Hoe zit het met buikgriep en zwangere?

Sinds het vinden dat je verwacht, heb je geprobeerd om een ​​oogje in het zeil op eventuele symptomen die komen met zwangerschap.

Je verwacht moe, een beetje opgeblazen, misselijk te voelen, en God weet wat nog meer deze baby zal doen om u, toch?

Of misschien heb je ervaren meer symptomen dan je ooit gedacht bestond dat het moeilijk is om zelfs vertellen wat er NIET een neveneffect van zwanger zijn.

Hoe dan ook, als je vanmorgen wakker werd, wist dat je iets anders over de manier waarop je je voelt was. Je bent ziek om uw maag en voel me moe en krampachtige. Hebt u iets vreemds te eten bij het diner gisteravond?

Is dit een andere klassieker teken van de zwangerschap? Of heb je pick-up een mooie maag bug?

Teken van de zwangerschap of de buikgriep?

Klassieke symptomen van buikgriep omvatten waterige diarree (bloederige), misselijkheid, een opgeblazen gevoel, hoofdpijn, lichte koorts, buikkrampen, zweten, klamme huid, en af ​​en toe spierpijn.

Volgens deskundigen in Mayo Clinic en Baby Center, kunnen sommige van uw symptomen worden in verband met zwangerschap, maar in verschillende mate dan wanneer je ziek bent:

 • Misselijkheid (met of zonder gebrek aan eetlust): Je mag ochtendmisselijkheid ervaring op elk moment van de dag, en mogelijk meerdere keren tijdens de dag. Dit misselijkheid, mag echter niet de hele dag duren. Helaas voor sommigen, zal het ver in het tweede trimester.
 • Opgeblazen gevoel: Alle hormonale veranderingen kunnen ertoe leiden dat u vergelijkbaar met hoe je je voelt vlak voordat je je menstruatie te krijgen te voelen.
 • Buikkrampen: Weinig ervaring milde krampen, zeer vergelijkbaar met als je op je menstruatie.

Voor een volledige en grondige uitleg van alle klassieke tekenen en symptomen van de zwangerschap, check out Mayo Clinic of de baby Center.

Wanneer u de maag griep, of gastro-enteritis, kunnen deze onaangename symptomen voelt heel anders:

 • Misselijkheid: De misselijkheid (en braken) je ervaart als je ziek zal slechts een paar dagen (maar niet meer dan 10 dagen) bent, en je zal waarschijnlijk lijden met zich de hele dag in deze tijd.
 • Opgeblazen gevoel: De ontsteking van de maag en darmen kan je opgeblazen gevoel.
 • Kramp: De reden dat het pijn doet is eigenlijk goed! Je lichaam is hard aan het werk om te proberen om zich te ontdoen van welke vervelende organisme zijn weg in.

Klinkt meer als wat je voelt? Als dat zo is, is de kans groot dat je meer dan alleen je baby zwerven binnen kwamen!

Hoe heb ik zelfs de buikgriep?

Het is grappig dat het genoemd zo vaak als de maag griep, omdat het niet is gerelateerd aan de gewone “griep” at all.

Dus wat is het dan?

Cleveland Clinic definieert gastro-enteritis (buikgriep) als een ontsteking van de darmen veroorzaakt door iets virale, bacteriële, of parasitaire. Lekker!

Allen zijn besmettelijk, maar virale gastro-enteritis is de meest voorkomende buikgriep we zien in de Verenigde Staten. Het wordt overgedragen door direct contact, zodat u ofwel pakte de infectie via besmet voedsel (vooral zeevruchten), water, of een persoon die al besmet zijn met het.

Het is allemaal heel mooi om te denken, is het niet? Niet te vergeten dat op dit moment, het houden van uw misselijkheid op afstand kunnen nu al een uitdaging zijn. Je hebt waarschijnlijk geleefd door de buikgriep al tijdens je leven, ten minste eenmaal.

Dus de echte vraag is nu: hoe zal je nieuwe bezoeker invloed op uw zwangerschap?

Kan de buikgriep veroorzaken geen complicaties?

Wees niet bang. de meeste gevallen van gastro-enteritis tijdens de zwangerschap op te lossen zonder nadelige uitkomsten voor moeder of baby.

Voor de goede orde hoewel, hier zijn mogelijke complicaties van het hebben van de buikgriep je bewust van moet zijn:

 • Fever: Kan miskraam of vroeggeboorte, en in zeldzame gevallen kan leiden tot aangeboren afwijkingen, volgens Dr Dolan bij Baby Center.
 • Ernstige uitdroging: Kan verminderen bloedtoevoer naar de placenta, die gevaarlijk zijn voor de baby kan zijn als de placenta levert essentiële zuurstof en voedingsstoffen naar de baby.
 • Listeriosis: Als je toevallig een meer ernstige vorm van gastro-enteritis van Listeria, Salmonella, of E. coli bijvoorbeeld verwerven, deze kunnen intra-uteriene dood, vroeggeboorte of ernstige neonatale infectie die je normaal zou zien ongeveer 36 uur na de geboorte veroorzaken, volgens om dit team van artsen in het Verenigd Koninkrijk. 

