Kan een 47 jarige vrouw zwanger te raken natuurlijk?

Een veel voorkomende vraag Perimenopauzale vrouwen is of ze nog steeds in staat om zwanger te worden, en dit onderzoek kan afkomstig zijn van een van de twee zorgen. Sommige vrouwen in het perimenopausal bereik kan nog steeds willen zwanger te worden, ofwel om een ​​gezin te stichten of om toe te voegen aan een bestaande, en zijn op zoek naar informatie om te helpen met deze beslissing. Aan de andere kant, veel seksueel actieve vrouwen hebben geen belang meer in het bedenken, en anticonceptie moet nog steeds een overweging zijn. De leeftijd van de stopzetting van de menstruatie of menopauze, kan variëren van het midden van de jaren dertig van de late jaren vijftig. De perimenopauze periode wordt gedefinieerd als de jaren voorafgaand aan de menopauze wanneer de eerste symptomen verschijnen, en het heeft ook grote variatie. De volgende bespreking wordt ervan uitgegaan dat de gemiddelde leeftijd om menstruatie te stoppen is 50-51 jaar oud; met 45 tot 50 jaar oud zijn de perimenopausal tijd. Maar men moet in gedachten houden elke vrouw is anders en er is een brede leeftijdsgroep waarbij deze veranderingen kunnen optreden.

De perimenopausal vrouw op zoek naar informatie met betrekking tot de conceptie, of vermijden van het, moet de betekenis en de gevolgen van de veranderingen die hebben plaatsgevonden in haar lichaam te realiseren. Een vrouw begint met een groot aantal eieren in haar eierstokken toen ze zelf nog een foetus.

Een vrouw eierstokken bevatten meer dan zes miljoen eieren op ongeveer halverwege in haar ontwikkeling in de baarmoeder van haar eigen moeder (vier en een halve maand van de zwangerschap). Deze eieren beginnen te desintegreren, of atrofie, zelfs terwijl ze nog een foetus, en tegen de tijd dat zij geboren zijn er slechts ongeveer 1-2.000.000 eieren verlaten in haar eierstokken. De eieren blijven atrofie en tegen de tijd dat ze de puberteit bereikt, zijn er slechts ongeveer 300.000 links. Gezien ze zal slechts ongeveer 400-500 eieren ovuleren in haar leven, zeker is dit nog steeds een voldoende hoeveelheid. Na de leeftijd van 35 jaar deze desintegratie en atrofie van de eieren begint te versnellen, en tegen de tijd dat een vrouw stopt haar menstruatie, in wezen al haar eieren zijn verdwenen. Maar van meer belang aan de perimenopausal vrouw is het feit dat een groot deel van deze eieren zijn niet levensvatbaar zijn gedurende de laatste jaren. Dat wil zeggen, het ei kan worden vrijgegeven, maar het kan niet worden bevrucht of het zal eindigen in een miskraam als gevolg van chromosomale problemen. Zo begint vruchtbaarheid van een vrouw aanzienlijk dalen na de leeftijd van 35 jaar Spontane en succesvolle zwangerschappen na de leeftijd van 40 worden minder vaak voor, en na de leeftijd van 45 zijn zeldzaam (maar niet nul!).

De vrouw op zoek naar natuurlijke conceptie op deze leeftijd vindt dat de feiten zijn vrij ontmoedigend. Terwijl 80% van de vrouwen tussen de 40 en 45 kan mogelijk zwanger worden met verschillende methoden, dit percentage daalt dramatisch na de leeftijd van 45. De gemiddelde vrouw merkt dat tegen die tijd haar cyclus is al minder regelmatig. Deze onregelmatigheid maakt de voorspelling van de datum van de eisprong, als het zich voordoet op alle, veel moeilijker. Bovendien, de eieren zijn van veel mindere kwaliteit, en vaak zelfs niet eens worden bevrucht bij het vrijkomen. Zelfs als spontane bevruchting optreedt, is er een veel hoger percentage van aangeboren afwijkingen en miskramen met deze zwangerschappen. Bijvoorbeeld, het percentage miskramen verdubbelt na de leeftijd van veertig. Deze factoren, samen met een hogere obstetrische complicaties in deze leeftijdscategorie, vraag dat een vrouw overwegen haar opties zorgvuldig als ze wenst op te vatten in deze periode van haar leven. Anderzijds zijn veel vooruitgang geboekt in geassisteerde voortplanting in deze leeftijdsgroep, met technieken als donoreieren en hormonale manipulatie van de uterus, kan het ontwerp en miskramen aanzienlijk worden verbeterd. Een vrouw en haar partner zijn zeker de enigen die uiteindelijk het recht om te maken en deze beslissing na te streven.

