Is Nutritional Gist veilig tijdens de zwangerschap?

Wat je eet, of niet eten, is een belangrijk onderdeel van uw gezonde zwangerschap. Misschien weet u al wat u nodig heeft om uw inname van vis te beperken vanwege de kwikgehalte en zachte kazen, zoals feta of brie vermijden om uw risico van door voedsel overgedragen ziekten te verminderen. Andere voedingsmiddelen kunnen ook aanleiding geven tot bezorgdheid, echter. Voedingsgist is een soort schimmel gekweekt op voedingsmiddelen zoals melasse, en dit kan je op hun hoede over het eten tijdens de zwangerschap te maken. Niet alleen is voedingsgist veilig om te eten als je zwanger bent, maar het is ook een bron van voedingsstoffen die helpen ondersteunen een gezonde zwangerschap. Raadpleeg uw arts voordat u voedingsgist aan uw dieet.

Over voedingsgist

Voedingsgist een nootachtige, kaasachtige smaak en wordt vaak aangeduid als veganistisch kaas. Het is een nauwe verwant van de gist gebruikt om bier te maken, maar als gevolg van de verwerking is geen goede gist voor het maken van brood. Zoals de naam al aangeeft, de gist is rijk aan voedingsstoffen. Beregening enkele van de gist in je soep, salade of pasta kunt uw foliumzuur te stimuleren, vitamine B-12 en ijzerinname – alle belangrijke voedingsstoffen voor zwangere vrouwen.

Rijk aan foliumzuur

Een eetlepel voedingsgist bevat 1059 microgram foliumzuur. Zwangere vrouwen moeten 400 tot 800 microgram foliumzuur per dag – de synthetische versie wordt foliumzuur genoemd. Dus een eetlepel van de cheesy gist voldoet aan meer dan 100 procent van je dagelijkse behoeften. Het krijgen van een adequate inname van foliumzuur tijdens de zwangerschap kan helpen voorkomen dat ernstige aangeboren afwijkingen, zoals spina bifida. Terwijl u te veel foliumzuur niet kunt krijgen van levensmiddelen die van nature bevatten het, zegt WomensHealth.gov, wil je niet meer dan 1.000 microgram verbruikt per dag, tenzij goedgekeurd door uw arts. Een hoge inname kan een vitamine B-12-deficiëntie maskeren.

Vitamine B-12 voor zwangere Veganisten

Een van de uitblinkers van voedingsgist is de vitamine B-12 content. Dierlijk voedsel, zoals vlees en zuivel, zijn de primaire bron van vitamine B-12 in het dieet, waardoor het moeilijk is voor zwangere vrouwen die een veganistisch dieet volgen om hun dagelijkse behoeften te voldoen. Vitamine B-12 is nodig voor een gezonde ontwikkeling van de groeiende baby, en zwangere vrouwen hebben 2,6 microgram per dag. Een eetlepel voedingsgist bevat 0,1 microgram.

Get Some Iron

Uw dagelijkse ijzer moet worden drastisch te verhogen tijdens de zwangerschap, van 18 milligram per dag tot 30 milligram per dag, en bloedarmoede door ijzertekort komt vaak voor bij zwangere vrouwen, volgens de Vegetarian Resource Group. Zelfs voedingsmiddelen met kleine hoeveelheden ijzer, zoals voedingsgist, kan u helpen uw dagelijkse ijzer quota. Een eetlepel voedingsgist bevat 1,0 milligram ijzer.