Kunt u eten oesters terwijl Zwanger?

Tijdens de zwangerschap, een aantal voedingsmiddelen die onder normale omstandigheden veilig zijn geworden schadelijk. Veel zwangere vrouwen kunnen worden bezorgd over het toevoegen van bepaalde voedingsmiddelen aan hun dieet terwijl verwacht, en oesters zijn een van hen. Maar kun je oesters tijdens de zwangerschap te eten?

Oesters zijn een gastronomische delicatesse en het kan zelfs één van uw favoriete gerechten ooit. Maar zijn oesters tijdens de zwangerschap als veilig beschouwd?

Als tijdens deze fase van je leven, ben je verantwoordelijk voor jezelf en voor de baby in de baarmoeder. Daarom is een gezonde levensstijl is van nog groter belang op dit moment. Dus, om uw twijfels over oesters verbruik duidelijk is hier onze kleine gids voor u.

Voordelen van Oesters

Oesters zijn gedacht te worden verpakt met veel voedingsstoffen, en hun verbruik wordt aangenomen dat vele voordelen voor de gezondheid hebben. Sommige ervan zijn:

  • Oesters zijn laag in calorieën, waardoor ze een perfecte keuze voor degenen die proberen om hun gewicht onder controle te houden maakt.
  • Oesters zijn ook laag in vet en rijk aan eiwitten. In feite zijn ze een ideale mager bron van eiwitten eenmaal aan het dieet toegevoegd worden in de zoveel tijd.
  • Oesters zijn een uitstekende natuurlijke bron van zink. Gewoon een 3 oz gedeelte wordt gedacht aan 67 mg zink, dat is een van de vele belangrijke mineralen die nodig zijn tijdens de zwangerschap bevatten.
  • Oesters zijn ook goed voor je hart. Ze bevatten belangrijke gezonde mineralen, waaronder omega-3 vetzuren, magnesium, kalium en vitamine E, die worden verondersteld om de ontsteking te verminderen en het risico op hart- en vaatziekten.

Terwijl oesters zijn verpakt met veel voordelen voor de gezondheid, kan dat gunstig zijn voor een zwangere vrouwen, raden medische deskundigen het beperken van de consumptie van dit zeevruchten. Waarom?

Waarom Limit oestereetstertje tijdens de zwangerschap?

De vuistregel, uit te voeren voor een veilige voeding tijdens de zwangerschap, is om te voorkomen dat de consumptie van elk dier vlees dat rauw. Onder gekookt of rauw vlees wordt gedacht aan veel bacteriën die kunnen leiden tot infecties bevatten, en kunnen soms kruis je placenta, het zetten van uw groeiende baby in gevaar.

 • Zwangere vrouwen hebben een onderdrukt immuunsysteem en oesters (rauwe) worden beschouwd als een van de meest voorkomende oorzaken van zeevruchten-gerelateerde voedselvergiftiging. Rauwe oesters tijdens de zwangerschap, onder alle omstandigheden, is niet de voorkeur.
 • Onder gekookt oesters kunnen gastro-intestinale problemen veroorzaken en kan ook leiden tot ernstige infecties voor de ontwikkeling van de foetus. In feite is het ook gedacht aan neurologische schade en leiden tot een miskraam.
 • Gekookte oesters, aan de andere kant, hebben veel voordelen voor de gezondheid, en kunnen in geringe mate gunstig zijn tijdens de zwangerschap te worden geconsumeerd.

How To Oesters consumeren tijdens de zwangerschap?

Voedingsdeskundigen en experts raden de consumptie van oesters met mate tijdens de zwangerschap.

 • Rauwe oesters moeten worden vermeden ten koste van alles; kan echter gekookt oesters elke keer in de zoveel tijd worden genoten tijdens het tweede trimester van de zwangerschap.
 • De FDA raadt aan het beperken van de hoeveelheid vis tijdens de zwangerschap als een heleboel vissen en andere zeevruchten giftige chemische stoffen die schade aan de ontwikkeling van de baby veroorzaken.
 • Het is ook raadzaam om te voorkomen dat de consumptie van oesters in de eerste en derde trimester.
 • Zorg ervoor dat alle oesters die je verbruikt volledig gekookt (bij voorkeur onder uw toezicht) en hebben een stevige structuur.
 • Het is ook een goed idee om oesters en andere zeevruchten of dierlijke eiwitten verbruiken tijdens hun verse vorm in plaats van ze op te slaan in de koelkast gedurende enkele dagen.

Als u zich zorgen maakt over de consumptie van oesters tijdens de zwangerschap, een bezoek aan uw zorgverlener. Seafood kan ook interageren met bepaalde medicijnen, dus als u hebben genomen sommige supplementen of drugs, kunt u deze eerst te bespreken met uw arts.