Når Do Babyer Roll Over?

Lykkelig tid med babyen din, mens du ruller over for første gang kommer vanligvis som en overraskelse både for barnet og foreldrene, ikke bli overrasket om rulle fra mage til rygg snart blir en av din lille ens favoritt triks. Vet du, normalt gjør når babyen rulle over? Med økende styrke i armene, rygg og nakke, er babyen din begynner å oppdage nye måter å bevege kroppen hennes, rullende inkludert. Sørg for å holde henne trygg på stellebordet og andre steder hvor alle de spennende nye bevegelser kan resultere i et fall eller andre farer.

Når Do Babyer Roll Over?

Noen nyfødte faktisk vil rulle på den ene siden å sove i sin aller første dagene, men de fleste babyer synes å miste muligheten til å rulle på sine sider uavhengig løpet av den første måneden. Ved 4 måneders alder, vil den lille har utviklet tilstrekkelig overkroppen styrke til å bruke armene til å drive seg selv opp og over fra magen ned posisjon til ryggen, vanligvis som en utilsiktet følge av en av hennes mini push-ups i løpet av buk tid. (Hun kan også vise denne muligheten så tidlig som 3 måneder.) Ved 6 måneder gamle, de fleste babyer har mestret ikke bare magen-to-back roll, men også motsatt back-to-magen manøver.

Hvordan du kan hjelpe babyen din Roll Over

Sørge for at barnet får rikelig med magen tid hjelper henne med å bygge styrken i hennes rygg, nakke og armer som hun trenger for den store push for å rulle over. Det er lurt å starte magen tid så tidlig som den første uken, legger barnet forsiden ned over fanget ditt i noen minutter under varselet våken perioder. Som babyens første måned utvikler seg, hjelpe din lille oppdagelses jobbe seg opp til 15 til 20 minutter på magen hver dag (alltid under nøye oppsyn). Hvis barnet ditt er virkelig indignert om å være på magen hennes, start med kortere økter med magen tid – ett til fem minutter vil gjøre triks – og bygge gradvis til lengre mage-spill økter.

En aktivitet matte med fristende leker er stor motivasjon for å hjelpe barnet å lære å rulle over. Prøv å plassere noen “mage agn” i nærheten slik at hun kan strekke seg etter det, som vil hjelpe henne med å bygge arm styrke og kan også resultere i en side roll. (Halvveis der!) Praktisere en mild roll fra side til side og deretter på ryggen kan du vise kjæresten din hvordan det gjøres – eller komme ned på gulvet med henne til å vise frem noen rullende manøvrer deg selv.

Hva du ikke å bekymre deg 

Når barnet begynner å rulle fra mage til rygg og fra rygg til mage, kan du oppleve at hun begynner å rulle over i sengen hennes om natten også. Dette er ikke en grunn til bekymring, selv om eksperter anbefaler at du fortsetter å sette babyer til å sove på ryggen, selv om de ikke bo i den posisjonen hele natten. Fordi den lille har utviklet styrke og mobilitet til å rulle på magen hennes, hun også utviklet evnen til å oppfatte problemer når hun sover – noe som betyr at hun er langt mindre sannsynlig å bli fanget i en posisjon der pusten hennes er kompromittert. Etter 6 måneders alder, er hun også forbi høy risiko scenen for krybbedød, som topper når barnet er mellom 2 og 4 måneder før nedtrapping.

Hvis du er virkelig bekymret for barnet ditt å rulle over til å sove på magen, kan du prøve å legge den lille ned i senga hennes på ryggen eller siden med en av armene utvidet. På den måten, hvis hun ruller det er mer sannsynlig å være på siden med armen ut foran brystet – og da hun vil være litt mindre sannsynlig å rulle fullt på magen fordi det tucks at armen under henne.

Husk også at alle babyer rammet utviklingsmessige milepæler som å rulle over i sitt eget tempo, og i sin egen tid. Det kan ta uker magen tid før babyen får taket på å skyve opp på hennes underarmer og rulle på ryggen hennes, og mange uker til før hun finner ut hvordan å brette armen under kroppen hennes eller over hodet for å rulle tilbake på henne mage. Bare gi henne mange muligheter til å praktisere, fortrinnsvis på et teppe eller en matte som vil dempe sporadisk (og, dessverre, uunngåelig) noggin-bonk på gulvet. Og sørg for å gi masse ros, cheering og oppmuntring når den lille endelig gjør sin første flip.

Hva nå for Baby

Når barnet får taket på å rulle over og løfte hodet hennes, vil hun snart bli sittende opp – først med en hånd fra deg, så uten hjelp. Derfra kan hun begynne å krabbe, eller hoppe til å stå opp og deretter gå på egne ben.