Symptomer på graviditet implantation og hvordan man kan bekræfte det

Utidig blødning er frustrerende. Især så, når du planlægger for graviditet og bemærk lille blødning. Men får ikke skuffet, da denne blødning indikerer noget godt for dig. Det kunne være implantation blødning, en normal fysiologisk proces i enhver graviditet. Det er en af ​​de tidlige symptomer på din graviditet. Læs denne MomJunction indlæg for at vide mere om implantation, dens faser, symptomer og hvordan du kan bekræfte det.

Hvad er Implantation?

Implantation (i den humane embryo) er fastgørelsen af ​​det befrugtede æg (blastocyst) til slimhinden i livmoderen til at vokse og udvikle sig. Det er en helt naturlig proces, der sker en uge efter ægløsning og er et tidligt tidspunkt i graviditeten.

En tredjedel af kvinder oplever implantation blødning, men er forveksles med menstruation, som det sker på samme tid i din cyklus.

Hvornår Implantation opstå?

I de fleste tilfælde, implantation foregår omkring ni dage efter ægløsning, men nogle gange kan det forekomme så tidligt som syv dage eller så sent som 12 dage. Så hvis ægløsningen finder sted på den 14. dag efter en periode (gennemsnitlig 28-dages cyklus), kan implantation forekomme på den 23 dag.

Under ægløsning, æggestokke frigive æg. Når sperm kommer ind i æggelederen, det befrugter ægget inden 12 til 24 timers ægløsning. Det befrugtede æg, kendt som en zygote, derefter bevæger sig ned i æggelederen. I løbet af denne tid, zygoten ganger flere gange til dannelse af en blastocyst, som kommer ind i livmoderhulen i fem til seks dage efter befrugtningen. Det implantater derefter til livmoderen i en dag eller to. Derfor, at hele processen fra befrugtning til implantation tager seks til ti dage. Det betyder implantation opstår mellem det 20. og 24thday af din regelmæssig menstruationscyklus.

Stages Of Implantation:

Embryonet implantation opstår på den sjette eller syvende dag efter ægløsning. Denne proces har tre faser:

 • I det første trin, embryonet tillægger livmodervæggen (foring er endometrium). Denne indledende fase af implantation proces kaldes adplantation. I denne fase, fosteret er omkring fem til seks dage gammel  [1] .
 • I det andet trin, det befrugtede æg trænger livmodervæggen, så det er sikkert i livmoderen. Denne proces er adhæsion af blastocysten til endometriet.
 • I det tredje trin, embryonet endelig indlejrer dybt inde livmodervæggen. På dette tidspunkt, er ægget placeret i endometrie hulrum, og som endometriet vokser, bliver hulrummet indpakket bedre.

Symptomer på graviditet Implantation:

Hver graviditet er anderledes, og så er de implantation symptomer. De kan også afvige fra den første graviditet til de efterfølgende. Nogle kvinder ikke mærke nogen symptomer forbundet med implantation. Nedenfor er de mulige implantation tegn, der ville hjælpe med at bekræfte din graviditet.

1. Implantation eller pletblødning:

Det er en af ​​de primære symptomer på implantation, og sandsynligvis en nøjagtig tegn på drægtighed. Dette sker, når embryoet indlejrer i livmodervæggen. Så hvis du bemærker lys eller pletblødning før begyndelsen af ​​din menstruation, du behøver ikke at bekymre sig.

Men hvad betyder implantation blødning ud? Det er rosa, sparsomme og ikke så rød og tung som den periode blødning. Det er ikke konsekvent og ikke danner blodpropper. Blødningen kan være på og af og varer fra et par timer til to dage.

2. Implantation kramper:

Den anden fælles symptom efter spotting er implantation kramper, som ligner periode kramper. Men disse kramper er mildere og mindre smertefuld. Så hvor kommer implantation kramper opstår? Du vil opleve dem i ryggen og underlivet og sidste i et par dage. De er undertiden forbundet med kontinuerlige sammentrækninger i livmodervæggen. Hvis kramper er alvorlig og uudholdeligt for lang tid, er det tilrådeligt at se din sundhedsplejerske.

3. Breast ændringer:

Kort efter implantation, din krop begynder at ændre sig. Bryster undergå ændringer såsom ømhed, ømhed og hævelse. Det skyldes, at de skiftende kvindelige hormon niveauer efter undfangelsen. I nogle tilfælde er disse ændringer er synlige under ægløsning samt en uge efter ægløsning.

4. Øget basal legemstemperatur:

Den basale kropstemperatur (BBT) er høj under implantationen og kan være en måde at bestemme graviditet. Du kan ikke nødvendigvis spore din kropstemperatur, medmindre du forsøger at blive gravid. Derfor skal du kortlægge din daglige temperatur, og se om det er stigende. BBT stiger på tidspunktet for ægløsning på grund af stigende progesteron hormon og forbliver forhøjet når implantation indtræffer.

