Kan du spise rejer under graviditet?

Graviditet medfører en række ændringer i din krop, og også i din kost! Dine livretter pludselig bliver tabu, og du kan blive bedt om midlertidigt at opgive nogle meget elsket munchies.

Kan du spise rejer under graviditet? Må ikke ærgre sig. Dette er et nødvendigt skridt, der skal tages ved enhver gravid kvinde, da behovet for time er at gøre de rigtige valg af fødevarer til at støtte væksten i din baby.

Hvis du ikke allerede har gjort det, satte en liste over de fødevarer for at tilføje og dem at undgå under disse få uger, og hvis du sidder fast med tvivl om fisk og skaldyr, her er noget for at hjælpe dig med at få ordnet.

Er det sikkert at spise rejer under graviditet?

Du kan blive fristet til at nyde disse smør hvidløg rejer, men vent … er rejer virkelig sikkert for forbrug under graviditeten?

Lad os give dig de dårlige nyheder først. Næsten alle former for fisk og skaldyr er bedst undgås under graviditet. Seafood bortset fra at være god kilde til protein fedt og mineraler, som er nødvendige for normal vækst af dit foster, de også kommer pakket med skadelige giftstoffer.

Hvorfor Rejer skal undgås under graviditet?

Vandforurening har forårsaget en stigning i ophobning af giftige kemikalier i det marine liv, hvilket gør forbruget af fisk og skaldyr mere problematisk end før.

 • Det er tilrådeligt at undgå at fisk og skaldyr serveret i restauranter under graviditet. Da de er mere tilbøjelige til at blive undercooked og må ikke være forberedt på de rene miljøer som hjemme.
 • Hvis du er sikker på, at rejerne du har købt er fra en sikker ferskvands kilde, kan du forbruge det en gang imellem efter at have indhentet udtalelse fra din sundhedsplejerske.

Risici ved at spise rejer under graviditet

Forbrugende rejer, især rå rejer er ekstremt skadeligt under graviditet, og menes at være forbundet med en række sundhedsmæssige risici including-

 • Forbrugende rå rejer kan udgøre en risiko for fødevarer forgiftninger. Som rå skaldyr har en tendens til at indeholde bestemte parasitter, der kan skade fordøjelsessystemet.
 • Seafood indeholder høje niveauer af giftige stoffer som kviksølv, som menes at påvirke dit barns nervesystem udvikling.
 • Rejer er opnået fra forurenede floder og søer indeholder også høje niveauer af polychlorerede biphenyler, som også kan udgøre en sundhedsrisiko for din baby.
 • Listeria forurening er også muligt på forbruget af rå rejer, som kan forårsage dødelig blodforgiftning og andre infektioner til dit foster. 

Sådan spiser Rejer sikkert under graviditet

Selv om det er bedst at undgå forbrugende rejer under graviditet, hvis din læge er okay med ideen, kan du forbruge det en gang imellem. Her er et par måder, du kan forbruge rejer sikkert under graviditet og minimere eventuelle sundhedsmæssige risici for dit foster.

 • Sørg for at koge rejerne godt. De fleste rejer bliver røde, når kogt perfekt, og kødet som regel vender perlemorsfarvet og uigennemsigtig.
 • Madlavning rejerne perfekt vil sikre, at alle de potentielle infektion forårsager agenter vil blive dræbt.
 • Det er også en god ide at fryse rejerne 24 timer før madlavning det-dette vil også dræbe en god antallet af organismer.
 • Saltning og bejdsning rejerne er også sandsynligt, at gøre det sikrere at forbruge.
 • Du kan også overveje forbrugende røgede rejer efter høring af din læge.
 • Hvis du madlavning din retten i ovnen, lad det blive i restvarmen i et par minutter, selv efter den er kogt.
 • Det er også en rigtig god idé at vælge friske råvarer til dine måltider under graviditeten. Konserves pakke i en masse af konserveringsmidler, som også kan være skadeligt for dit barn.

Vi håber, at denne artikel hjælper dig med at træffe den rigtige beslutning, når det kommer til at vælge din mad under graviditeten.

Som du kan udlede af ovenstående oplysninger, er der en masse af potentielt farlige sundhedsmæssige risici forbundet med indtagelse af rejer, og det er bedst at undgå at bruge det under din graviditet.