Kan man äta ostron under graviditeten?

Under graviditeten, vissa livsmedel som är säkra under normala förhållanden blir skadligt. Många gravida kvinnor kan vara oroliga att lägga vissa livsmedel till kosten medan väntar, och ostron är en av dem. Men kan du äta ostron under graviditeten?

Ostron är en gourmet delikatess och det kan till och med vara en av dina favoriträtter någonsin. Men ostron under graviditeten anses säkra?

Som under denna fas av ditt liv, är du ansvarig för dig själv och för barnet i livmodern. Det är därför en hälsosam livsstil är ännu viktigare vid denna tidpunkt. Så, för att rensa tvivel om ostron konsumtion här är vår lilla guide för dig.

Fördelarna av ostron

Ostron tros vara packad med många näringsämnen, och deras konsumtion tros ha många hälsofördelar. Några av dem är:

  • Ostron är låga i kalorier, vilket gör dem till ett perfekt val för dem som försöker att hålla sin vikt i schack.
  • Ostron är också låg fetthalt och rik på protein. I själva verket är de en idealisk magert proteinkälla som ska läggas till kosten då och då.
  • Ostron är en utmärkt naturlig källa till zink. Bara en 3 oz parti tros innehålla 67 mg zink, som är en av de många viktiga mineraler som behövs under graviditet.
  • Ostron är också bra för hjärtat. De innehåller viktiga friska mineraler inklusive omega 3-fettsyror, magnesium, kalium och vitamin E som alla tros minska inflammation och minska risken för hjärtsjukdom.

Även ostron är packade med många hälsofördelar, kan det vara fördelaktigt för en gravid kvinna, föreslår medicinska experter att begränsa konsumtionen av denna fisk och skaldjur. Varför?

Varför begränsa äter ostron under graviditeten?

Tummen regel att genomföra för säker att äta under graviditeten, är att undvika att konsumera något djur kött som är rå. Under kokta eller rått kött tros innehålla många bakterier som kan leda till infektioner, och kan ibland korsa din placentabarriären, sätta ditt växande barn i riskzonen.

 • Gravida kvinnor har ett försvagat immunsystem och ostron (rå) tros vara en av de vanligaste orsakerna till fisk och skaldjur relaterade matförgiftning. Råa ostron under graviditeten, under några omständigheter, är icke-föredra.
 • Under kokta ostron kan orsaka gastrointestinala problem och kan också leda till svåra infektioner för din växande fostret. I själva verket är det också tänkt att orsaka neurologiska skador och missfall.
 • Kokta ostron, å andra sidan, har många hälsofördelar och kan vara måttligt fördelaktigt att konsumeras under graviditet.

Hur konsumera ostron under graviditeten?

Dietister och experter rekommenderar konsumtionen av ostron med måtta under graviditeten.

 • Råa ostron ska undvikas till varje pris; kan dock tillagade ostron avnjutas varje gång på ett tag under den andra trimestern av graviditeten.
 • FDA rekommenderar att begränsa mängden fisk och skaldjur under graviditeten som en hel del fiskar och andra skaldjur innehålla giftiga kemikalier som orsakar skador på fostret.
 • Det är också klokt att undvika att konsumera ostron under den första och tredje trimestern.
 • Se till att alla ostron som du förbrukar är genomkokt (helst under ditt överinseende) och har en fast konsistens.
 • Det är också en bra idé att konsumera ostron och andra skaldjur eller animaliska proteiner i sin färska form istället för att lagra dem i kylskåp under några dagar.

Om du har några frågor angående konsumtionen av ostron under graviditeten, besöka din vårdgivare. Skaldjur kan också interagera med vissa mediciner, så om du har tagit några kosttillskott eller droger, kanske du vill diskutera det med din läkare först.