Kunt u eten garnalen tijdens de zwangerschap?

Zwangerschap brengt een aantal veranderingen in je lichaam, maar ook in uw dieet! Uw favoriete voedsel plotseling taboe geworden, en u kan worden gevraagd om tijdelijk te geven een deel geliefde hapjes.

Kunt u eten garnalen tijdens de zwangerschap? Maak je geen zorgen. Dit is een noodzakelijke stap die moet worden genomen door elke zwangere vrouw, omdat de noodzaak van het uur is om de juiste voeding keuzes te maken ter ondersteuning van de groei van uw baby.

Als je dat niet hebt gedaan, zette een lijst van de voedingsmiddelen toe te voegen en deze om te voorkomen dat tijdens deze paar weken, en als je vastzit met twijfels over de schaal-en schelpdieren, hier is iets om u te helpen sorteren.

Is het veilig om garnalen eten tijdens de zwangerschap?

Je bent misschien geneigd om die boter knoflook garnalen snoepen, maar wachten … zijn garnalen echt veilig voor consumptie tijdens de zwangerschap?

Laten we geven u het slechte nieuws eerste. Bijna alle vormen van schaal- en schelpdieren worden best vermeden tijdens de zwangerschap. Seafood afgezien van een goede bron van eiwitten vetten en mineralen, die nodig zijn voor de normale groei van de foetus ook zijn, ze komen ook vol met schadelijke stoffen.

Waarom garnalen te worden vermeden tijdens de zwangerschap?

Watervervuiling is een toename van de accumulatie van giftige chemicaliën in het mariene leven, dat de consumptie van vis problematischer dan voorheen maakt veroorzaakt.

 • Het is raadzaam om te voorkomen dat de consumptie van vis geserveerd in restaurants tijdens de zwangerschap. Omdat ze hebben meer kans om te gaar en mag niet worden bereid in de schone omgeving als thuis.
 • Als u zeker weet dat de garnalen die je hebt gekocht zijn afkomstig uit een veilige zoetwater bron, kunt u consumeren af ​​en na advies van uw zorgverlener.

Risico’s van het Eten Garnalen tijdens de zwangerschap

Het consumeren van garnalen, in het bijzonder rauwe garnalen is zeer schadelijk tijdens de zwangerschap, en wordt gedacht te worden geassocieerd met een aantal gezondheidsrisico’s including-

 • Het consumeren van rauwe garnalen kan het risico op voedselvergiftiging opleveren. Zoals rauwe vis heeft de neiging om bepaalde parasieten die de spijsvertering kunnen schaden bevatten.
 • Seafood een hoog gehalte aan giftige stoffen, zoals kwik, waarvan wordt gedacht dat nerveuze ontwikkeling van het systeem van uw baby beïnvloeden.
 • Garnalen verkregen uit vervuilde rivieren en meren bevatten ook hoge niveaus van polychloorbifenylen, die ook kan vormen gezondheidsrisico’s voor uw baby.
 • Listeria besmetting is ook mogelijk op de consumptie van rauwe garnalen, die dodelijke bloedvergiftiging en andere infecties aan de foetus kan veroorzaken. 

How To garnalen eten tijdens de zwangerschap veilig

Hoewel het het beste om te consumeren garnalen te vermijden tijdens de zwangerschap, als uw arts is goed met het idee, dan kun je het af en toe verbruikt. Hier zijn een paar manieren waarop u kunt garnalen veilig te consumeren tijdens de zwangerschap en de eventuele gezondheidsrisico’s voor de foetus te minimaliseren.

 • Zorg ervoor dat je de garnalen koken ook. De meeste garnalen rood als perfect gebakken, en het vlees wordt meestal parelachtige en ondoorzichtig.
 • Het koken van de garnalen perfect zal ervoor zorgen dat alle potentiële infectie veroorzaken agenten zullen worden gedood.
 • Het is ook een goed idee om de garnalen 24 uur voorafgaand aan het koken van het- dit zal ook doden een groot aantal organismen bevriezen.
 • Zouten en beitsen de garnalen is waarschijnlijk het veiliger om te consumeren maken ook.
 • U kunt ook overwegen het consumeren van gerookte garnalen na raadpleging van uw arts.
 • Als u uw gerecht kookt in de oven, laat het verblijf in de restwarmte voor een paar minuten, zelfs nadat het is gekookt.
 • Het is ook een goed idee om verse producten voor uw maaltijden kiezen tijdens de zwangerschap. Ingeblikt voedsel verpakken in een veel conserveermiddelen, die ook schadelijk zijn voor uw baby zou kunnen zijn.

We hopen dat dit artikel helpt u de juiste beslissing te nemen als het gaat om het kiezen van je eten tijdens de zwangerschap.

Zoals je kunt afleiden uit de bovenstaande gegevens, er zijn een heleboel van potentieel gevaarlijke gezondheidsrisico’s in verband met de consumptie van garnalen en is het het beste om te voorkomen dat het consumeren tijdens je zwangerschap.