Symptomen van de zwangerschap implantatie en hoe het te bevestigen

Untimely bloeden is frustrerend. Vooral zo, wanneer u van plan bent voor de zwangerschap en merk lichte bloeden. Maar wees niet teleurgesteld, omdat dit bloeden geeft aan iets goed voor je. Het kan implantatie bloeden, een normaal fysiologisch proces in een zwangerschap. Het is een van de vroege symptomen van de zwangerschap. Lees deze MomJunction bericht voor meer informatie over de implantatie, de stadia, symptomen en hoe je kan bevestigen dat weten.

Wat is Implantatie?

Implantatie (van het menselijk embryo) is de bevestiging van de bevruchte eicel (het blastocyst) de bekleding van de baarmoeder groeien en ontwikkelen. Het is een volledig natuurlijk proces dat een week gebeurt er na de ovulatie en is in een vroeg stadium van de zwangerschap.

Een derde van de vrouwen ervaren implantatie bloeden, maar wordt aangezien voor de menstruatie als het gebeurt op hetzelfde moment van je cyclus.

Wanneer begint Implantatie voordoen?

In de meeste gevallen de implantatie vindt plaats rond negen dagen na de ovulatie, maar soms kan het zo vroeg als zeven dagen of zo laat 12 dagen plaatsvinden. Dus, als de ovulatie vindt plaats op de 14e dag na een periode (gemiddelde cyclus van 28 dagen), kunnen implantatie optreden op de 23e dag.

Tijdens de ovulatie, de eierstokken laat de eieren. Wanneer het sperma komt de eileider is bevrucht ei binnen 12 tot 24 uur na de ovulatie. De bevruchte eicel, bekend als een zygote, beweegt vervolgens langs de eileider. Gedurende deze tijd, de zygote vermenigvuldigt meerdere malen een blastocyst die de baarmoederholte vijf tot zes dagen na de bevruchting gaat vormen. Het implantaten dan naar de baarmoeder in een dag of twee. Daarom neemt het hele proces van bevruchting tot implantatie zes tot tien dagen. Dit betekent dat de implantatie optreedt tussen de 20e en 24thday van uw normale menstruele cyclus.

Stadia van de implantatie:

De embryo implantatie optreedt op de zesde of zevende dag na de ovulatie. Dit proces bestaat uit drie fasen:

 • In de eerste fase, het embryo hecht aan de baarmoederwand (endometrium is de bekleding). Deze eerste fase van het implantatieproces wordt adplantation. Tijdens deze fase, het embryo is ongeveer vijf tot zes dagen oud  [1] .
 • In de tweede fase, de bevruchte eicel dringt door de baarmoederwand, zodat het stevig in de baarmoeder. Dit proces is de hechting van de blastocyst aan het endometrium.
 • In de derde fase, het embryo uiteindelijk sluit diep in de baarmoederwand. Op dit punt wordt de eicel zich in de endometriale holte en de endometrium groeit, wordt de holte beter gewikkeld.

Symptomen van de zwangerschap implantatie:

Elke zwangerschap is anders, en zo ook de implantatie symptomen. Ze kunnen ook verschillen van de eerste zwangerschap tot het volgende. Sommige vrouwen hebben geen symptomen geassocieerd met de implantatie merken. Hieronder zijn de mogelijke inplanting tekenen dat zou helpen bij de bevestiging van uw zwangerschap.

1. Implantatie bloeden of spotting:

Het is een van de belangrijkste symptomen van de implantatie, en waarschijnlijk een nauwkeurige teken van de zwangerschap. Dit gebeurt wanneer het embryo inbedt in de baarmoederwand. Dus, als je licht bloeden of spotting merk voor het begin van je menstruatie, je hoeft geen zorgen te maken.

Maar wat betekent implantatie bloeden eruit? Het is roze, schaars en niet zo rood en zwaar als de periode bloeden. Het is niet consistent en niet stolsels vormen. Het bloeden kan aan en uit te zijn en duurt een paar uur tot twee dagen.

