Onko turvallista syödä Tuna taas raskaana? Se on terveellistä ruokaa.

Toki voit syödä tonnikalaa kun raskaus, mutta yrittää rajoittaa määrää tonnikalan syöt raskauden aikana. Sama pätee, kun olet imetyksen tai yrittäessämme lasta.


On suositeltavaa, että syöt korkeintaan seuraavat viikoittain:

  • neljä keskikokoista purkkia tonnikalan (jonka kuivapaino on 140 g, tai 5oz, kohti tölkin) tai
  • Kaksi tuoretta tonnikalaa pihvit (paino noin 170g, tai 6oz, raaka tai 140g keitettynä)

Syynä nämä rajat on, että tonnikala sisältää elohopeaa, joka ei ole haitaksi, mutta liian paljon se voi vahingoittaa lapsen kehittyvälle hermostolle. Tonnikalan voi myös sisältää ympäristön epäpuhtauksien, kuten dioksiinien ja polykloorattujen bifenyylien (PCB). Kun syödään pitkän aikaa, ne voivat kerääntyä kehon ja voivat häiritä lapsen kehitystä.

Kuitenkin tuore tonnikala on rasvainen kala, joka on suuri ravitsemukselliset edut, jos pysyt sisällä yllä ohjeita.

On tärkeää erottaa toisistaan tuoretta tonnikalaa ja tonnikalasäilykkeiden. Vaikka molemmat ovat hienoja syödä sisällä suositellut raja, tuore tonnikala on paljon parempi sinulle ja vauva. Se on täynnä proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita, ja on hyvä lähde välttämättömien omega-3-rasvahappoja, jotka ovat tärkeitä lapsen kehittyville aivoille.

Tonnikalasäilyke on silti hyvä sinulle kohtuullisesti, mutta on vähemmän omega-3-rasvahappoja kuin tuoretta tonnikalaa takia purkituskäsittelyn aikana. Jos päätät mennä tonnikalasäilykkeiden, katsoa yhden joihin ei ole lisätty suolaa. Voisit myös huuhdella tonnikalan muutaman minuutin edelleen vähentää natriumpitoisuus.

Aivan kuten tonnikalaa, muita rasvainen kala voi sisältää saman ympäristömyrkkyjen. On suositeltavaa, että et syö enemmän kuin kaksi annosta minkäänlaista rasvaista kalaa viikossa, kun olet raskaana. Joten jos olet työntää herkullisia lohi, sardiini tai makrilli, sinun täytyy rajoittaa edelleen määrä tonnikalan olet että viikolla.

Lisätietoja on auttaa välttämään ylittää rajat rasvainen kala, tutustu artikkeli muita kaloja ja äyriäisiä raskauden.

ENTÄ Tonnikalasäilyke?

KYLLÄ, sanoo Gynekologi Karen Filkins, MD, Fellow American College of Medical Geneetikot ja jäsen Teratologiset Society.

Tonnikalasäilyke on suurempi riski kala, mutta se on turvallista syödä, kunhan se ei ole tärkein ravinnonlähde ja kulutetaan vähäisiä määriä. Riski elohopea on kumulatiivinen, joten satunnaisesti palvelevien tonnikalaa ei aio vahingoittaa lastasi.

Kala on hyvin tärkeä osa raskaana olevan naisen ruokavalio – se on täynnä proteiinia, omega-3-rasvahappoja ja muita ravintoaineita, joilla on suojaava arvoa sikiön ja saattaa jopa tasoittaa vaikutuksia, elohopean ja muiden saasteiden ympäristössä. Se sanoi, minimoida riskiä, ​​rajoittaa saanti Tonnikalasäilykkeiden ja muiden suurten petokalojen on 6-12 unssia viikossa; valitse pienempiä kaloja muun ajan. (Kaikki suuret petokalojen, kuten hain ja miekkakala, on suurempi riski joutua saastuttamia elohopeaa.)

Varmista myös, että kalaa tulee turvallisesta vesillä. Hallitus sääntelee kaupallinen kalastuselinkeino, joten kala myydään supermarketeissa ja ravintoloissa on yleensä turvallista. Jos haluat syödä kalaa, jota ei ole pyydetty kaupallisesti, tarkista paikallisen haara ympäristönsuojeluviraston tai Health Department olla varma veteen se otettiin on turvallista.

Lopuksi pitää mielessä, että tämä koko asia liittyy riskien ja hyötyjen suhteesta: Milloin me kutsumme jotain turvallista vai ei turvallista? Mikään ei ole täysin turvallinen – myös hengitysilmassa voi olla epäluotettava ajoittain. Voimme pelätä niin paljon asioita ympäristössämme, mutta meidän on aina punnita riskit ja hyödyt.

NO, sanoo Jean Halloran johtaja elintarvikepolitiikan aloitteita Kuluttajat unionin Yonkers, NY

Ajattelemme raskaana olevien naisten tulisi välttää tonnikalasäilykkeiden. Ongelmana on, että eri tölkit on eri määriä elohopeaa – jotkut ovat jopa seitsemän kertaa niin paljon kuin keskimäärin voi. Jos ei ollut sellainen vaihtelu, voisimme keksiä hyväksyttävän saannin raskauden – kuten 12 unssia kimpale-valon viikossa, kuten jotkut asiantuntijat suosittelevat.

Keskimäärin möhkäle-valo tonnikalan on yksi kolmasosa niin paljon elohopeaa (0,12 ppm) kiinteänä valkoisena valkotonnikalan (0,35 ppm), joten se on yleensä katsotaan turvallisempaa. Mutta kuten kerroimme heinäkuun 2006 numerossa Consumer Reports, US Food and Drug Administration tiedot osoittavat satunnaisia ​​tasoilla noin 0,85 ppm sekä kimpale-valon ja yksivärinen valkoinen valkotonnikalaa. Tällä tasolla, olemme huolissamme turvallisuudesta sikiön – merkittäviä ongelmia voi syntyä, jos olit olla äkillinen korkea annos elohopeaa samaan aikaan, kun aivot tai hermosto kehittyy.

Emme halua lietsoa pelkoa, ja se ei ole maailman loppu, jos syöt voi tonnikalaa. Mutta me haluamme naisia ​​jättämään lapsensa parhaan mahdollisen alun, ja koska emme tiedä, mikä tölkit tulevat sisältävän kyseisiä 0,85 ppm elohopeaa, mielestämme on parempi välttää tämä kala kokonaan. Raskaana olevien naisten tulisi myös välttää hai, miekkakala, kuningas makrilli ja tilefish, koska ne ovat usein myös hyvin korkea elohopeaa. Terveellistä vaihtoehtoja, kokeile villilohen (maatilan esiin lajikkeita voi sisältää korkeita PCB), katkarapuja, tilapia ja simpukoita.