Symptomer på graviditet implantasjon og hvordan å bekrefte det

Utidige blødninger er frustrerende. Spesielt så, når du planlegger for graviditet og merker liten blødning. Men ikke bli skuffet da dette blødning indikerer noe bra for deg. Det kan være blødningen, en normal fysiologisk prosess i en hvilken som helst av svangerskapet. Det er en av de tidlige symptomer på graviditet. Les denne MomJunction innlegget å vite mer om implantasjon, sine scener, symptomer og hvordan du kan bekrefte det.

Hva er Implantasjon?

Implantering (for det menneskelige embryo) er fastgjøringen av det befruktede egg (blastocyst) til slimhinnen i livmoren for å vokse og utvikle seg. Det er en helt naturlig prosess som skjer en uke etter eggløsning og er et tidlig stadium av svangerskapet.

En tredjedel av alle kvinner opplever denne blødningen, men er forvekslet med menstruasjon når det skjer på samme tid i syklusen din.

Når Betyr Implantasjon oppstå?

I de fleste tilfeller tar implantasjon sted rundt ni dager etter eggløsning, men noen ganger kan det skje så tidlig som syv dager eller så sent som 12 dager. Så hvis eggløsningen finner sted den 14. dagen etter en periode (gjennomsnittlig 28-dagers syklus), kan implantasjon skje på den 23. dagen.

Under eggløsningen, eggstokkene slipper eggene. Når sæden kommer inn i egglederen, gjødsler det egget innen 12 til 24 timer etter eggløsning. Det befruktede egg, kjent som en zygote, og deretter ned gjennom egglederen. I løpet av denne tiden, zygoten multipliserer flere ganger for å danne en blastocyst som tas inn i livmorhulen i fem til seks dager etter befruktning. Det implantater deretter til livmoren i en dag eller to. Følgelig er hele prosessen fra befruktning til implantasjon tar seks til ti dager. Dette betyr implantering skjer mellom 20. og 24thday av din vanlige menstruasjonssyklus.

Stadier av Implantasjon:

Embryoet implantasjon oppstår på den sjette eller syvende dagen etter eggløsning. Denne prosessen har tre faser:

 • I det første trinn festes embryoet til livmorveggen (foringen er endometrium). Denne første fase av innset prosessen kalles adplantation. I denne fasen, er embryoet om fem til seks dager gamle  [1] .
 • I det andre trinn, det befruktede egg trenger inn i livmorveggen, slik at den er sikker i livmoren. Denne prosessen er adhesjon av blastocysten til endometrium.
 • I den tredje fasen, embryoet endelig bygger dypt inne i livmorveggen. På dette punktet, er egget ligger i livmorhulen, og som endometrium vokser, er hulrommet innpakket bedre.

Symptomer på graviditet Implantasjon:

Hvert svangerskap er forskjellige, og så er implantasjon symptomer. De kan også være forskjellig fra første graviditet til de etterfølgende hendelsene. Noen kvinner ikke merke noen symptomer assosiert med implantasjon. Listet nedenfor er de mulige implantasjon tegn som ville hjelpe med å bekrefte svangerskapet.

1. Implantasjon blødning eller spotting:

Det er en av de viktigste symptomene på implantasjon, og sannsynligvis en nøyaktig tegn på svangerskap. Dette skjer når fosteret bygger inn i livmorveggen. Så, hvis du merker lett blødning eller spotting før utbruddet av mensen, trenger du ikke å bekymre deg.

Men hva betyr blødningen ser ut? Det er rosa, sparsom og ikke så rødt og tung som den perioden blødning. Det er ikke konsekvent og ikke danner klumper. Blødningen kan være på og av, og varer fra noen timer til to dager.

2. Implantasjon kramper:

Den andre vanlig symptom etter spotting er implantering kramper, som er lik perioden kramper. Men disse kramper er mildere og mindre smertefull. Så, hvor implantasjon kramper oppstår? Du vil oppleve dem i ryggen og nedre del av magen og vare i et par dager. De er noen ganger forbundet med kontinuerlige sammentrekninger i livmorveggen. Hvis kramper er alvorlig og uutholdelig lang tid, er det tilrådelig å se helsepersonell.

3. Bryst endringer:

Kort tid etter implantering, begynner kroppen å endre. Brystene gjennomgå endringer som ømhet, smerte og hevelse. Det er på grunn av de skiftende kvinnelig hormonnivåer etter befruktningen. I noen tilfeller er disse endringene er synlige under eggløsningen, så vel som en uke etter eggløsning.