2. Implantatie krampen:

De tweede voorkomende symptoom na implantatie spotting is kramp, die vergelijkbaar is met periode kramp. Echter, deze krampen zijn milder en minder pijnlijk. Dus, waar komt implantatie krampen optreden? Je zult ze ervaart in je rug en onderbuik en de laatste voor een paar dagen. Ze worden soms geassocieerd met continue contracties in de baarmoederwand. Als de kramp is ernstig en ondraaglijk voor een lange tijd, is het raadzaam om uw zorgverlener te zien.

3. Breast veranderingen:

Al snel na de implantatie, je lichaam begint te veranderen. Borsten ondergaan veranderingen zoals gevoeligheid, pijn en zwelling. Het is te wijten aan de veranderende vrouwelijke hormoonspiegels na de conceptie. In sommige gevallen zijn deze veranderingen zijn tijdens de ovulatie, evenals een week na de ovulatie zichtbaar.

4. Verhoogde basale lichaamstemperatuur:

De basale lichaamstemperatuur (BBT) hoog gedurende de implantatie en een manier om zwangerschap te bepalen. Je mag niet per se bijhouden van uw lichaamstemperatuur, tenzij u probeert zwanger te raken. Daarom moet u uw dagelijkse temperatuur in kaart te brengen, en te zien of het wordt steeds groter. BBT stijgt op het moment van ovulatie door toenemende hormoon progesteron en blijft opgeheven wanneer implantatie plaatsvindt.

5. Vaak moeten plassen:

De drang om verhogingen binnen een week na de implantatie plassen. Je lichaam ondergaat grote veranderingen om ruimte voor de baby te maken. Verhoogde bloedtoevoer naar het bekkengebied zet druk op je blaas. Deze druk verhoogt uw drang om te plassen.

6. Hunkeren naar voedsel / afkeer:

Dit is een andere prominente teken van de implantatie. De hormonen geproduceerd als gevolg van de implantatie hebben de neiging om de vrouw wil veranderen en antipathieën voor voedsel. U kunt verlangen naar voedsel dat je nog niet eerder hebt geproefd of niet leuk voedsel dat je ooit liefhad. Echter, kan elk hunkeren of afkeer voor voedsel binnen zeven dagen na de eisprong niet worden beschouwd als een implantatie symptoom.

7. Opvliegers:

Ze zijn minder voorkomende symptomen van de implantatie en duren ongeveer 15 minuten op het moment van de implantatie. Tijdens de implantatie, de hormoonspiegels snel fluctueren waardoor opvliegers. Hoewel het een inconsistente teken, kunt u nog steeds van mening dat in samenwerking met de andere symptomen.

8. Baarmoederhalsslijm:

Een verhoging van de progesteron na implantatie leidt tot de baarmoederhals te zwellen en verhoogt de bloedstroom aan. Daarnaast is de klieren te vergroten en de hormonen stimuleren van de klieren om meer baarmoederhalsslijm te produceren. Het slijm bevat dus wat bloed, dat is de reden waarom baarmoederhalsslijm na implantatie lijkt roze of bruin van kleur.

Terwijl de bovenstaande tekenen uw zwangerschap zou kunnen bepalen, kunt u niet zeker zijn tot u een test te nemen. Bovendien, bedenk dan dat niet iedere vrouw heeft deze tekenen.

Hoe om te controleren of uw Implantatie is Succesvol?

De enige manier om uw zwangerschap te bevestigen is door middel van een zwangerschapstest. Als u een spotten, dat wil zeggen, implantatie bloeden merken, wacht ongeveer drie dagen en neem een ​​zwangerschapstest. Hoe later je de test af te leggen, des te meer zijn de kansen op het krijgen van een nauwkeurig resultaat als uw hCG te verhogen.

Een andere manier om te bevestigen implantatie gaat voor een echo om te weten of het embryo aan de baarmoederwand is bevestigd. Na drie tot vier weken na implantatie, kunt u de foetus in de baarmoeder te zien. Echter, sonogram kan een nadelig effect op het gevoelige proces van implantatie en foetale ontwikkeling.

