Sådan at blive gravid efter 40

Der er ingen tvivl om dine odds for at blive gravid er langt lavere nu, end de var for blot få år siden. Efter 45, eksperter siger, er det næsten umuligt at blive gravid ved hjælp af dine egne æg.

Samtidig er mange 40-plus kvinder gør får gravide, nogle bruger fertilitetsbehandlinger og nogle ikke. Og der kan være fordele venter på at få børn – for både dig og dit barn.

Graviditet i alle aldre har fordele og ulemper. Vi kontrolleret i med frugtbarhed specialister, finansielle rådgivere, forholdet guruer, og 40-noget moms at få et realistisk billede af, hvad det vil sige at have et barn i 40’erne.

Fordele ved venter på at få børn

Der er nogle klare fordele ved at blive forælder, når du er ældre:

 • Du er mere erfarne. Sandsynligvis den største fordel ved at vente at få børn, er, at du har haft tid til at vokse og til at se verden. Du er sikkert mere sikker økonomisk og mere behageligt i din karriere. Det er sandsynligt, du og din partner har haft mulighed for at komme til at kende hinanden i en række forskellige omstændigheder, som kan være et solidt fundament for hæve en familie.
 • Du er klogere. Der er nogle beviser for, at ældre mødre i almindelighed bedre uddannet end unge mødre og gøre klogere forældrerollen beslutninger. De er også mere tilbøjelige til at amme, og ifølge en undersøgelse offentliggjort i Journal of American Diætetiske Association , at træffe sundere ernæringsmæssige valg for børn, såsom at vælge hele frugter i stedet for slik eller sukkerholdige drikkevarer.
 • Du er mere finansielt sikker. Venter på at få børn også har økonomiske fordele. En amerikansk undersøgelse viste, at en kvindes indtjening stige 9 procent for hvert år hun udskyder at have et barn.
Hvordan ser din OB-GYN ønsker du at vide, før det bliver gravid?

En familie og ægteskab terapeut i Denver, Colorado, mener, at det bedste tidspunkt at få børn er i dine slutningen af ​​20’erne til begyndelsen af ​​30’erne, men hun ser også plusser for par, der venter: “Forældre i 40’erne er ofte mere fokuseret på deres børn end yngre forældre er,” siger hun. “De har haft tid til at rejse og at have en bred vifte af erfaringer, før de har børn. De har mindre økonomisk pres og mere af en ‘været der, gjort det’ holdning til feste og 60-timers arbejdsuger.”

En mor til fem og salgsdirektør på San Francisco Marriott, siger, at hun på 41 har mindre energi end hun vant til, men på den anden side er en klogere og mere tålmodig forælder.

“I din 20’erne og 30’erne, du har tendens til at lægge for meget pres på dig selv som forælder,” siger hun. “Man tror det vil være en katastrofe, hvis tingene ikke går lige højre. Hvis du ikke har tid til at købe en gave, før en fødselsdagsfest, for eksempel, du stress ud om det. Som en ældre forælder, jeg finde ting ikke gider mig så meget.”

På det praktiske plan “når du er en enlig forælder i din 20’erne og du er for sent på arbejde, kan det koste dig dit job, hvilket betyder, at du måske ikke være i stand til at betale huslejen,” siger hun. “Nu har jeg job og økonomisk sikkerhed. Jeg er en meget mere afslappet.”

Hvis du er seriøst ønsker at vide, hvordan at blive gravid, kan du finde den video her .

Ulemper ved at forsøge at blive gravid efter 40

Udsættelse forældreskab kan forårsage alvorlige problemer:

 • Du kan have svært ved at blive gravid. Den største ulempe ved at sætte off graviditet indtil 40’erne er betydelig: Det er sværere at blive gravid jo længere du venter. Det er fordi din æg udbuddet falder betydeligt som du alder, og ældre æg er mere tilbøjelige til at have kromosomale problemer, øge risikoen for abort og fosterskader.

