basala kroppstemperaturen (BBT) är hög under implantation och kan vara ett sätt att bestämma graviditet. Du behöver inte nödvändigtvis följa din kroppstemperatur om du försöker bli gravid. Därför måste du kartlägga din dagliga temperatur, och se om det ökar. BBT stiger vid tiden för ägglossning på grund av ökande progesteron hormon och förblir förhöjd när implantation sker.

5. Frekvent urinering:

Driften att urinera ökar inom en vecka efter implantation. Din kropp genomgår stora förändringar för att göra plats för barnet. Ökad blodtillförsel till bäckenområdet sätter press på blåsan. Detta tryck ökar behov av att urinera.

6. matbegär / aversion:

Detta är ytterligare ett framträdande tecken på implantation. De hormoner som produceras som ett resultat av implantation tenderar att förändra kvinnans gillar och ogillar för mat. Du kan längta efter mat du inte har ätit innan eller ogillar mat du en gång älskade. Däremot kan några cravings eller aversioner för livsmedel inom sju dagar efter ägglossning inte betraktas som en implantation symptom.

7. Värmevallningar:

De är mindre vanliga tecken på implantation och varar i ca 15 minuter vid tidpunkten för implantation. Under implantation, hormonnivåerna snabbt fluktuera orsakar värmevallningar. Även om det är en inkonsekvent tecken, kan du fortfarande anser att det i samband med andra symptom.

8. Cervical slem:

En ökning av progesteronnivåerna efter implantation utlöser livmoderhalsen att svälla och ökar blodflödet till det. Dessutom, körtlar förstoring och hormoner stimulerar körtlar att producera mer livmoderhalsslem. Den slem innehåller således en del blod, vilket är anledningen till livmoderhalsen efter implantation ser rosa eller brunaktig färg.

Även om ovanstående tecknen kan avgöra din graviditet, kan du inte vara säker förrän man tar ett prov. Dessutom, kom ihåg att inte varje kvinna har dessa tecken.

Hur du kontrollerar om din Implantation är framgångsrik?

Det enda sättet att bekräfta din graviditet är genom ett graviditetstest. Om du märker någon spotting, dvs implantation blödning, vänta i ungefär tre dagar och ta ett graviditetstest. Den senare du tar testet, desto mer är chanserna att få ett korrekt resultat som din hCG nivåer ökar.

Ett annat sätt att bekräfta implantation går för en sonogram att veta om embryot är kopplad till livmoderväggen. Efter tre till fyra veckors implantation, kan du se fostret i livmodern. Däremot kan sonogram ha en negativ effekt på den känsliga processen för implantation och fostrets utveckling.

Uppleva tecken, men fick ett negativt testresultat?

Du kan ha tecken på en lyckad implantation, men kan sluta med negativa testresultat. Detta kan bero på otillräcklig hCG hormon. I vissa fall kommer det ta upp till tio dagar efter implantation för att ha tillräckligt med hCG i kroppen för att ge positiva resultat. Därför vara optimistisk och ha tålamod.

Hur att öka dina chanser för implantation?

De två veckor efter en menstruationscykel är stressande om du planerar att bli gravid. De förhöjda spänningsnivåer förhindra konception genom att störa hormonnivåerna. Därför måste du veta sätt att förbättra chanserna för framgångsrik implantation.

Följande är de praktiska sätt att göra dina två veckor väntar roligt:

1. Balanserad kost för friska hormonnivåer och livmoderslemhinnan:

 • Fiberrika livsmedel främja en sund östrogennivåer, metabolism och matsmältning. Äta mörka bladgrönsaker såsom collard, grönkål eller betor greener, malda linfrön, blötlagda frön och nötter, och fullkornsprodukter. Har ca 28 gram fibrer per dag.
 • Super livsmedel stödja hälso hormonella nivåer. Inkludera kokosolja, torskleverolja, gojibär (Arctium lappa) och maca (Maca) i din kost.
 • Stöd en sund tillväxt av livmoderslemhinnan genom att ta graviditets säker örter och blod närande mat. Konsumera örter som hibiskus, nässlor, röd hallonblad och gul docka infusioner eller extrakt. Blod närande mat inkluderar lax, gräs utfodras kött, solros och pumpafrön, spirulina och quinoa.
 • Inkludera livsmedel som ökar din kroppstemperatur. När progesteron höjer kroppens temperatur väcker också. Därför är en varm livmodern en idealisk miljö för att stödja ett nytt liv. Prova att ta grytor och soppor med några värmande örter som kanel, ingefära och cayenne.