Dus hoe werkt een vrouw vast te stellen of ze nog kunnen bedenken? Veel subtiele hormonale veranderingen gaande zijn tijdens deze perimenopausal overgang voordat ze daadwerkelijk stopt haar menstruatie. Het feit (goed of slecht) is dat ze waarschijnlijk zullen blijven af en toe ovuleren, zelfs als sporadisch. En terwijl veel van de eieren niet levensvatbaar kan zijn, zullen ze waarschijnlijk blijven een aantal goede degenen vrij te geven. Helaas is er geen nauwkeurige manier om te vertellen welke de goeden zijn en welke niet. Dus de vraag: “Wanneer ben ik niet meer eisprong?” Met het oog op een aantal van de hormonale metingen gebruikt voor deze bepaling te begrijpen helpt het om enkele van de fundamentele mechanismen van het voortplantingssysteem te begrijpen.

De eierstokken produceren het grootste deel van de vrouwelijke hormonen (oestrogenen en progesteron) en laat het ei op het moment van de eisprong. De eierstokken gecontroleerd of gestimuleerd door een klier in de hersenen genaamd de hypofyse. De hypofyse produceert follikel stimulerend hormoon of FSH, die helpt om de eierstokken en de ovulatie te stimuleren. Het lichaam kan vertellen wanneer de eierstokken vertragen of niet hun werk te doen, en vervolgens de hypofyse probeert moeilijker om de eierstokken te laten werken en ovuleren. Het doet dit door het verhogen van de productie van FSH in een poging om de eierstokken te stimuleren aan het werk. Als de hypofyse detecteert vervolgens een toename van oestrogeen in het bloed, dan zal het stoppen of vertragen de productie van FSH. De FSH productie varieert gedurende de cyclus en is nauw betrokken bij de ovulatie; wanneer de eierstokken niet meer werkt, de hypofyse begint te hoge niveaus van FSH proberen om de eierstokken aan het werk te produceren. Dit is een concept dat veel mensen moeilijk te begrijpen vinden, waarom het ene hormoon (FSH) omhoog gaat, terwijl andere hormonen (oestrogenen) naar beneden gaan. Het is gewoon de hypofyse proberen om de eierstokken weer aan het werk, het produceren van hoge niveaus van FSH tijdens de menopauze wanneer de eierstokken stoppen met de productie van een adequaat niveau van oestrogenen.

Door het meten van deze niveaus en weten welke niveaus zijn van cruciaal belang, kan men dan bepalen wanneer de eierstokken niet meer ovuleert. Dit is de basis voor het meten van FSH in de perimenopausal vrouw. Als een vrouw wil om zwanger te worden tijdens deze perimenopausal tijd, vaak de zorgverlener zal een FSH meting te verkrijgen om haar kansen om zwanger te bepalen. Een vrouw wier FSH niveaus zijn al begonnen te stijgen heeft een aanzienlijk verminderde kans op zwanger te worden. De timing kan ook belangrijk zijn niveau. Bijvoorbeeld, als een vrouw is op de pil, zal het lichaam van de oestrogenen in haar lichaam op te sporen en laat de productie van FSH, denken de eierstok werkt prima. Dus als een vrouw orale contraceptiva of vervanging hormonen (oestrogenen), dan moet ze te stoppen gedurende een tijdsperiode om een nauwkeurige aflezing van de FSH verkrijgen. De meeste deskundigen suggereren een week korting op alle hormonen in om het niveau vast te stellen, maar sommige nieuwere studies suggereren dat het kan tot twee weken om een betrouwbare meting te krijgen.

Als het FSH-niveau is normaal in een perimenopausal vrouw verlangen conceptie, dan is ze over de eerste hindernis en kunnen doorstromen naar andere evaluaties in een poging om zwanger te worden. Maar als een vrouw niet zwanger wilt worden, kan ze ontspannen als haar FSH niveau wordt verhoogd? Waarschijnlijk wel, en veel deskundigen wijzen erop vertrouwen volledig op een verhoogd FSH niveau als een indicatie om te stoppen met het gebruik van anticonceptie. Echter, er zijn sommige onderzoekers die suggereren dat het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de vrouw niet meer is het hebben van de menstruatie. Het is zeldzaam, maar soms het FSH niveau enigszins oscilleren gedurende deze tijd. Dus de FSH niveau kan met tussenpozen worden verhoogd, maar kan de vrouw nog steeds sporadisch ovuleren. In deze situatie moet een vrouw om ook bepalen dat ze niet meer met de menstruatie om absoluut zeker dat ze niet kunnen bedenken zijn. Daarom duurt het een combinatie van een verhoogd FSH-niveau en geen menstruatie om er absoluut zeker van dat ze niet per ongeluk zwanger te zijn. Hoewel de kans op zwangerschap laat in dit overgangsklachten periode zijn zeer, zeer laag, zijn ze waarschijnlijk niet nul tot ze volledig stopt haar menstruatie en heeft een verhoogd FSH niveau van meer dan 30 tot 40 IU / l.