Het ervaren van tekens, maar kreeg een negatief testresultaat?

Je kan met de tekenen van een succesvolle implantatie, maar kan eindigen met negatieve testresultaten. Dit kan zijn vanwege onvoldoende hCG hormoon. In sommige gevallen zal het tot tien dagen na implantatie om voldoende hCG in het lichaam om positieve resultaten te hebben. Wees daarom optimistisch en wees geduldig.

Hoe je je kansen van de implantatie te verhogen?

De twee weken na een menstruele cyclus stressvol zijn als u van plan bent zwanger te raken. De verhoogde stress voorkomen conceptie door het verstoren van de hormoonspiegels. Daarom moet je zoeken naar manieren om de kans op een succesvolle implantatie te verbeteren kennen.

De volgende zijn de praktische manieren om je twee weken wachten aangenaam:

1. Evenwichtige voeding voor een gezonde hormonale niveaus en baarmoederslijmvlies:

 • Vezelrijke voedingsmiddelen bevorderen van een gezonde oestrogeenspiegel, stofwisseling en spijsvertering. Eet donkere bladgroenten zoals boerenkool, boerenkool of bieten greens, gemalen lijnzaad, geweekte zaden en noten, en volle granen. Hebben ongeveer 28 gram vezels per dag.
 • Super voedingsmiddelen ondersteunen gezonde hormonale niveaus. Omvatten kokosolie, levertraan, goji bessen (grote klit) en maca (Lepidium meyenii) in uw dieet.
 • Ondersteuning van de gezonde groei van het baarmoederslijmvlies door het nemen van de zwangerschap-safe kruiden en bloed voedende voedingsmiddelen. Consumeer kruiden zoals hibiscus, brandnetel, rode blad framboos en geel dock infusies of uittreksels. Blood voedzame voedingsmiddelen bevatten zalm, gras gevoed vlees, zonnebloem- en pompoenpitten, spirulina en quinoa.
 • Onder meer voedingsmiddelen die je lichaamstemperatuur te verhogen. Wanneer progesteron te verhogen de temperatuur van het lichaam roept ook. Daarom is een warme baarmoeder is een ideale omgeving om een ​​nieuw leven te ondersteunen. Probeer het nemen van stoofschotels en soepen met een aantal warming kruiden zoals kaneel, gember en cayennepeper.

2. Het genereren van goede gevoelens:

U kunt hoge verwachtingen in de twee weken van wachten op het goede nieuws te hebben. U bent overweldigd door anticipatie en angst. Dit kan stresshormonen die voorkomen dat uw lichaam uit het concipiëren los te laten.

Houd het hoofd koel in deze periode. Droom over zwanger worden, maar maak het niet uw obsessie. Houd jezelf bezig en nemen de taken die je graag doet. Dit zal je emoties te houden onder controle.

3. Heroverweeg over natuurlijke therapieën, kruiden en supplementen die u al gebruikt:

Bepaalde natuurlijke therapieën is van invloed op de baarmoeder en dus de implantatie te voorkomen. Vermijd praktijken zoals ricinusolie packs, self-vruchtbaarheid massage, Maya buikmassage en Radiant Womb therapeutische olie. Al deze therapieën zijn prima voor de eisprong, maar niet op het moment van de implantatie.

U kunt doorgaan met acupunctuur en kruiden-programma’s en prenatale vitaminesupplementen.

4. Neem voldoende rust en verzorg jezelf:

Tijdens het wachten op uw zwangerschap nieuws, zou je vaak observeren jezelf balde je kaak, buik of het houden van uw schouder hoog, die alle tekenen van stress zijn. Probeer de gedachten en banen die je stress voelt vermijden. Heeft u een gezonde omgeving thuis en werk.