2. Skapa goda känslor:

Du kanske har höga förväntningar under de två veckorna av väntan för de goda nyheterna. Du är överväldigade av förväntan och oro. Detta skulle kunna frigöra stresshormoner som förhindrar kroppen från att bli gravid.

Håll huvudet kallt under denna period. Dröm om att bli gravid, men gör det inte din besatthet. Håll dig upptagen och tar upp de uppgifter som du älskar att göra. Detta kommer att hålla dina känslor under kontroll.

3. tänka om naturliga terapier, örter och kosttillskott du redan tar:

Vissa naturliga terapier påverkar livmodern och sålunda förhindra implantering. Undvik metoder såsom ricinolja förpackningar, själv fertilitet massage, Maya buken massage och Radiant Womb terapeutisk olja. Alla dessa behandlingar är bra före ägglossningen, men inte vid tidpunkten för implantation.

Du kan fortsätta med akupunktur och växtbaserade program och prenatal vitamintillskott.

4. Ta tillräckligt med vila och vårda dig själv:

I väntan på din graviditet nyheter, kan du ofta observera dig själv knyter din käke, mage eller hålla axeln hög, vilket är alla tecken på stress. Försök att undvika de tankar och jobb som gör att du känner stressigt. Ha en hälsosam miljö hemma och på arbetet.

 • Gå att sova tidigt och ta tupplurar under dagen.
 • Om du är i drift eller tunga övningar, övergå till rask promenad eller fertilitet yoga.
 • Nest livmodern, vilket innebär att det en säker miljö för att inbjuda barnet.
 • Få massage, ta sig runt med dina kära, planerar för en lugn utflykt.

5. Tro på dig själv

Du får inte bli gravid om du tvivlar på din förmåga att föda ett barn. Ändra din tankemönster, och tro på dig själv. Negativa tankar kan förändra hormonbalansen, vilket påverkar dina chanser att friska ägglossning, implantation och graviditet.

Positiva affirmationer, rådgivning och meditation hjälper dig att tänka positivt om din kropp och inre. Men det kommer inte att ske över en natt. Så var försiktig när du byta till en positiv inställning.

Varför Onormal implantation inträffa?

I sällsynta fall kan vissa kvinnor upplever onormal implantation som leder till missfall. De sällsynta fall inkluderar:

1. Ektopisk graviditet:

När det befruktade ägget implantat utanför livmoderhalsen, kallas det ektopisk graviditet. Vanligtvis sker implantering i äggledaren när embryot låter att sjunka till livmoderhalsen. I processen, det kan ibland fäster äggstocken eller buken. Denna typ av graviditeten måste avslutas medicinskt, och detta kan leda till kraftig implantation blödning och brott. Det är därför minskar risken för befruktning i framtiden.

2. hydatidiform mol:

Detta inträffar när snabbt delande blastocyst implantat sig till livmoderväggen, men inte utvecklas till en fullfjädrad embryo. I stället för ett embryo, vänder blastocysten till en tumör. Du kan uppleva alla tecken på graviditet och kan även få bekräftat graviditetstestresultat på grund av produktionen av hCG av tumörcellerna. Endast ett ultraljud kan bestämma närvaron av hydatidiform mol.

3. Problem med moderkakan:

Avvikelser i samband med moderkakan är beroende på var implantation sker. Om funktionen av moderkakan påverkas negativt, kommer graviditet inte fortsätta. Placental problem leder till missfall, och en tidig förlust kallas ett missfall. Om moderkakan avvikelser förekommer senare i graviditeten, de resulterar i prematur födelse, orsakar komplikationer för mamman och barnet.

Implantation är det första steget av graviditeten. Det kan vara så subtil att du kanske inte ens inser att det har hänt inuti kroppen. Men när din lust att bli gravid är hög, tenderar man att relatera varje liten förändring i din kropp till graviditet. Det viktiga är inte att få orolig för resultatet eller besviken om resultatet är negativt. Nästa menstruation är precis runt hörnet!

vanliga frågor

Hur lång tid tar implantation blödning senast?

Implantation blödning varar i några timmar till två dagar. I sällsynta fall kan det fortsätta i mer än två dagar. Längden beror oftast på den mängd blod som frigörs i processen för embryo implantation och den tid det tar för kroppen att bli av med den.

Hur lång tid tar implantation kramp senast?

Implantation kramper varar i fem minuter. I vissa fall kommer kramper varar mindre än fem minuter eller upp till två dagar.

Vad gör implantation kramper känns?

De är som ett ljus prickning eller dra smärta i nedre delen av magen och börjar ungefär en vecka innan mens. Vissa kvinnor kan uppleva en enda episod av det, medan andra kommer att få tillfällig kramper.

Om användbar, inte glömma att dela. Skriver dem i kommentaren nedan.