Kan du spise reker under svangerskapet?

Graviditet bringer om en rekke endringer i kroppen din, og også i kostholdet ditt! Din favoritt mat plutselig blitt tabu, og du kan bli bedt om å midlertidig gi opp noen sårt elsket munchies.

Kan du spise reker under svangerskapet? Ikke bekymre deg. Dette er et nødvendig skritt som skal tas av alle gravide kvinner, siden behovet for timen er å gjøre de riktige valg av mat for å støtte veksten av barnet.

Hvis du ikke har gjort det allerede, legge ned en liste over matvarer for å legge til og de å unngå i løpet av disse ukene, og hvis du sitter fast med tvil om sjømat, her er noe for å hjelpe deg å bli sortert.

Er det trygt å spise reker under svangerskapet?

Du kan bli fristet til å nyte disse smør hvitløk reker, men vent … er reker virkelig trygt for forbruk under svangerskapet?

La oss gi deg de dårlige nyhetene først. Nesten alle former for sjømat er best unngås under graviditeten. Sjømat bortsett fra å være god kilde til protein fett og mineraler som er nødvendig for normal vekst av fosteret, de også kommer pakket med skadelige giftstoffer.

Hvorfor reker å unngås under svangerskapet?

Vannforurensning har forårsaket en økning i akkumulering av giftige kjemikalier i marint liv, noe som gjør forbruket av sjømat mer problematisk enn før.

 • Det er lurt å unngå å spise sjømat serveres på restauranter i løpet av svangerskapet. Siden de er mer sannsynlig å bli kokt, og kan ikke være forberedt på det rene miljøer som hjemme.
 • Hvis du er sikker på at reker du har kjøpt er fra en trygg ferskvannskilde, kan du spise det av og til etter at søker uttalelse fra helsepersonell.

Risiko for å spise reker under svangerskapet

Forbruker reker, spesielt rå reker er ekstremt skadelig under graviditet, og antas å være forbundet med en rekke helserisikoer, inkludert-

 • Forbruker rå reker kan utgjøre fare for mat forgiftninger. Som rå sjømat tendens til å inneholde enkelte parasitter som kan skade fordøyelsessystemet.
 • Sjømat inneholder høye nivåer av giftige stoffer som kvikksølv, som er tenkt å påvirke babyens nervesystemet utvikling.
 • Reker hentet fra forurensede elver og innsjøer også inneholde høye nivåer av polyklorerte bifenyler, som også kan utgjøre helserisiko for barnet ditt.
 • Listeria forurensning er også tilgjengelig på forbruket av rå reker, noe som kan føre til dødelig blodforgiftning og andre infeksjoner til fosteret. 

Hvordan spise reker Trygg under svangerskapet

Selv om det er best å unngå tidkrevende reker under graviditet, hvis legen din er greit med ideen, kan du fordøye det innimellom. Her er noen måter du kan konsumere reker trygt under graviditet og minimere eventuelle helserisiko for fosteret.

 • Pass på at du koker rekene godt. De fleste reker blir røde når perfekt tilberedt, og kjøttet blir vanligvis lekkert og ugjennomsiktig.
 • Cooking rekene perfekt vil sikre at alle potensielle smittefremkallende stoffer vil bli drept.
 • Det er også en god idé å fryse reker 24 timer før matlaging det-dette vil også drepe en god del av organismer.
 • Salting og pickling rekene er også sannsynlig å gjøre det tryggere å konsumere.
 • Du kan også vurdere å konsumere røkt reker etter samråd med legen din.
 • Hvis du koke retten inn i ovnen, la det bli i rest varme i noen minutter, selv etter at den er kokt.
 • Det er også en god idé å velge ferske råvarer for måltider i løpet av svangerskapet. Hermetikk pakke i mye konserveringsmidler, noe som også kan være skadelig for barnet ditt.

Vi håper denne artikkelen hjelper deg å gjøre det riktige avgjørelsen når det gjelder å velge din mat under svangerskapet.

Som du kan slutte fra opplysningene som er gitt ovenfor, er det en rekke potensielt farlige helserisiko forbundet med inntak av reker, og det er best å unngå å konsumere det i løpet av svangerskapet.