Lahko ješ ostrig med nosečnostjo?

Med nosečnostjo, nekatera živila, ki so varna v normalnih okoliščinah postanejo škodljiva. Veliko nosečnic se lahko zaskrbljeni zaradi dodajanja nekaterih živil na svojo prehrano, medtem ko pričakujejo, in ostrige so eden izmed njih. Ampak lahko jeste ostrige med nosečnostjo?

Ostrige so gurmansko poslastico in morda celo eden od vaših najljubših živil doslej. Vendar pa so ostrige med nosečnostjo štejejo za varne?

Kot je v tej fazi svojega življenja, ste odgovorni zase in za otroka v vašem maternici. To je razlog, zakaj je zdrav način življenja še bolj pomembno v tem trenutku. Torej, da počistite svoje dvome o porabi ostrig tu je naš mali vodnik za vas.

Koristi Ostrige

Ostrige so mislili, da so pakirani z veliko hranilnih snovi, in njihova poraba je verjel, da imajo številne koristi za zdravje. Nekateri od njih so:

  • Ostrige so malo kalorij, zaradi česar so odlična izbira za tiste, ki poskušajo ohraniti svojo težo v pregled.
  • Ostrige so tudi nizko vsebnostjo maščob in bogata z beljakovinami. Dejstvo je, da so idealna pusto vir beljakovin, ki se doda k prehrani enkrat v nekaj časa.
  • Ostrige so odličen naravni vir cinka. Samo je 3 oz del mislili, da vsebuje 67 mg cinka, ki je eden izmed mnogih pomembnih mineralov, ki so potrebni v času nosečnosti.
  • Ostrige so dobre za srce tudi. Vsebujejo pomembne zdrave minerali, vključno z omega-3 maščobne kisline, magnezij, kalij in vitamin E, ki so vsi mislili, da se zmanjša vnetje in zmanjšali tveganje za bolezni srca.

Medtem ko so ostrige pakiran z veliko koristi za zdravje, ki so lahko koristni za nosečnice, medicinski strokovnjaki predlagajo omejevanje uporabe te morskih sadežev. Zakaj?

Zakaj Limit Eating Ostrige med nosečnostjo?

Pravilo palec, izvajati za varno prehrano med nosečnostjo, je, da se prepreči dolgotrajen katerokoli živalsko meso, ki je surovo. V skladu s kuhano ali surovo meso, ki je mislil, da vsebuje številne bakterije, ki lahko vodijo do okužbe, in včasih prečkati svojo placento, dajanje svojega rastočega otroka v nevarnosti.

 • Nosečnice imajo zatreti imunski sistem in ostrige (surovine) so mislili, da je eden od najpogostejših vzrokov za zastrupitve s hrano, povezane z morskimi sadeži. Surove ostrige med nosečnostjo, pod nobenim pogojem, je ni priporočljivo.
 • Pod kuhanih ostrig lahko povzroči prebavne težave in lahko privedejo tudi do hudih okužb za vaše razvoju ploda. V resnici, je prav tako menila, da povzročijo nevrološke okvare in splav.
 • Kuhane ostrige, na drugi strani pa imajo številne koristi za zdravje, in se lahko zmerno koristno, da se porabi med nosečnostjo.

Kako Zaužijte ostrig med nosečnostjo?

Nutricionisti in strokovnjaki priporočajo uživanje ostrig v zmernih količinah med nosečnostjo.

 • Surove ostrige se je treba izogibati za vsako ceno; Vendar pa lahko kuhano ostrige je treba uživati ​​vsak enkrat v nekaj časa v drugem trimesečju nosečnosti.
 • FDA priporoča omejitev količine morske hrane med nosečnostjo kot veliko rib in drugih morskih sadežev vsebujejo strupene kemikalije, ki povzročajo škodo otroku v razvoju.
 • Prav tako je priporočljivo, da se prepreči uživanje ostrig v prvem in tretjem trimesečju.
 • Prepričajte se, da so vse školjke, ki jo porabijo v celoti kuhane (po možnosti pod nadzorom), in imajo čvrsto strukturo.
 • Prav tako je dobra ideja, da porabijo ostrige in vse druge morske ali živalskih beljakovin v svoji sveži obliki, namesto da bi jih shranite v hladilnik za nekaj dni.

Če imate kakršne koli pomisleke glede porabe ostrig med nosečnostjo, obiščite svojega zdravstvenega delavca. Morski sadeži lahko tudi interakcijo z nekaterimi zdravili, tako da, če ste bili pri nekaterih dodatkov ali drog, boste morda želeli, da se o tem pogovorite s svojim zdravnikom.