Idealna starost za nosečnost

Nikoli v zgodovini imajo ženske imeli le najvišji znesek nadzora nad plodnosti in načrtovanje družine možnosti, ko smo storili danes. Enostaven vstop do kontracepcije in tudi široko dostopnost reproduktivnih tehnologij, lahko pari sprejeti odločitev, če bi želeli, da začnete svoje ljubljene.
Ampak to, kako točno ne spremeni plodnost para s časom? Naj razume.


Plodnost starosti od 20

Ženska je najbolj plodna in ima tudi najboljše možnosti za nosečnost v svojem 20-ih. Ona je najboljši količina kakovosti jajc odprta za njo na tej stopnji v svojem lastnem življenju. Boste verjetno imajo nosečnosti z nizkim tveganjem in zdravega otroka v primeru, da dostavi s svojim 20-ih. Vedno več žensk danes, so se odločili, da odloži poroko in / ali nosečnost dokler imajo sedež kariere in so zato bolj varno finančno. Toda 20-ih, je čas, da se vsaj začeti razmišljati o svojih reproduktivnih ciljev. Bi radi otroke? Samo koliko? Če razumete želite gospodinjstvo in zato niso znotraj resne zveze, boste morda želeli, da razmišljajo o zamrznitvi jajca. Ta tehnologija se odstrani iz garancije nosečnosti. Vendar boste imeli največ jajca na voljo za vas v tem trenutku v svojem življenju.

Plodnost od 30. leta starosti

Plodnost ženske začne upadati začetek v svojem 30-ih, z veliko bolj občutnega zmanjšanja po 35. leta starosti Vsak mesec, da je samo 20 odstotkov možnosti za zanositev za vsako žensko v svojem 30-ih, ki temelji na Ameriškega združenja za reproduktivno medicina (ASRM).
Tveganje za splav in genetskih nepravilnosti začne naraščati tudi po starosti 35. Lahko pa se soočajo z več zapletov z nosečnostjo in / ali med porodom. Zdravnik lahko priporoči tudi dodaten pregled in testiranje za vas osebno in otrok. Egg zamrznitev ostaja možnost, s svojimi 30-ih, pa vam verjetno ne bo imel možnost za zamrznitev toliko jajc, kot idealno žensko v svojem 20-ih. Lahko pa bo potrebno skozi več ciklov v prizadevanju za zamrznitev zelo dober količino jajc.

Plodnost v starosti od 40

There‘s a steep decline inside the ability of the woman to obtain pregnant naturally in her own 40s. Albeit all of us understand that woman who got pregnant at 44 years of age, this doesn’t happen very often.
Women face a better percentage of difficulty getting pregnant every year after age 35. Actually, based on the ASRM, a woman has merely a 5 percent chance of pregnancy each month once she turns 40.
Once we see celebrities getting pregnant with their mid to late 40s, we might not know about the specifics. They may need skilled multiple cycles of in vitro fertilization (IVF ), or perhaps have used an egg donor to obtain pregnant.
It’s also crucial to recognize that pregnancy and delivery gets harder like a woman ages. Women may need health issues that make getting pregnant dangerous also.
Medical conditions like gestational diabetes and preeclampsia tend to be more common in older women. Additional testing and monitoring could be had the need to look out for potential complications.

Male Fertility

Once we’ve discussed female fertility with the ages, you’re probably curious exactly what happens to men as they simply get older. A man’s fertility does decline as he gets older. However this process happens later, usually around age 60. Men also notice a decline in sexual functioning as they simply age. The sperm cells in an older man are very likely to have genetic abnormalities than those of the younger man. This doesn’t mean that the man in her 60s or 70s can’t father children. But it may be a bit more difficult.

When you should Get Help

Čas je, da odkrijete specialist plodnost v primeru, da ženska, ki je pod starostjo 35 let ni noseča znotraj enega leta. V primeru, da je ženska nad 35 let ni noseča v roku šestih mesecev, jo je videti s svojim zdravnikom. Pari z znanimi genetskih bolezni ali vsakogar, ki je imel več splavov je treba tudi preveriti z zdravnikom

 

ali plodnost specialist.

Takeaways
Torej, kaj je največji čas za pridobitev noseča? No, to je za vas. Otroci so drage in to ni nesmiselno čakati potrpežljivo, dokler ste občutek bolj samozavestni s svojo kariero in financ začeti gradnjo vaše ljubljene. Ampak to je ključnega pomena, da razumemo, da čaka predolgo težijo, da bi bilo zelo težko, morda celo nemogoče, dobiti noseča.