Opmerking: De ACOG stelt dat zwangere vrouwen zijn 13 keer meer kans om listeria krijgen dan de algemene bevolking. Lees de lijst van de richtlijnen van de baby Centrum om te voorkomen dat het krijgen van deze ziekte tijdens je zwangerschap!

Hoe behandel ik buikgriep zonder pijn mijn baby?

Helaas is er geen snelle oplossing voor het wegwerken van gastro-enteritis. Het goede nieuws is dat er tal van dingen die je kunt doen om te helpen bij het beheren van uw symptomen terwijl u wacht voor je lichaam om te vechten tegen uw ongewenste vriend.

 • Rehydrateren! Dit is de belangrijkste manier waarop u kan helpen uw lichaam te herstellen en te voorkomen dat schade aan uw wee één. Je verliest een aanzienlijke hoeveelheid vloeistoffen snel dus Rehydrating is erg belangrijk. Dwing jezelf om vloeistoffen te drinken als je kunt; water, verdund sap, decaf thee, heldere bouillon, en warm water met citroen zijn allemaal goede keuzes. Als het idee van vloeistoffen alleen maakt je maag churn, zuigen op ijsblokjes of ijslolly plaats. Doe dit vaak en elke dag. Real gember is ook bekend om te helpen verlichten elke vorm van slechte maag gevoel tijdens de zwangerschap, zo echt ginger ale, thee of gember snoepjes kan ook helpen.
 • Kies de juiste voeding . Als je het gevoel dat het eten, kies voedingsmiddelen die de meest saaie, makkelijk te verteren, en essentiële vervanging voedingsstoffen.Iedereen heeft gehoord van de BRAT dieet, toch?Het is een oldie maar goodie omdat het werkt!
  • Bananen zijn licht verteerbaar en vervang de kalium je door braken en / of diarree verliest.
  • Rice (met name witte rijst) is ook gemakkelijk te verteren en kunt u een broodnodige impuls van energie te geven uit de koolhydraten die het bevat.
  • Appelmoes bevat pectine, een natuurlijke stof die helpt bij diarree.
  • Toast (wit toast) is gemakkelijk te verteren en kan meer koolhydraten voor u verzorgen.
 • Rest, en daarna gaan rusten wat meer. Dit buikgriep is de kers op de taart overweegt de zwangerschap is al het maken van je zwak en moe voelt, toch? Dus maak het jezelf gemakkelijk, op een goede film, en een dutje of twee. Je lichaam moet zo veel mogelijk rust te.
 • Neem medicatie met de nodige voorzichtigheid. De AAFP geeft gemeenschappelijke over de toonbank medicijnen die worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Op basis van de FDA categorieën, is het goed om te weten dat sommige medicijnen worden “in het algemeen beschouwd als veilig” te gebruiken tijdens de zwangerschap. Antacida zoals Tums of Maalox misschien wat ongemak, alsmede bepaalde pijnstillers zoals Tylenol of Motrin te verlichten, hoewel Motrin niet mogen worden gebruikt in de derde trimester. Antidiarrheal medicatie zoals Imodium of Kaopectate kunnen worden genomen, maar moet zeker in het eerste trimester worden vermeden. Controleer altijd met uw OB / Gyn eerste over eventuele medicatie.
 • Vermijd verzwarende voedingsmiddelen en dranken. Het is het beste om weg te komen van zuivelproducten, vet of zout voedsel, kruidig voedsel, vezels en cafeïnehoudende dranken blijven nu – kunnen ze een beetje hard op de maag zijn.

Kan ik dit in de toekomst te voorkomen?

Zo veel als ik weet zeker dat je liefde frequenteren van de badkamer en het gevoel onvoldoende, houd deze tips in de rug van je geest, zodat je niet aan de slag met de maag weer griep:

 • Was je handen. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar het is echt van vitaal belang, vooral na een bezoek aan het toilet, luiers verschonen, en bij het werken met voedsel.
 • Reinigen en te desinfecteren oppervlakken. Gebruik een bleekmiddel gebaseerde oplossing op keuken oppervlakken, vooral wanneer u werkt met rauw vlees of eieren.
 • Veeg winkelmandje handgrepen.
 • Contact met iemand die je kent is ziek te vermijden. Als het mogelijk is, houden ziek familielid (s) beperkt tot een badkamer en desinfecteren harde oppervlakken van het huis totdat iedereen zich herstelt.
 • Wees extra voorzichtig bij het reizen. Gebotteld water drinken en vermijd ijsblokjes evenals raw food en onvoldoende verhit vlees.
 • Haal je andere kind (eren) gevaccineerd. De gastro-enteritis vaccin (gegeven aan kinderen jonger dan 1 jaar) lijkt te helpen voorkomen dat ernstige symptomen.

Maakt niet uit wat, weet je nog zal genezen. In aanvulling op de aanbevelingen van uw arts, laat je moeder instinct uw gids zijn naar herstel! Neem extra zorg voor jezelf en je kunt geen kwaad doen voor uw baby! Voel beter spoedig, mama.

Save

Save

Save