4. Øket basal kroppstemperatur:

Den basale kroppstemperatur (BBT) er høy under implanteringen, og kan være en måte for å bestemme svangerskapet. Du trenger ikke nødvendigvis å spore din kroppstemperatur med mindre du prøver å bli gravid. Derfor må du kartlegge din daglig temperatur, og se om det er økende. Den BBT stiger ved tidspunktet for eggløsningen på grunn av økende progesteron hormon og forblir forhøyet når implantasjon inntreffer.

5. Hyppig vannlating:

Den trang til å urinere øker i en uke med implantasjon. Kroppen gjennomgår store endringer for å gjøre plass til barnet. Økt blodtilførselen til bekkenområdet legger press på blæren. Dette presset øker trang til å urinere.

6. Mat cravings / aversjon:

Dette er en annen fremtredende tegn på implantasjon. Hormonene produseres som et resultat av implantasjon tendens til å endre kvinnens liker og misliker for mat. Du kan kreve for mat du ikke har smakt før eller misliker matvarer du en gang elsket. Imidlertid kan noen cravings eller motforestillinger for mat innen sju dager etter eggløsning ikke anses som en implantasjon symptom.

7. Hot blinker:

De er mindre vanlige tegn på implantasjon og varer i ca 15 minutter på tidspunktet for implantasjon. Under implanteringen, hormonnivået raskt svinge forårsaker hetetokter. Selv om det er en inkonsekvent tegn, kan du likevel vurdere det sammen med de andre symptomene.

8. slimhinnen i livmorhalsen:

En økning i de progesteronnivåer etter implantasjon utløser livmorhalsen for å svelle og øker blodstrømmen til det. I tillegg kjertlene forstørre og hormoner stimulerer kjertler til å produsere mer livmorhalsen. Slim inneholder dermed litt blod, og det er derfor slimet i livmorhalsen etter implantering ser rosa eller brunaktig i fargen.

Mens de ovennevnte tegnene kan bestemme svangerskapet, kan du ikke være sikker før du tar en test. Videre, husk at ikke alle kvinner har disse skiltene.

Slik kontrollerer Hvis din Implantasjon er vellykket?

Den eneste måten å bekrefte graviditeten er gjennom en graviditetstest. Hvis du merker noen spotting, dvs. blødningen, vent i ca tre dager og ta en graviditetstest. Jo senere du tar testen, jo mer er sjansene for å få et nøyaktig resultat som dine hCG nivåene øker.

En annen måte å bekrefte implantasjon går for en sonogram å vite om embryoet er festet til livmorveggen. Etter tre til fire uker etter implantasjon, kan du se fosteret i livmoren. Imidlertid sonogram kunne ha en ugunstig virkning på den følsomme implantasjonsprosessen og fosterutvikling.

Opplever skilt, men fikk et negativt testresultat?

Du kan ha tegn på en vellykket implantasjon, men kan ende opp med negative testresultater. Dette kan være på grunn av utilstrekkelig hCG hormon. I noen tilfeller vil det ta opptil ti dager etter implantasjon å ha nok hCG i kroppen til å gi positive resultater. Derfor være optimistisk og være tålmodig.

Hvordan øke sjansene for Implantasjon?

De to ukene etter en menstruasjonssyklus er stressende hvis du planlegger å bli gravid. De høye stressnivåer forhindre befruktning ved opprivning av hormonnivåene. Derfor må du vite måter å forbedre sjansene for vellykket implantasjon.

Følgende er de praktiske måter å gjøre to uker vente hyggelig:

1. Balansert kosthold for sunne hormonnivåer og livmor fôr:

 • Fiber-rik mat fremme sunt østrogennivå, metabolisme og fordøyelse. Spise mørke grønne blader som grønne, kale eller bete blader, jord linfrø, fuktet frø og nøtter, og hele korn. Har ca 28 gram fiber hver dag.
 • Super mat støtte sunn hormonnivåer. Inkluder kokosolje, tran, goji bær (Arctium lappa) og maca (Lepidium meyenii) i kosten.
 • Støtt sunn vekst av livmorslimhinnen ved å ta graviditetssikker urter og blod nærende mat. Konsumere urter som hibiscus, nesle, røde bringebær blad og gul dock infusjoner eller utdrag. Blodnæringsrike matvarer inneholder laks, gress matet kjøtt, solsikke og gresskarfrø, spirulina og quinoa.
 • Ta med mat som øker kroppstemperaturen. Når progesteron nivåene øker kroppens temperatur også øker. Derfor er en varm livmor et ideelt miljø for å støtte et nytt liv. Prøv å ta stuinger og supper med noen varmende urter som kanel, ingefær og cayenne.

2. Generer gode følelser:

Du kan ha høye forventninger i løpet av de to ukene av ventetiden for den gode nyheten. Du er overveldet med forventning og angst. Dette kan frigi stress hormoner som hindrer kroppen i å bli gravid.

