Kan du spise krydret mad mens du er gravid?

p

Selvom krydret fødevarer ikke vil skade dit foster under udvikling under graviditeten, kan de påvirke dig. Mens mange vordende mødre kan tåle krydret mad uden problemer, andre oplever halsbrand og fordøjelsesproblemer. Spicy måltider kan også forværre morgenkvalme i mødre, der ikke er i stand til at mave visse krydderier. Forbruge en række fødevarer som en del af en afbalanceret kost under graviditeten for at sikre, at du og din baby får de næringsstoffer, du har brug for.

Sikker for Baby

Medicinske eksperter er enige om, at krydret mad er sikre at indtage under graviditet. Spicy fødevarer vil ikke skade din voksende baby og måske endda hjælpe dit barn udvikle en smag for visse krydderier senere i livet. Selv om de fleste krydrede retter er sikkert at spise under graviditeten, undgå retter, der indeholder utilstrækkeligt kød, fjerkræ, fisk eller skaldyr; upasteuriserede mejeriprodukter; og fisk med høje spor af kviksølv, herunder sværdfisk, haj og makrel. Hvis du spiser ude, bede tjeneren om retter for at sikre din parabol omfatter ikke disse fødevarer, som er blevet kendt for at forårsage fosterskader.

Morgen kvalme

Mange gravide kvinder oplever en form for morgenkvalme i de første par måneder af graviditeten. Morgenkvalme består af kvalme, mavebesvær eller opkastning på grund af ændringer i hormonniveauet. Visse smag og dufte kan udløse kvalme, som kan gøre det vanskeligt eller endog umuligt at spise eller lugte krydret fødevarer, du tidligere har haft. Det kan bidrage til at undgå disse fødevarer i løbet af første trimester, fordi krydret mad kan forværre morgenkvalme. Mange kvinder se en forbedring i morgenkvalme og vende tilbage til deres almindelige kost efter det første trimester.

Halsbrand

Selvom krydret mad er sikkert at spise under graviditeten, bør du undgå det, hvis du oplever halsbrand eller andre fordøjelses problemer. Krydret fødevarer er mere tilbøjelige til at forårsage halsbrand og sure opstød, to almindelige problemer under de senere måneder af graviditeten. Hvis du vælger at spise krydret mad, parre dem med et glas mælk for at minimere halsbrand. En spiseskefuld honning kan også hjælpe med at forhindre halsbrand efter at have spist en krydret fad.

Overvejelser

Selvom du måske har hørt, at krydret mad hjælpe fremkalde arbejdskraft, ingen medicinske beviser understøtter denne påstand. Spise krydret fødevarer, som du forberede arbejdskraft, men vil ikke skade dit barn på nogen måde. Husk, at du kan opleve halsbrand eller andre fordøjelsesproblemer. Nogle vordende mødre har problemer med krydret mad under graviditet, mens andre spiser det med ingen problemer overhovedet. Hvis du er usikker på effekten af ​​krydret mad på din krop, så prøv det i små mængder, før du spiser en hel krydret måltid.

Susan Condon, en amning konsulent, altid spekuleret over, hvad ammende mødre spiser i lande som Thailand, Indien, Mexico, og Kina, og andre steder, hvor varme og krydret mad er fælles. Jeg formoder, at de fortsætter med at spise de samme fødevarer, de spiste før graviditeten uden megen ballade fra deres sygepleje børn.

Så slap af, og spise, hvad du nyder. Det vidunderlige ved at spise en lang række fødevarer, mens sygepleje er, at du er på en måde, der giver dit barn sin første introduktion til de smager af fast føde. Smagen af ​​modermælk er i konstant forandring, i modsætning til formel, der smager det samme ved hver fodring. Dit barn kan faktisk elsker stærkere smag af din modermælk efter du spiser en garlicky fad.

Hvis dit barn er følsom over for mad, du spiser (krydret eller ikke), du ved, fordi han vil være kræsen efter fodringer, græde utrøsteligt, sover meget lidt og vågner brat, og synes ubehageligt. Du kan endda mærke til en hudreaktion, hvæsen, overbelastning eller grøn, mucusy afføring, hvilket kunne tyde på en anden type mad allergi – for eksempel at mejeri, hvede, majs, eller citrus i din kost og ikke nødvendigvis til krydret mad.

Gemme