5. Hyppig vandladning:

Trangen til at tisse stiger inden for en uge for implantation. Din krop undergår massive ændringer for at gøre plads til barnet. Øget blodtilførsel til bækken området lægger pres på din blære. Dette pres øger din trang til at tisse.

6. Fødevarer cravings / aversion:

Dette er en anden fremtrædende tegn for implantation. De hormoner, der produceres som følge af implantation tendens til at ændre kvindens sympatier og antipatier for fødevarer. Du kan tørster efter fødevarer, du ikke har smagt før eller lide fødevarer, du engang elskede. Dog kan enhver trang eller aversioner for fødevarer inden for syv dage efter ægløsning ikke betragtes som en implantation symptom.

7. Hedeture:

De er mindre almindelige tegn på implantation og vare i omkring 15 minutter på tidspunktet for implantation. Under implantation hormon niveauer hurtigt svinge forårsager hedeture. Selv om det er en inkonsekvent tegn, kan du stadig overveje det i samarbejde med de andre symptomer.

8. Cervikal slim:

En stigning i progesteron niveauer efter implantation udløser livmoderhalsen til at svulme op og øger blodgennemstrømningen til det. Derudover kirtler forstørre og hormoner stimulerer kirtler til at producere mere cervikal slim. Den slim indeholder således nogle blod, hvilket er grunden til cervikal slim efter implantation ser rødlig eller brunlig i farven.

Mens de ovennævnte tegn kunne bestemme din graviditet, kan du ikke være sikker på, før du tager en test. Desuden huske, at ikke alle kvinder har disse tegn.

Sådan Bekræft Hvis dit Implantation er vellykket?

Den eneste måde at bekræfte din graviditet er gennem en graviditetstest. Hvis du bemærker nogen spotting, dvs. implantation blødning, vente omkring tre dage og tage et hjem graviditetstest. Den senere du tager testen, jo mere er chancerne for at få et præcist resultat som din hCG stiger.

En anden måde at bekræfte implantation er at gå for en sonagram at vide, om fosteret er fastgjort til livmodervæggen. Efter tre til fire uger efter implantation, kan du se fosteret i livmoderen. Men sonagram kunne have en negativ indvirkning på den følsomme proces med implantation og fosterudvikling.

Oplever tegn, men fik et negativt testresultat?

Du kan blive at have tegn på en vellykket implantation, men kan ende med negative testresultater. Dette kan være på grund af utilstrækkelig hCG hormon. I nogle tilfælde vil det tage op til ti dage efter implantation at have nok hCG i kroppen til at give positive resultater. Derfor være optimistiske og være tålmodig.

Hvordan du øger dine chancer for implantation?

De to uger efter en menstruationscyklus er stressende, hvis du planlægger at blive gravid. De forhøjede stressniveau forhindre undfangelse ved at forstyrre hormon niveauer. Derfor er du nødt til at vide måder at forbedre chancerne for vellykket implantation.

Følgende er de praktiske måder at gøre dine to uger vente fornøjelig:

1. Afbalanceret kost for sunde hormonal niveauer og livmoderslimhinden:

 • Fiber-rige fødevarer fremme sund østrogenniveau, stofskifte, og fordøjelse. Spis mørke bladgrøntsager såsom Collard, grønkål eller sukkerroer greens, jorden hør frø, udblødt frø og nødder og fuldkorn. Har omkring 28 gram fibre hver dag.
 • Super fødevarer understøtter sunde hormonal niveauer. Medtag kokosolie, torskelevertran, goji bær (glat burre) og Maca (Lepidium meyenii) i din kost.
 • Støt en sund vækst af livmoderslimhinden ved at tage graviditet-safe urter og blod nærende fødevarer. Forbruge urter såsom hibiscus, brændenælde, rød hindbær blade og gule dock infusioner eller uddrag. Blod nærende fødevarer omfatter laks, græs fodret kød, solsikke og græskarkerner, spirulina og quinoa.
 • Medtag fødevarer, der øger din kropstemperatur. Når progesteron niveauer hæve kroppens temperatur giver også anledning. Derfor er en varm livmoder er et ideelt miljø for at støtte et nyt liv. Prøv at tage gryderetter og supper med nogle opvarmning urter såsom kanel, ingefær, og cayenne.

2. Generer gode følelser:

Du kan have høje forventninger i løbet af de to uger af ventetiden for de gode nyheder. Du er overvældet med forventning og angst. Dette kunne frigive stresshormoner, der forhindrer din krop fra at blive gravid.

Hold din cool i denne periode. Drøm om at blive gravid, men gør det ikke din besættelse. Hold dig travlt og tage de opgaver, du elsker at gøre. Dette vil holde dine følelser under kontrol.