Hold hodet kaldt i denne perioden. Drømmer om å bli gravid, men ikke gjør det din besettelse. Hold deg opptatt og ta opp de oppgavene som du elsker å gjøre. Dette vil holde følelsene i sjakk.

3. revurdere om naturlige behandlinger, urter og kosttilskudd du allerede tar:

Enkelte naturlige behandlinger vil påvirke livmoren og dermed hindre implantasjon. Unngå praksis som castor olje-pakker, selv fruktbarhet massasje, Maya abdominal massasje og Radiant Womb terapeutisk olje. Alle disse behandlingene er fine før eggløsning, men ikke på tidspunktet for implantasjon.

Du kan fortsette med akupunktur og urte programmer og prenatal vitamintilskudd.

4. Ta nok hvile og pleie deg selv:

Mens du venter på din graviditet nyheter, kan du ofte observere deg selv knuger din kjeve, magen eller holde skulderen høy, noe som er alle tegn på stress. Prøv å unngå tanker og jobber som gjør at du føler stressende. Ha et sunt miljø hjemme og jobbe.

 • Gå å sove tidlig, og ta naps i dag.
 • Hvis du er i drift eller tunge øvelser, skifte til rask gange eller fruktbarhet yoga.
 • Nest livmoren, noe som betyr at det et trygt miljø for å invitere barnet.
 • Få en massasje, komme seg rundt med din kjære, planlegge for en rolig utflukt.

5. Tro på deg selv

Du kan ikke bli gravid hvis du tviler på dine evner til å føde en baby. Endre tankemønster, og tro på deg selv. Negative tanker kan endre hormonbalansen, og dermed påvirke sjansene for sunn eggløsning, implantasjon og graviditet.

Positive affirmasjoner, rådgiving og meditasjon vil hjelpe deg til å tenke positivt om kroppen og indre. Imidlertid er det ikke til å skje over natten. Så vær forsiktig når du flytter til en positiv tilnærming.

Hvorfor Unormal Implantasjon oppstå?

I sjeldne tilfeller kan noen kvinner opplever unormal implantasjon som fører til abort. De sjeldne tilfeller inkluderer:

1. Ektopisk graviditet:

Når det befruktede egget implantater utenfor livmorhalsen, det kalles ektopisk graviditet. Dette skjer vanligvis implantering i egglederen når fosteret ikke klarer å stige ned til livmorhalsen. I prosessen, kan det noen ganger, feste til eggstokk eller magen. Denne type av graviditet må termineres medisinsk, og dette kan føre til tung blødningen og brudd. Det er derfor reduserer sjansene for unnfangelse i fremtiden.

2. blæremola:

Dette skjer når de hurtig delende blastocyst implantater seg til livmorveggen, men ikke skal gli over en fullverdig embryo. I stedet for et embryo, snur blastocyst inn i en svulst. Du kan oppleve alle tegn på graviditet og kan selv få bekreftet graviditet testresultater på grunn av produksjonen av hCG av kreftceller. Bare en ultralyd kan bestemme tilstedeværelsen av blæremola.

3. Problemer med morkaken:

Unormalt relatert til placenta er avhengig av hvor implantasjonen finner sted. Hvis funksjonen av morkaken er negativt påvirket, vil graviditet ikke fortsette. Placenta problemer føre til abort, og en tidlig tap kalles en spontanabort. Hvis unormal morkake oppstå senere i svangerskapet, føre de i for tidlig fødsel, forårsaker komplikasjoner for mor og baby.

Implantasjon er første trinn av svangerskapet. Det kan være så subtil at du kanskje ikke engang klar over at det har skjedd inne i kroppen din. Men når din trang til å bli gravid er høy, har du en tendens til å forholde hver liten endring i kroppen din til graviditet. Nøkkelen er ikke å bli engstelig for resultatet eller skuffet hvis resultatet er negativt. Neste menstruasjon er rett rundt hjørnet!

vanlige spørsmål

Hvor lang tid tar blødningen vare?

Blødningen varer i noen timer til to dager. I sjeldne tilfeller kan det fortsette i mer enn to dager. Lengden avhenger vanligvis av hvor mye blod som frigjøres i prosessen med embryo implantasjon, og tiden det tar for kroppen å kvitte seg med den.

Hvor lang tid tar implantasjon kramper vare?

Implantasjon kramper varer i fem minutter. I noen tilfeller vil kramper vare i mindre enn fem minutter, eller opp til to dager.

Hva gjør implantasjon kramper føler?

De er som en lett prikking eller trekke smerter i nedre del av magen, og starter om en uke før forventet menstruasjon. Noen kvinner kan oppleve bare en eneste episode av det, mens noen andre vil ha sporadiske kramper.

Hvis praktisk, ikke glem å dele. Skriv dem i kommentarfeltet nedenfor.