  “Der er en stejl nedgang i fertiliteten i 40’erne,” siger Julia Johnson, en infertilitet specialist og formand for obstetrik og gynækologi afdeling på UMass Memorial Medical Center. “Dine odds for at blive gravid ved 41 er meget bedre, end de er på 43.”

En undersøgelse i det medicinske tidsskrift Fertility og Sterilitet bekræfter Johnsons punkt. Forskerne fandt, at 40-årige kvinder, der blev behandlet for barnløshed havde en 25 procent chance for at blive gravid ved hjælp af deres egne æg. Men efter alder 43, at antallet faldet til 10 procent, og med 44 den var faldet til 1,6 procent. Blandt kvinder, der fik gravid, den abort sats var 24 procent for 40-årige, 38 procent for 43-årige, og 54 procent for 44-årige.
Fertilitet ekspert James Goldfarb siger, at i løbet af sine 30 år inden, har han aldrig set en kvinde blive gravid med hendes egne æg efter alder 46. “Det er ligesom at købe en lotteriseddel,” siger han. “Ja, nogen vinder hver gang i et stykke tid, men du bør ikke satse på det.”

Ved hjælp af donoræg øger chancerne for at blive gravid betydeligt, og ifølge Goldfarb, det er, hvordan de fleste ældre kendis mødre gør det – uanset om de indrømme det eller ej. “Det faktum, at de ikke taler om det åbent gør en reel bjørnetjeneste til andre kvinder,” siger han. “Vi får mindst én patient om måneden, der kommer ind med den falske håb, at hun kan blive gravid ved hjælp af sine egne æg.”

 • Du er mere tilbøjelige til at have en vanskelig graviditet. Graviditet komplikationer er en anden bekymring. I 40’erne du er langt mere tilbøjelige til at udvikle problemer som forhøjet blodtryk og sukkersyge under graviditeten samt placenta problemer og fødselskomplikationer.
 • Du er i højere risiko for en lille eller for tidligt fødte barn. Kvinder ældre end 40 er mere tilbøjelige til at levere en lav fødselsvægt eller for tidligt fødte barn. Dødfødsel satser er også højere, og undersøgelser viser, at børn født af ældre mødre kan have øget risiko for type 1-diabetes og forhøjet blodtryk (selvom denne forening er ikke stærk).
 • Din partners sæd er ældre også. Glem ikke om din partner: Selvom mænd er fysisk i stand til far til børn i deres 60’erne og selv deres 70’erne, sædkvalitet forringes med alderen. Ældre mænds sædceller har en højere sats for genetiske defekter end yngre mænds sæd. I de senere år har undersøgelser antydet forbindelser mellem faderens alder og genetisk beslægtede sygdomme som Downs syndrom, skizofreni, og autisme spektrum forstyrrelse.
 • Du kunne stamme dine finanser. En ting mere at huske på: Der er finansielle fordele ved at venter på at få børn, men der kan være gæld så godt. “Hvis du venter, vil du sandsynligvis nødt til at fortsætte med at arbejde til en ældre alder, for én ting,” siger Marnie Azner, en finansiel planlægger i Morris Plains, New Jersey.
  “Du vil stadig have finansielle ansvar på et tidspunkt, hvor mange af dine venner er begyndt at gå på pension,” siger Azner. “Hvis du ikke har været at sætte afsætte penge til pensionering indtil nu, går det at få endnu sværere at gøre det efter du har børn. Andre ting bliver dyrere også, ligesom livsforsikring og sundhedspleje. Endelig, hvis du har problemer med at få gravid, kan omkostningerne ved fertilitetsbehandlinger virkelig tilføje op.”

Dine chancer for at blive gravid i 40’erne

Næsten halvdelen af ​​kvinder over 40 har fertilitetsproblemer, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Du har omkring en 5 procent chance for at blive gravid i en enkelt ægløsning cyklus, ifølge førende frugtbarhed specialist Sherman Silber, direktør for infertilitet centrum af St. Louis på St. Lukes Hospital i Missouri og forfatter til fire bedst sælgende fertilitet bøger, herunder Sådan at blive gravid .