3. Rethink om naturlige behandlingsformer, urter og kosttilskud, du allerede tager:

Visse naturlige behandlinger vil påvirke livmoderen og dermed forhindre implantation. Undgå praksis såsom ricinusolie packs, selvstændige frugtbarhed massage, Maya abdominal massage og Radiant Womb terapeutisk olie. Alle disse behandlinger er fint før ægløsning, men ikke på tidspunktet for implantation.

Du kan fortsætte med akupunktur og naturlægemidler programmer og prænatal vitamin kosttilskud.

4. Tag nok hvile og pleje dig selv:

Mens vi venter på din graviditet nyheder, kan du ofte observere dig selv knyttede din kæbe, mave eller holde din skulder høj, hvilket er alle tegn på stress. Prøv at undgå de tanker og job, der gør du føler dig stresset. Har et sundt miljø i hjemmet og arbejdspladsen.

 • Gå til at sove tidligt, og tage lur på dagen.
 • Hvis du er til løb eller tunge øvelser, skift til rask gang eller fertilitet yoga.
 • Nest din livmoder, hvilket betyder, at gøre det til et sikkert miljø for at invitere barnet.
 • Få en massage, komme rundt med dine kære, planlægge en rolig udflugt.

5. Tro på dig selv

Du må ikke blive gravid, hvis du tvivler på dine evner til at føde et barn. Skift din tankemønster, og tro på dig selv. Negative tanker kan ændre hormonbalancen, hvilket påvirker dine chancer for sund ovulation, implantation, og graviditet.

Positive bekræftelser, rådgivning og meditation vil hjælpe dig til at tænke positivt om din krop og indre selv. Det er dog ikke kommer til at ske natten over. Så vær blid mens du skifte til en positiv tilgang.

Hvorfor har Unormal Implantation opstå?

I sjældne tilfælde kan nogle kvinder opleve unormal implantation, der fører til abort. Disse sjældne tilfælde kan nævnes:

1. Graviditet uden for livmoderen:

Når det befrugtede æg implantater uden for livmoderhalsen, kaldes det ektopisk graviditet. Sædvanligvis implantationen forekommer i æggelederen, når embryoet ikke ned på livmoderhalsen. I den proces, det kan, til tider, tillægger æggestokkene eller maven. Denne type af graviditeten skal opsiges medicinsk, og dette kan føre til kraftig implantation blødning og brud. Det er derfor mindsker chancerne for undfangelse i fremtiden.

2. hydatidiform mol:

Dette sker, når de hurtigt delende blastocyst implantater sig til livmodervæggen, men ikke udvikler sig til en fuldt udviklet foster. I stedet for et foster, blastocyst bliver til en tumor. Du kan opleve alle de tegn på graviditet, og kan endda få bekræftet graviditet testresultater på grund af produktionen af ​​hCG ved tumorcellerne. Kun en ultralyd kan bestemme tilstedeværelsen af ​​hydatidiform mol.

3. Problemer med moderkagen:

Uregelmæssigheder beslægtet med placenta er afhængige af, hvor implanteringen finder sted. Hvis funktionen af ​​placenta påvirkes negativt, vil graviditet ikke fortsætte. Placentale problemer føre til abort, og en tidlig tab kaldes en abort. Hvis placenta abnormiteter forekomme senere i graviditeten, de resulterer i tidlig fødsel, der forårsager komplikationer for moderen og barnet.

Implantation er det første skridt af graviditeten. Det kunne være så subtile, at du måske ikke engang klar over, at det er sket inde i din krop. Men når din trang til at blive gravid er høj, du har tendens til at relatere hver eneste lille ændring i din krop til graviditet. Det centrale er ikke at få nervøse for resultatet eller skuffet, hvis resultatet er negativt. Den næste menstruation er lige rundt om hjørnet!

Almindelige spørgsmål

Hvor lang tid tager implantation blødning sidste?

Implantation blødning varer et par timer til to dage. I sjældne tilfælde kan det fortsætte i mere end to dage. Længden normalt afhænger af mængden af ​​blod, der frigives i processen med embryo implantation, og den tid det tager for kroppen at slippe af med det.

Hvor lang tid tager implantation kramper sidste?

Implantation kramper varer i fem minutter. I nogle tilfælde vil de kramper vare mindre end fem minutter eller op til to dage.

Hvad gør implantation kramper lyst?

De er som et lys prikkende eller trække smerter i underlivet, og start omkring en uge før menstruationen er forfalden. Nogle kvinder kan opleve kun en enkelt episode af det, mens andre vil have lejlighedsvis kramper.

Hvis nyttig, dont glemmer at dele. Må skrive dem i kommentarfeltet nedenfor.