Kan jeg spise blåskjell mens gravid?

Under graviditet, er det viktig å spise riktig mat. Dette gjelder ikke bare fordi et sunt kosthold bidrar til å gi både deg og babyen din med de næringsstoffene du trenger for å støtte dine cellulære prosesser, men også fordi unngå visse matvarer bidrar til å hindre risiko for eksponering for giftstoffer og bakterier som kan skade et utviklingsland baby. Blåskjell er trygge under svangerskapet under visse betingelser. Nå vi snakker om kan jeg spise blåskjell mens gravid?

graviditet Helse

Det er to grunner til at det er viktig ikke å utsette deg selv for kilder bakterier under svangerskapet. Den første er at immunforsvaret er mye mindre aktiv under svangerskapet – dette bidrar til å holde cellene fra å angripe det voksende baby, forklarer legene. Michael Roizen og Mehmet Oz i sin bok “Du: Å ha en baby.” Den andre grunnen er at noen bakterier kan krysse placenta og skade eller drepe fosteret.

skalldyr

Skjell kan være en kilde til mange vitaminer og mineraler, samt protein, men de har også potensial til båtplass farlige bakterier. En av de mest vanlige bakterier i muslinger, østers, muslinger og andre skalldyr er Vibrio vulnificus, noe som er en stavformet bakterie-arter som er i stand til å overleve i det høy-salt miljø av sjøvann. Vibrio er en vanlig årsak til matforgiftning fra å spise rå eller kokt skalldyr, forklarer forbrukerinformasjon nettstedet SafeOyster.org.

Infeksjon med Vibrio

Det er ikke kjent om Vibrio bakterier kan krysse morkaken, men det er mange andre arter av bakterier ansvarlig for matforgiftning som kan krysse, noe som betyr at det er best å unngå enhver mulig fare for Vibrio infeksjon. I normale, friske voksne, fører Vibrio gastrointestinale symptomer inkludert diaré og kvalme, men hos gravide kvinner – på grunn av deres undertrykt immunsystem – Vibrio infeksjon kan være mye mer alvorlig.

Mussel Forbruk

Blåskjell vanligvis ikke spises rå, noe som betyr at de er mindre tilbøyelige til å være en kilde til infeksjon eller matbåren sykdom enn rå skall. Likevel advarer AmericanPregnancy.org at hvis du kommer til å spise blåskjell, må du sørge for at de er godt stekt. For å være sikker, skjell og andre skalldyr til sitt skall åpne, og kast eventuelle blåskjell som ikke åpner på egenhånd under matlagingen.

Mussel Ernæring

Med det forbeholdet at blåskjell må være godt stekt, de er faktisk veldig gode kilder til flere viktige næringsstoffer, forklarer en 1990 artikkel i “Journal of American Dietary Association.” Som mange andre skalldyr, de er høy i protein og mineralet sink. De er også ganske høy i jern, som du trenger under svangerskapet for å øke blodvolumet. Til slutt, blåskjell er lav i fett, noe som gjør dem hjerte-sunn.