Ez biztos étcsokoládé terhesség alatt?

A csokoládé tökéletesen biztonságos a legtöbb terhes nő-mértékkel. Sőt, van néhány bizonyíték, hogy eszik csokoládét a terhesség alatt csökkentheti a kockázatot a preeclampsia.

De nem akarod túlzásba vinni két okból. Számú az, hogy eszik sok csokoládé teszi kevésbé éhes más egészséges ételek, amire szükség van a kiegyensúlyozott étrend. Csokoládé is általában magas kalória-és hozzájárulhat az egészségtelen súlygyarapodás.

A második ok az, hogy a csokoládé koffeint tartalmaz. Az American College of Szülészeti és Nőgyógyászati ​​ajánlja, hogy a terhes nők megtartják koffeinfogyasztás 200 alatt milligramm (mg) naponta.

Egy kis csoki nem árt: Kilenc tej csokoládé Hershey csókja, például csak körülbelül 10 mg koffeint tartalmaz. De néhány étcsokoládé tartalmaz sokkal több. Ha inni bármilyen koffeintartalmú italok és hasonlók snack csokoládé, legyen óvatos, ha nem a végén megy át a határt.

Érdemes lehet, hogy kihagyja a csokoládé is, amennyiben:

  • Gondjai szabályozására a vércukorszintje
  • H’ve diagnosztizálták a terhességi cukorbetegség
  • Te egyre túl nagy súlyt

Jó hír minden, amit a várandós anyák odakinn: eszik 30 g csokoládé minden nap a terhesség alatt is részesülhetnek magzat növekedését és fejlődését. Ez a következtetés egy új tanulmány a közelmúltban mutatták be a 2016 Terhesség találkozója a Society for anyai-magzati orvostudomány Atlanta, GA.

A tanulmány eredményei valószínűleg örömmel fogadja az anya-to-be, mivel a hosszadalmas élelmiszerek listáját a nők azt mondják, hogy elkerüljék a terhesség alatt.

Míg a csokoládé önmagában – szerencsére – hiányzik ez nem megy lista, kismamák számára ajánlott ellen overindulging az ízletes csemegét miatt zsír-, cukor- és koffeintartalmú.

Számos előnye van, hogy jöhet mérsékelt csokoládé fogyasztása azonban. Csokoládé tartalmaz flavanolokat – egy flavonoid -, amelyek kapcsolódnak a csökkent szív- és érrendszeri problémák és a koleszterinszint csökkentésére; a sötétebb a csokoládé, annál flavanolokat tartalmaz.

Korábbi tanulmányok azt is javasolta, hogy a mérsékelt csokoládé fogyasztása a terhesség alatt csökkentheti annak kockázatát, preeclampsia – ahol a vérellátás a magzat miatt csökken az anya magas vérnyomása.

Azonban Dr. Emmanuel Bujold, az Université Laval, Québec City, Canada, megállapítja, hogy a kutatási eredmények értékelésére közötti kapcsolat csokoládé-bevitel a terhesség alatt és a praeeclampsia egymásnak ellentmondóak voltak, ösztönözve őt és kollégáit, hogy többet megtudjon. Alacsony és magas flavanolkomponens csokoládénak magzati előnyöket.

A kutatók beiratkozott 129 kismamák egy egyke terhességet, akik között 11-14 terhességi héten.

Minden nő volt kettős bemetsző a méh artéria Doppler pulzációs indexe a vizsgálat kezdeti. A méh artéria Doppler pulzációs indexe egy olyan teszt, amely méri a méh, placenta és a magzati véráramlás, és a bevágások indikátora a kockázata praeeclampsia, magas vérnyomás és más lehetséges a terhesség kimenetelét.

A terheseink randomizáltak fogyasztanak 30 g alacsony vagy magas flavanolt csokoládé napi 12 héten keresztül. Méh artériájának Doppler pulzációs mértük végén ismét a 12 hét, és a nők követték-ig szültek.

A csapat úgy találta, hogy nem volt különbség a praeeclampsia, terhességi magas vérnyomás, placenta tömegének születési súly között alacsony és magas-flavanol csokoládé csoportok.

Azonban, a kutatók azonosítottak egy jelentős javulás a méh artéria Doppler pulzációs körében mind csokoládét csoportok, ami arra utal, hogy mind a kis és nagy-flavonol csokoládé előnyös lehet magzat növekedését és fejlődését.

Ez a javulás sokkal nagyobb volt, mint amit általában várhatóan a lakosság körében, a csapat jegyzeteket.

Ez a tanulmány azt mutatja, hogy a csokoládé lehet pozitív hatással van a placenta és a magzat növekedését és fejlődését, valamint hogy a csokoládé a hatások nem kizárólag és közvetlenül miatt flavanolkomponens tartalom „, mondja Dr. Bujold.

Medical News Today kérték Dr. Bujold hogy azt javasolják, hogy a várandós anyák és kényeztesse magát egy napi adag csokoládé, hogy javítsa a magzati kimenetelt. Azt válaszolta:
    „Azt nem lehet spekulálni a teljes hatás a csokoládét a kockázata preeclampsia a mi vizsgálati eredményeket, mert nem volt egy csoport nő, akik nem szedtek chocolate.However korábbi epidemiológiai vizsgálatok mellett eredményeink azt sugallják, hogy a fogyasztás étcsokoládé terhesség alatt segíthet a javítása lepényi funkció és a csökkentés a preeclampsia.”

Hozzátette, hogy a következő lépés a csapatnak, hogy végezzen egy nagy randomizált kontroll érdekében, hogy jobban meghatározza, hogy a csokoládé-bevitel között várandós anyák csökkentheti annak kockázatát, preeclampsia és egyéb terhességgel összefüggő hipertóniás betegségek.

A Tudásközpont cikket – „Csokoládé: az egészségügyi ellátások, a tények, a kutatás” – ad több információt, hogyan lehet a csokoládé jót tesz nekünk, valamint a kapcsolódó kockázatok a fogyasztás.

Tavaly novemberben, az MNT beszámolt egy másik tanulmány, amely valószínűleg örömmel fogadta a kismamák. Megjelent az American Journal of Epidemiology, a tanulmány azt sugallja, hogy időigényes mérsékelt mennyiségű koffein terhesség alatt nem befolyásolja az utódok intelligencia.

Mentés

Mentés