Kan du spise østers mens gravid?

Under graviditet, noen matvarer som er trygge under normale omstendigheter bli skadelig. Mange gravide kvinner kan være bekymret for å legge visse matvarer til kostholdet mens du venter, og østers er en av dem. Men kan du spise østers mens gravid?

Østers er en gourmet delikatesse og det kan også være en av dine favoritt mat noensinne. Men er østers under graviditet anses trygt?

Som i denne fasen av livet ditt, er du ansvarlig for deg selv og barnet i magen. Det er derfor en sunn livsstil er enda mer viktig på dette tidspunktet. Så, for å tømme tvil om østers forbruk her er vår lille guide for deg.

Fordeler med østers

Østers er tenkt å være fullpakket med mange næringsstoffer, og deres forbruk er antatt å ha mange helsemessige fordeler. Noen av dem er:

  • Østers er lav i kalorier, noe som gjør dem til et perfekt valg for de som forsøker å holde vekten i sjakk.
  • Østers er også lav i fett og rikt på protein. Faktisk, de er en ideell mager proteinkilde som skal legges til dietten en gang i blant.
  • Østers er en utmerket naturlig kilde av sink. Bare en 3 oz del er tenkt å inneholde 67 mg sink, som er en av de mange viktige mineraler som trengs i løpet av graviditet.
  • Østers er også bra for hjertet. De inneholder viktige sunne mineraler som omega-3 fettsyrer, magnesium, kalium og vitamin E, som alle antas å redusere betennelse og redusere risikoen for hjertesykdom.

Mens østers er fullpakket med mange helsefordeler, som kan være gunstig for gravide kvinner, foreslår medisinske eksperter begrense forbruket av denne sjømat. Hvorfor?

Hvorfor Limit spise østers under svangerskapet?

Tommelfinger regel, å gjennomføre for trygg å spise under svangerskapet, er å unngå tidkrevende noen dyr kjøtt som er rå. Under kokt eller rått kjøtt er tenkt å inneholde mange bakterier som kan føre til infeksjoner, og kan noen ganger krysser placenta, sette din voksende baby i fare.

 • Gravide kvinner har en undertrykt immunsystem og østers (rå) er antatt å være en av de vanligste årsakene til sjømat-relaterte matforgiftning. Rå østers under svangerskapet, under noen omstendigheter, er ikke å foretrekke.
 • Under kokte østers kan forårsake gastrointestinale problemer og kan også føre til alvorlige infeksjoner for fosteret. Faktisk er det også antas å forårsake nevrologiske skader og abort.
 • Kokt østers, på den annen side, har mange helsemessige fordeler, og kan være moderat gunstig å bli fortært i løpet av svangerskapet.

Hvordan å konsumere østers under svangerskapet?

Ernæringseksperter og eksperter anbefaler inntak av østers i moderasjon under svangerskapet.

 • Rå østers skal unngås for enhver pris, kan imidlertid kokte østers nytes hver gang en stund i andre trimester av svangerskapet.
 • FDA anbefaler å begrense mengden av sjømat under svangerskapet som en masse fisk og annen sjømat inneholder giftige kjemikalier som forårsaker skade på fosteret.
 • Det er også lurt å unngå tidkrevende østers løpet av de første og tredje trimester.
 • Sørg for at alle østers som du forbruker er ferdig kokt (helst under tilsyn) og har en fast tekstur.
 • Det er også en god idé å konsumere østers og andre sjømat eller animalske proteiner i deres fersk form i stedet for å lagre dem i kjøleskapet i noen dager.

Hvis du har noen bekymringer angående forbruk av østers under svangerskapet, kan du besøke helsepersonell. Sjømat kan også samhandle med visse medisiner, så hvis du har vært å ta noen kosttilskudd eller medisiner, kan det være lurt å diskutere det med legen din først.