Lahko ješ kozice med nosečnostjo?

Nosečnost prinaša številne spremembe v telesu, pa tudi v vaši prehrani! Tvoja najljubša hrana nenadoma postala tabu, in boste morda morali začasno odpovedati nekaj zelo ljubil munchies.

Lahko ješ kozice med nosečnostjo? Ne skrbite. To je nujen korak, ki ga je treba sprejeti vsako nosečnico, saj je treba za uro je, da prave izbire hrane za pomoč pri podpori rasti vašega otroka.

Če tega še niste storili že odložil seznam živil, da dodate in tiste, da bi se izognili v teh nekaj tednih, in če si zaljubljen z dvomi o morski sadeži, tukaj je nekaj, ki vam bodo pomagali razporejene.

Ali je varno jesti kozice med nosečnostjo?

Morda boste želeli, da slast te maslo česen kozice, vendar počakajte … so kozice res varna za uživanje med nosečnostjo?

Naj vam najprej dati slabe novice. Skoraj vse oblike morskih sadežev najbolje izogibati med nosečnostjo. Morski sadeži, razen tega, da so dober vir beljakovin, maščob in mineralov, ki so potrebne za normalno rast vašega ploda, pa tudi pridejo pakirani škodljivih toksinov.

Zakaj Kozice je treba izogibati med nosečnostjo?

Onesnaževanje voda je povzročila povečanje kopičenje strupenih kemikalij v morsko življenje, ki omogoča uživanje morskih sadežev bolj problematično kot prej.

 • Priporočljivo je, da se prepreči uživanje morskih sadežev strežejo v restavracijah v času nosečnosti. Ker so bolj verjetno, da bo kuhano in ne smejo biti pripravljeni v čistem okolju kot doma.
 • Če ste prepričani, da so kozice, ki ste jih odkupile varen vir sladke vode, ga lahko porabijo občasno po pridobitvi mnenja ponudniku zdravstvenega varstva.

Tveganja prehranjevanja Kozice med nosečnostjo

Porabljajo kozice, predvsem surovi škampi pa je izjemno škodljiva med nosečnostjo, in je mislil, da je povezana s številnimi tveganji za zdravje including-

 • Uživanje surove škampe lahko predstavljajo nevarnost hrane zastrupitev. Kot surovi morski sadeži ponavadi vsebujejo nekatere parazite, ki bi lahko škodovali prebavni sistem.
 • Morski sadeži vsebuje visoke vrednosti strupenih snovi, kot so živo srebro, ki je mislil, da vplivajo na živčni razvoj vašega otroka sistema.
 • Kozice, pridobljene iz onesnaženih rekah in jezerih vsebujejo tudi visoke vrednosti polikloriranih bifenilov, ki bi lahko pomenile tudi nevarnosti za zdravje vašega otroka.
 • kontaminacija Listeria je mogoče tudi o porabi surovin kozice, ki lahko povzročijo smrtonosno zastrupitev krvi in ​​druge okužbe na vaš plod. 

Kako jesti kozice varno med nosečnostjo

Čeprav je najbolje, da bi se izognili porabijo kozice med nosečnostjo, če je zdravnik v redu z idejo, ga lahko porabijo občasno. Tukaj je nekaj načinov, kako lahko porabijo kozice varno med nosečnostjo in zmanjševanje morebitnih tveganj za svoj plod zdravje.

 • Poskrbite, da boste kuhamo kozice dobro. Večina kozice obarva rdeče, ko je kuhan popolnoma in meso ponavadi izkaže biserna in motno.
 • Kuhanje kozice popolnoma bo zagotovila, da bodo vsi potencialni agenti okužba povzroča ubili.
 • Prav tako je dobra ideja, da se zamrznejo kozice 24 ur pred kuhanjem IT- to bo ubil tudi lepo število organizmov.
 • je verjetno, da bi bilo varneje, da porabijo tudi soljenje in razsoljevanje za kozice.
 • Lahko se tudi porabijo prekajene kozice po posvetovanju z zdravnikom.
 • Če ste kuhanje jedi v pečici, naj ostanejo v preostale toplote za nekaj minut tudi potem, ko je kuhana.
 • Prav tako je dobra ideja, da izberete sveže pridelke za vaše obroke v času nosečnosti. Konzervirane hrane pakiranje v veliko konzervansov, ki bi lahko prav tako škodljivo za vašega otroka.

Upamo, da ta članek vam pomaga, da pravo odločitev, ko gre za izbiro hrano med nosečnostjo.

Kot lahko sklepamo iz podatkov, navedene zgoraj, obstaja veliko potencialno nevarnih zdravstvenih tveganj, povezanih z uživanjem kozice in je najbolje, da ga ne porabijo med nosečnostjo.