Lahko jesti školjke med nosečnostjo?

Med nosečnostjo, je pomembno, da jedo pravico živil. To ne velja le zato, ker zdrava prehrana pomaga zagotoviti tako vas in vašega otroka s hranili, ki jih potrebujejo za podporo svoje celične procese, ampak tudi zato, ker izogibanje določeni hrani pomaga preprečevati tveganje za izpostavljenost toksinom in bakterij, ki lahko poškoduje razvijajoči otroka. Školjke so varna med nosečnostjo pod določenimi pogoji. Zdaj govorimo o lahko jem školjke med nosečnostjo?

nosečnost zdravje

Obstajata dva razloga je pomembno, da se ne izpostavljajte virom bakterij med nosečnostjo. Prvi je ta, da je vaš imunski sistem veliko manj aktiven v času nosečnosti – to pomaga, da vaše celice pred napadi svojega rastočega otroka, razložiti Drs. Michael Roizen Mehmet Oz, v svoji knjigi “Vi: imela otroka.” Drugi razlog je, da lahko nekatere bakterije prehajajo skozi placento in škodo ali ubiti razvijajoči se zarodek.

Lupinar

Školjke so lahko vir mnogih vitaminov in mineralov, pa tudi beljakovine, imajo pa tudi možnost, da Harbour nevarne bakterije. Eden od najpogostejših bakterij v školjke, ostrige, školjke in drugi školjk je Vibrio vulnificus, ki je paličasti bakterijska vrsta sposobna preživeti v okolju visoke soli morske vode. Vibrio je pogost vzrok za zastrupitev s hrano jedo surovo ali manj kuhano školjk, pojasnjuje informacijski mestu potrošnikov SafeOyster.org.

Okužba z Vibrio

To ni znano, ali se lahko Vibrio bakterije prehaja skozi placento, vendar obstaja še veliko drugih vrst bakterij, ki so odgovorni za zastrupitev s hrano, ki lahko prečkajo, kar pomeni, da je najbolje, da se prepreči morebitno tveganje za okužbo Vibrio. V normalnih, zdravih odraslih, Vibrio povzroča gastrointestinalne simptome, kot so driska in slabost, vendar pri nosečnicah – zaradi svojih potlačenih imunskega sistema – okužba Vibrio lahko veliko bolj resno.

Poraba školjk

Školjke so običajno niso zaužili surovi, kar pomeni, da bo manj verjetno, da bo vir okužbe ali bolezni, ki se prenašajo s hrano, kot surovi lupine. Kljub temu, AmericanPregnancy.org opozarja, da če boš jedel školjk, morate zagotoviti, da oni dobro kuhana. Da bi bili varni, kuhamo školjke in druge školjke, dokler lupin odprtih, in zavreči vse školjke, ki ne odpirajo sami med kuhanjem.

klapavice Prehrana

Z opozorilom, da je treba školjke dobro kuhano, oni so pravzaprav zelo dober vir številnih pomembnih hranil, pojasnjuje članek v 1990 “Journal of American prehransko Association.” Kot veliko drugih školjk, oni so veliko beljakovin in mineralov cinka. Oni so tudi precej visoko železa, ki jo potrebujete med nosečnostjo za povečanje volumna krvi. Končno, školjke so z nizko vsebnostjo maščob, zaradi česar so srčno-zdravo.