Er det sikkert at spise chokolade mens du er gravid?

Chokolade er helt sikkert for de fleste gravide kvinder-i moderate mængder. Faktisk er der nogle beviser for, at spise chokolade under graviditeten kan sænke din risiko for præeklampsi.

Men du ønsker ikke at overdrive det af to grunde. Nummer et er, at spise masser af chokolade vil gøre dig mindre sulten efter andre sunde fødevarer, du har brug for en afbalanceret kost. Chokolade har også en tendens til at være høj i kalorier og kan bidrage til en usund vægtøgning.

Den anden grund er, at chokolade indeholder koffein. American College of Obstetricians og gynækologer anbefaler, at gravide kvinder holder deres koffein indtag under 200 milligram (mg) om dagen.

Lidt chokolade skader ikke: Ni mælk-chokolade Hersheys kys, for eksempel, indeholder kun omkring 10 mg koffein. Men nogle mørke chokolade indeholder en masse mere. Hvis du drikker nogen koffeinholdige drikkevarer og gerne til snack på chokolade, vær forsigtig du ikke ender med at gå over grænsen.

Du ønsker måske at springe chokolade helt, hvis:

  • Har du problemer med at styre dit blodsukker
  • H’ve blevet diagnosticeret med svangerskabsdiabetes
  • Du vinder for meget vægt

Gode ​​nyheder til alle jer vordende mødre derude: spise 30 g chokolade hver dag under graviditeten kan have gavn fosterets vækst og udvikling. Det er konklusionen i en ny undersøgelse for nylig præsenteret på 2016 Graviditet møde i Society for maternel-føtal medicin i Atlanta, GA.

Undersøgelsens resultater vil sandsynligvis blive budt varmt velkommen af ​​moms-til-være, i betragtning af den lange liste over fødevarer kvinder får at vide at undgå under graviditet.

Mens chokolade selv er – heldigvis – fraværende fra dette no-go listen, er vordende mødre anbefales mod overindulging i velsmagende behandle på grund af sin fedt, sukker og koffein indhold.

Der er mange fordele, der kan komme med moderat chokolade forbrug, dog. Chokolade indeholder flavanoler – en type flavonoid – der har været forbundet med nedsat risiko for hjerte-kar-problemer og lavere kolesterol; jo mørkere chokoladen, jo flere flavanoler den indeholder.

Tidligere undersøgelser har også foreslået, at moderat chokolade forbrug under graviditeten kan nedsætte risikoen for præeklampsi – hvor blodforsyningen til fosteret er reduceret som følge af moderens højt blodtryk.

Dr. Emmanuel Bujold, af Université Laval Quebec City, Canada, bemærker dog, at resultaterne af forskningen vurderer sammenhængen mellem chokolade indtag under graviditet og præeklampsi har været modstridende, ansporet ham og hans kolleger for at finde ud af mere. Både lav og høj flavanol chokolade kan have føtale fordele.

Forskerne indskrevet 129 vordende mødre med en singleton graviditet, der var mellem 11-14 ugers svangerskab.

Alle kvinder havde dobbelt udhugning på livmoderarterien Doppler Pulsatilitetsindeks indeks ved studiets baseline. Livmoderarterien Doppler pulsindekset er en test, der måler uterin, placenta og føtalt blod flow, og indhak er en indikator for risikoen for præeklampsi, hypertension og andre mulige graviditetsudfald.

De vordende mødre blev randomiseret til at forbruge 30 g enten høj eller lav flavanol chokolade dagligt i 12 uger. Uterin arterie Doppler Pulsatilitetsindeks blev målt igen i slutningen af ​​de 12 uger, og kvinderne blev fulgt op, indtil de fødte.

Holdet fandt, at der ikke var forskelle i præeklampsi, gestationel hypertension, placentavægt og fødselsvægt mellem lave og høje flavanol chokolade grupper.

Men forskerne identificeret, en signifikant forbedring i uterin arterie Doppler pulsatility blandt både chokolade grupper, hvilket antyder, at både lav- og høj-flavonol chokolade kan drage fordel fosterets vækst og udvikling.

Denne forbedring var meget større, end hvad der normalt forventes i den brede befolkning, holdet noter.

Denne undersøgelse viser, at chokolade kan have en positiv indvirkning på moderkagen og fosterets vækst og udvikling, og at chokolade virkninger er ikke udelukkende og direkte på grund af flavanol indhold,” siger Dr. Bujold.

Medical News dag spurgte Dr. Bujold, om de anbefaler, at vordende mødre nyde en daglig dosis af chokolade til at forbedre føtal resultat. Han svarede:
    “Vi kan ikke spekulere på den samlede effekt af chokolade på risikoen for præeklampsi fra vores undersøgelsens resultater, fordi vi ikke har en gruppe af kvinder, der ikke tog chocolate.However, tidligere epidemiologiske undersøgelser sammen med vores resultater tyder på, at forbruget af mørk chokolade under graviditeten kunne hjælpe i forbedringen af placenta funktion og reduktion af præeklampsi.”

Han tilføjede, at det næste skridt for holdet er at udføre et stort randomiseret kontrol forsøg for bedre at kunne afgøre, om chokolade indtag blandt vordende mødre kan nedsætte risikoen for præeklampsi og andre graviditetsrelaterede hypertensive lidelser.

Vores Videncenter artiklen – “Chokolade: sundhedsmæssige fordele, fakta, forskning” – giver flere oplysninger om, hvordan chokolade kan være godt for os, samt risici i forbindelse med sit forbrug.

I november sidste år, MNT rapporteret om en anden undersøgelse, der er sandsynligvis blevet hilst velkommen af ​​vordende mødre. Offentliggjort i American Journal of Epidemiology, den undersøgelse tyder på, at indtagelse af moderate mængder af koffein under graviditeten ikke påvirker afkom intelligens.

Gemme

Gemme