Ved 40, din chance for at blive gravid inden for et år er omkring 40 til 50 procent, sammenlignet med en kvinde i hendes midten af ​​30’erne, som har en 75 procent chance. Efter alder 43, en kvindes chance for graviditet styrtdykker til 1 eller 2 procent.

Hvorfor den stejle drop-off? Silber siger det handler om æggene. Når du når puberteten, dit æg tal mellem 300.000 og 500.000, og efter at du mister omkring 13.000 æg om året. I løbet af årene, denne stadige fald i æg forsyning efterlader dig med omkring 25.000 æg efter alder 37 – en alder, der også falder sammen med en brat fald i fertiliteten.

“Ved alder 43, er du virkelig i slutningen af ​​dit æg forsyning,” Silber siger, “og dine chancer for graviditet er slanke.”

Abort satser begynde at skyrocket i 40’erne så godt. På 40, er satsen 34 procent, og det stiger til 53 procent efter alder 45. Din risiko for graviditet komplikationer, såsom forhøjet blodtryk og svangerskabsdiabetes, øger efter 35 og fortsætter med at stige i 40’erne.

Oddsene for genetiske problemer også hoppe som du bliver ældre: Ved 40, din chance for at undfange et barn med Downs syndrom er en i 100; ved 45 det er en i 30. Da risikoen for genetiske problemer stiger med alderen, eksperter anbefaler rutinemæssigt, at kvinder i 40’erne har detaljerede føtale screeninger såsom cellefri føtalt DNA blod testning, avanceret ultralyd, fostervandsprøve eller chorion villus sampling.

Mødre over 40 har også en næsten 50 procent chance for at have en C-sektion som følge af fremføringsmidler komplikationer. Hændelser af lav fødselsvægt og dødfødte babyer er højere.

Et meget positivt faktum på din side: I betragtning af den række nye assisteret reproduktionsteknologi (ART) metoder nu tilgængelige, er der ingen bedre tid i historien til at forsøge at blive gravid som en ældre mor. Selvom in vitro fertilisering (IVF) succesrater falder betydeligt, når kvinder bruger deres egne æg efter alder 35, er fortsat høj med en graviditet på omkring 50 procent for kvinder gennem deres sene 40’erne chancen for succes ved hjælp donoræg.

For kvinder i 40’erne, der bruger æg fra en kvinde i 20’erne eller 30’erne, er risikoen for abort og kromosomale problemer er i overensstemmelse med en alder af æg donor.

Sådan får gravid efter 40

For at give dig selv den bedste chance for en normal graviditet og en sund baby, overveje at tage et par vigtige skridt før forsøger at blive gravide. Læs disse tips til at hjælpe dig med at forberede graviditet.

Hvis du er i din begyndelsen af ​​40’erne, vil din sundhedsplejerske sandsynligvis henvise dig til en frugtbarhed specialist, hvis du ikke blive gravid efter at have hyppige (ca. to eller tre gange om ugen) ubeskyttet sex i op til seks måneder.

Andre rådgive at se en specialist med det samme – især hvis der er særlige grunde, du kan have problemer med at blive gravid, såsom uregelmæssig eller ubesvarede perioder, ægløsning vanskeligheder eller problemer med din partners sæd.

De fleste specialister starte med at gøre tests for at afgøre, om der er et problem med den måde dine æggestokke funktion. Så de vil kontrollere for problemer med dine æggeledere eller din partners sæd.

Hvis der ikke findes sådanne problemer, så er det sandsynligt din barnløshed er fra alder og faldende æg kvalitet. Din læge vil rådgive dig om dine muligheder afhængig af dine individuelle omstændigheder.

For mere om alder og frugtbarhed, læse vores artikler om at blive gravid i din 20’erne og 30’erne. Plus, så tjek den fordom og fødsel historier om seks kvinder i 20’erne, 30’erne og 40’erne.