Kan ik Mosselen terwijl Zwanger eten?

Tijdens de zwangerschap, is het belangrijk om de juiste voeding te eten. Dit geldt niet alleen omdat een gezond dieet helpt om zowel u als uw baby met de voedingsstoffen die u nodig heeft om uw cellulaire processen te ondersteunen, maar ook vanwege het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen helpt risico van blootstelling aan giftige stoffen en bacteriën die een ontwikkeling van de baby kan schade te voorkomen. Mosselen zijn veilig tijdens de zwangerschap onder bepaalde voorwaarden. Nu we het hebben over kan ik mosselen tijdens de zwangerschap te eten?

zwangerschap Gezondheid

Er zijn twee redenen is het belangrijk dat u zich niet bloot aan bronnen van bacteriën tijdens de zwangerschap. De eerste is dat je immuunsysteem is veel minder actief tijdens de zwangerschap – dit zorgt ervoor dat je cellen van het aanvallen van uw groeiende baby, verklaren Drs. Michael Roizen en Mehmet Oz in hun boek “U: Het hebben van een baby.” De tweede reden is dat sommige bacteriën de placenta en schade kunnen oversteken of doden van een zich ontwikkelende foetus.

schelpdier

Schelpdieren kan een bron van veel vitaminen en mineralen, evenals eiwit, maar ze hebben ook het potentieel om gevaarlijke bacteriën haven. Een van de meest voorkomende bacteriën in mosselen, oesters, mosselen en andere schelpdieren is Vibrio vulnificus, die een staafvormige bacterie species bestand zijn tegen de hoge zoutconcentratie omgeving van zeewater. Vibrio is een veel voorkomende oorzaak van voedselvergiftiging door het eten van rauw of onvoldoende verhit schelpdieren, verklaart de consument informatie website SafeOyster.org.

Besmetting met Vibrio

Het is niet bekend of de Vibrio bacterie de placenta kunnen oversteken, maar er zijn vele andere soorten bacteriën die verantwoordelijk zijn voor voedselvergiftiging die kunnen oversteken, wat betekent dat het het beste om elk mogelijk risico van Vibrio infecties te voorkomen. In normale, gezonde volwassenen, Vibrio veroorzaakt gastro-intestinale symptomen zoals diarree en misselijkheid, maar bij zwangere vrouwen – als gevolg van hun onderdrukte immuunsysteem – Vibrio infectie kan veel ernstiger zijn.

Mussel consumptie

Mosselen zijn meestal niet rauw gegeten, wat betekent dat ze minder vaak een bron van infectie of door voedsel overgedragen ziekten dan ruw shell zijn. Toch AmericanPregnancy.org waarschuwt dat als je gaat om mosselen te eten, moet u ervoor zorgen dat ze goed gekookt. Om veilig te zijn, koken mosselen en andere schelpdieren totdat hun schelpen open, en mosselen die niet open op hun eigen tijdens het koken te verwijderen.

Mussel Nutrition

Met het voorbehoud dat mosselen goed moet worden gekookt, ze zijn eigenlijk heel goede bronnen van een aantal belangrijke voedingsstoffen, vertelt een 1990 artikel in de “Journal of the American Dietary Association.” Net als veel andere schelpdieren, ze zijn rijk aan eiwitten en het mineraal zink. Ze zijn ook heel hoog in ijzer, die je nodig hebt tijdens de zwangerschap om uw bloed volume te verhogen. Tot slot, mosselen bevatten weinig vet, waardoor ze gezond hart.