När Do Babies Roll Over?

Lycklig tid med ditt barn, medan rullande över för första gången kommer vanligtvis som en överraskning för både barnet och föräldrarna, inte bli förvånad om rullande från mage till rygg blir snart en av din unge favorit tricks. Vet du, normalt när inte barn rulla runt? Med växande styrka i sina armar, rygg och nacke är barnet börjar upptäcka nya sätt att röra sin kropp, ingår rullande. Var noga med att hålla henne säker på skötbordet och på andra platser där alla dessa spännande nya rörelser kan resultera i en minskning eller andra faror.

När Do Babies Roll Over?

Vissa nyfödda faktiskt kommer att rulla på ena sidan för att sova i sina allra första dagarna, men de flesta barn verkar förlora förmågan att rulla på sina sidor självständigt inom den första månaden. Genom 4 månaders ålder kommer ditt barn har utvecklat tillräcklig styrka i överkroppen för att använda sina armar för att driva sig upp och över från magen ner ställning till hennes rygg, vanligtvis som en oavsiktlig följd av en av hennes mini armhävningar under mage tid. (Hon kan till och med visa denna förmåga så tidigt som 3 månader.) Med 6 månader gammal, de flesta barn behärskar inte bara magen-to-back roll men också det omvända back-to-belly manöver.

Hur man kan hjälpa ditt barn Roll Over

Att se ditt barn får massor av magen tid hjälper henne att bygga styrkan i hennes rygg, nacke och armar som hon behöver för den stora tryck att rulla över. Du vill starta magen tid så tidigt som den första veckan, om ditt barn sidan nedåt över knät under några minuter under alert vaken perioder. Som barnets första månaden fortskrider, hjälpa din lilla explorer arbeta sig upp till 15 till 20 minuter på hennes mage varje dag (alltid under din vakande öga). Om ditt barn är verkligen upprörd om att vara på hennes mage, börja med kortare sessioner magen tid – en till fem minuter kommer att göra susen – och bygga gradvis till längre mage-spelsessioner.

En aktivitetsmatta med kittlande leksaker är stor motivation för att hjälpa ditt barn lära sig att rulla över. Försök att placera några “belly bete” i närheten så att hon kan nå för det, vilket kommer att hjälpa henne att bygga armstyrka och kan också resultera i en sidorulle. (Halvvägs där!) Öva en mild rulle från sida till sida och sedan på rygg kan du visa din älskling hur man gör – eller gå ner på golvet med henne för att visa upp några rullande manövrar själv.

Vad inte oroa dig för 

När ditt barn börjar rulla från mage till rygg och bakifrån och mage, kanske du upptäcker att hon börjar rulla över i sin krubba på natten också. Detta är inte en orsak till oro, även om experter rekommenderar att du fortsätter att sätta barn att sova på ryggen, även om de inte stanna i den positionen hela natten. Eftersom din lilla man har utvecklat styrka och rörlighet att rulla på hennes mage, hon också utvecklat förmågan att känna problem när hon sover – vilket innebär att hon är långt mindre sannolikt att bli instängd i en position där hennes andning äventyras. Efter 6 månaders ålder, hon också förbi högrisk scen för SIDS, som toppar när barnet är mellan 2 och 4 månader före nedtrappning av dosen.

Om du är verkligen orolig för ditt barn att rulla över att sova på magen, kan du prova att lägga ditt barn i sin krubba på rygg eller på sidan med en av armarna utsträckta. På så sätt är det om hon rullar mer sannolikt att vara på sidan med armen ut framför bröstet – och sedan hon kommer att bli något mindre benägna att rulla helt på hennes mage, eftersom det stoppar armen under henne.

Kom också ihåg att alla barn drabbade utvecklingsmässiga milstolpar som rullande över i sin egen takt, och i sin egen tid. Det kan ta veckor av magen innan barnet får kläm på att skjuta upp på hennes underarmar och rullande på ryggen, och många veckor mer innan hon räknar ut hur man stoppa armen under hennes kropp eller över huvudet för att rulla tillbaka till sin mage. Ge henne massor av möjligheter att öva, helst på en filt eller en matta som kommer att dämpa enstaka (och tyvärr oundvikligt) noggin-bonk på golvet. Och se till att erbjuda massor av beröm, jublande och uppmuntran när ditt barn gör äntligen sin första luckan.

Vad är nästa för Baby

När barnet får kläm på rullande över och lyfta huvudet, kommer hon snart att sitta upp – först med en hand från dig, då utan hjälp. Därifrån kan hon börja krypa, eller ens gå till att stå upp och sedan gå på egna ben.