Kdaj Dojenčki Roll Over?

Srečno čas z otrokom, medtem ko prevrnitev prvič običajno prihaja kot presenečenje, tako za otroka in njegovih staršev, ne bodite presenečeni, če je vozni iz trebuha, da bo kmalu nazaj, postane eden od vaš malček najljubših trikov. Ali veste, običajno ko se dojenček prevračanje? Ob naraščajoči moči v rokah, hrbtu in vratu, je vaš dojenček že odkrili nove načine premika svoje telo, valjanje vključeni. Bodite prepričani, da jo varuje na mizi spreminja in v drugih krajih, kjer bi vse te zanimive nove poteze povzročijo padca ali druge nevarnosti.

Kdaj Dojenčki Roll Over?

Nekateri novorojenčki bo dejansko roll na eni strani, da spijo v svojih prvih dneh, vendar se večina dojenčkov se zdi, da izgubijo sposobnost roll na svojih straneh samostojno v prvem mesecu. Z 4 mesece starosti, se bo vaš malček razvili dovolj zgornje telo moč uporabiti roke, da sama pogon in prevzel od položaja trebuh navzdol na hrbtu, ponavadi kot nenamerna posledica ene od njenih mini sklece med trebuh čas. (Morda celo izkazati to sposobnost, kakor hitro je 3 mesece.) Z 6 mesecev stari, večina dojenčkov so obvlada ne le roll na trebuh-to-back, ampak tudi obratno back-to-trebuh manever.

Kako Help Your Baby prevračanje

Prepričajte se, da vaš otrok dobi dovolj časa trebuh ji pomaga graditi moč v hrbtu, vratu in rokah, ki jo boste potrebovali za velik push prevračanje. Boste želeli začeti časa trebuh je že v prvem tednu, polaganju dojenčka z licem navzdol čez naročje za nekaj minut med opozarjanje wakeful obdobjih. Kot prvi mesec dojenček napreduje, pomaga tvoj mali raziskovalec delo svojo pot do 15 do 20 minut na trebuh vsak dan (vedno pod budnim očesom). Če vaš otrok je res ogorčen o tem, da na njen trebuh, začnite s krajšimi sej časa trebuh – ena do pet minut, bo naredil trik – in gradijo postopoma do daljših trebuh-play sej.

Mat dejavnost z mučnega igrač je odlična motivacija za pomoč vaš otrok naučiti, da prevračanje. Poskusite dajanje nekaj “trebuh vabe” v bližini, tako da lahko doseže za to, kar se ji pomaga graditi roke moč, kar lahko privede tudi v stranski roll. (Na pol poti tam!) Vadba nežen roll iz ene strani na drugo in nato na hrbtu omogoča, da pokažejo svoj ljubica, kako je to storil – ali dol na tleh z njo, da pokažejo le nekaj Rolling manevri sami.

Kaj ni razloga za skrb 

Ko vaš dojenček začne valjanje iz trebuha na hrbet in z nazaj v trebuhu, lahko ugotovite, da ona začne prevrnitev v njeni zibelki ponoči, preveč. To ni razlog za skrb, čeprav strokovnjaki ne priporočajo, da si še naprej dati otroke spati na hrbtu, tudi če ne ostanejo v tem položaju celo noč. Ker je vaš malček razvil moč in mobilnost roll na trebuh, ona je razvil tudi sposobnost, da zazna težave, ko spi – kar pomeni, da ji je veliko manj verjetno, da postane ujet v položaj, v katerem se ji dihanje ogrožena. Po 6 mesecih starosti, ona je tudi mimo fazi z visokim tveganjem za SIDS, ki vrhov, ko je otrok med 2 in 4 mesece pred opuščanjem.

Če ste res skrbi vaš dojenček prevrnitev za spanje na trebuhu, lahko poskusite polaganju malček navzdol v svoji bajti na hrbtu ali strani z enim od svojih rokah podaljša. Na ta način, če ona vrže, da je bolj verjetno, da bo na strani s svojo roko ven pred prsih – in potem ona bo nekoliko manj verjetno, da v celoti roll na trebuh, saj potisne, da roko pod njo.

Ne pozabite tudi, da vsi dojenčki udaril razvojne mejnike kot prevrnitev v svojem ritmu in v svojem prostem času. To lahko traja tedne časa, trebuh, preden vaš dojenček dobi visi povišal na svojih podlahti in valjanje na hrbtu, in še veliko tednov več, preden se je na slikah, kako spravite svojo roko pod njeno telo, ali nad glavo, da bo uvedla nazaj na njen trebuh. Daj ji veliko možnosti za prakso, po možnosti na odejo ali blazino, ki bo ublažila občasno (in, na žalost, neizogiben) Tikva-bonk na tleh. In se prepričajte, da ponujajo veliko pohvale, navijanje in spodbudo, ko vaš malček končno naredi svoj prvi flip.

Kaj sledi za Baby

Ko otrok dobi visi prevrnitev in dvignete glavo, bo ona kmalu sedel – najprej z roko od vas, potem pa brez pomoči. Od tam se je lahko začne plazi, ali celo preskočite stoje in nato peš na lastne noge.