 • Ga vroeg slapen, en neem dutjes in de dag.
 • Als je houdt van hardlopen of zware oefeningen, verschuiven naar stevig wandelen of vruchtbaarheid yoga.
 • Nest je baarmoeder, wat betekent dat het een veilige omgeving voor het uitnodigen van de baby.
 • Hier krijg je een massage, rond met je geliefden, plannen te maken voor een rustige uitje.

5. Geloof in jezelf

U mag niet zwanger worden als je je capaciteiten twijfel te bevallen van een baby. Verander je denkpatroon en geloof in jezelf. Negatieve gedachten kunnen hormonale evenwicht te veranderen, hetgeen van invloed van uw kansen op een gezonde ovulatie, implantatie en zwangerschap.

Positieve affirmaties, counseling, en meditatie zal u helpen om na te denken positief over je lichaam en innerlijk. Het is echter niet van plan om ‘s nachts gebeuren. Dus, wees voorzichtig terwijl je verschuiven naar een positieve benadering.

Waarom doet Abnormale Implantatie voordoen?

In zeldzame gevallen kunnen sommige vrouwen abnormale implantatie die leidt tot een zwangerschap te verliezen te ervaren. Die zeldzame omstandigheden zijn onder meer:

1. buitenbaarmoederlijke zwangerschap:

Als de bevruchte eicel buiten de baarmoederhals, wordt het genoemd buitenbaarmoederlijke zwangerschap. Meestal is de implantatie plaatsvindt in de eileider, wanneer het embryo niet de baarmoederhals te dalen. In het proces, het kan soms hechten aan de eierstokken of de buik. Dit type zwangerschap moet medisch worden beëindigd, en dit kan leiden tot zware implantatie bloeden en scheuren. It, dus vermindert de kans op zwangerschap in de toekomst.

2. mola mol:

Dit gebeurt wanneer de snel delende blastocyst implantaten zich aan de baarmoederwand, maar niet ontwikkelen tot een volwaardige embryo. In plaats van een embryo, de blastocyst verandert in een tumor. U kunt alle tekenen van zwangerschap te ervaren en kan zelfs worden bevestigd zwangerschapstest als gevolg van de productie van hCG door de tumorcellen. Slechts een echo kan de aanwezigheid van mola mol bepalen.

3. Problemen met de placenta:

Afwijkingen met betrekking tot de placenta afhankelijk van waar de implantatie plaatsvindt. Als de functie van de placenta nadelig wordt beïnvloed, zal de zwangerschap niet doorgaan. Placenta problemen leiden tot verlies van zwangerschap, en een vroege verlies wordt een miskraam. Als de placenta afwijkingen later in de zwangerschap optreden, zij leiden tot vroeggeboorte, waardoor complicaties voor de moeder en de baby.

Implantatie is de eerste stap van de zwangerschap. Het kan zo subtiel dat je misschien niet eens beseffen dat het in je lichaam is gebeurd zijn. Maar als je drang om zwanger te hoog is, je de neiging om elke kleine verandering in je lichaam om zwangerschap te relateren. De sleutel is niet bang voor het resultaat of teleurgesteld als het resultaat negatief is te krijgen. De volgende menstruatie is net om de hoek!

vragen

Hoe lang duurt de implantatie bloeden mee?

Implantatie bloeden duurt een paar uur tot twee dagen. In zeldzame gevallen kan het langer duurt dan twee dagen. De lengte hangt meestal af van de hoeveelheid bloed die vrijkomt bij het proces van innesteling van het embryo, en de tijd die nodig is voor het lichaam om zich te ontdoen van het.

Hoe lang duurt de implantatie kramp mee?

Implantatie krampen duurt vijf minuten. In sommige gevallen zal de krampen duren minder dan vijf minuten of tot twee dagen.

Wat doen implantatie krampen zin in?

Ze zijn als een lichte prikken of trekken pijn in de onderbuik, en beginnen over een week voordat je menstruatie zou moeten. Sommige vrouwen kunnen slechts een enkele episode van het te ervaren, terwijl sommige anderen af ​​en toe een kramp zal hebben.

Indien nuttig, vergeet niet te delen. Laat schrijf ze in het commentaar hieronder.