Brystkreft Tegn og symptomer

Brystkreft Tegn og symptomer

Å vite hvordan brystene normalt ser og føler er en viktig del av bryst helse. Finne brystkreft så tidlig som mulig gir deg en bedre sjanse for vellykket behandling. Men å vite hva du skal se etter ikke ta plassen til å ha regelmessig mammografi og andre screeningtester. Screening tester kan bidra til å finne brystkreft i en tidlig fase, selv før noen symptomer.

Det vanligste symptomet på brystkreft er en ny klump eller masse. En smertefri, hard masse som har uregelmessig kanter er mer sannsynlig å være kreft, men brystkreft kan være øm, myk, eller avrundet. De kan også være smertefullt. Av denne grunn er det viktig å ha noen nye bryst masse eller klump eller bryst endring sjekket av en lege med erfaring i diagnostisering bryst sykdommer.

Andre mulige symptomer på brystkreft inkluderer:

 • Hevelse av hele eller deler av et bryst (selv om ingen distinkt klump føles)
 • Hudirritasjon eller dimpling
 • Bryst eller nippel smerte
 • Nippel tilbaketrekkings (dreie innover)
 • Rødhet, scaliness, eller fortykning av nippelen eller bryst hud
 • Væske fra brystvortene (annet enn morsmelk)

Noen ganger kan en brystkreft kan spre seg til lymfeknuter under armen eller rundt kragen ben og bevirke en klump eller hevelse der, til og med før den opprinnelige tumor i brystvevet er stor nok til å bli følt. Hovne lymfeknuter bør også sjekkes av helsepersonell.

Selv om noen av disse symptomene kan være forårsaket av andre enn brystkreft ting, hvis du har dem, de bør rapporteres til en lege slik at han eller hun kan finne årsaken.

Fordi mammografi ikke finner hver brystkreft, er det viktig for deg å være klar over endringer i brystene, og å kjenne tegn og symptomer på brystkreft.

Hva er brystkreft?

Brystkreft starter når celler i brystet begynner å vokse ut av kontroll. Disse
celler danner vanligvis en svulst som kan ofte ses på et røntgen eller filt som en
klump. Svulsten er ondartet (kreft) hvis cellene kan vokse inn i (invadere)
omgivende vev eller spredning (metastaserer) til fjerntliggende områder av kroppen. Bryst
kreft oppstår nesten utelukkende hos kvinner, men menn kan få brystkreft, også.

Celler i nesten hvilken som helst del av kroppen kan bli kreft og kan spre seg til andre deler av
kroppen.

Hvor brystkreft starter

Brystkreft kan starte fra forskjellige deler av brystet. De fleste brystkrefttilfeller begynne i kanalene som frakter melk til brystvorten (ductal kreft). Noen begynner i kjertler som gjør morsmelk (lobular kreft). Det finnes også andre typer brystkreft som er mindre vanlig.

Et lite antall kreft starte i andre vev i brystet. Disse kreft kalles sarkomer og lymfomer og er egentlig ikke tenkt som brystkreft.

Selv om mange typer brystkreft kan føre til en klump i brystet, ikke alle gjør. Det
er andre symptomer på brystkreft du bør se etter og rapportere til en
helsevesenet leverandør.

Det er også viktig å forstå at de fleste bryst klumper er ikke kreft, de er godartet.
Godartet brystsvulster er unormal vekst, men de har ikke spredt seg utenfor
brystet, og de er ikke livstruende. Men noen godartet bryst klumper kan
øke kvinners risiko for å få brystkreft. Enhver bryst klump eller endring
må sjekkes av en lege for å finne ut om det er godartet
eller kreft, og om det kan påvirke din fremtidige kreftrisiko.

Hvordan brystkreft sprer seg

Brystkreft kan spre seg når kreftceller å komme inn i blodet eller lymfesystemet og
føres til andre deler av kroppen. 

Lymfesystemet er et nettverk av lymfeknuter (eller lymfatiske) fartøyer som finnes i hele kroppen. De lymfekar bære lymfevæsken og koble lymfeknuter. Lymfeknutene er små, bønneformede samlinger av immunsystemceller. Lymfeårer er som små årer, bortsett fra at de bærer en klar væske som kalles lymfe (i stedet for blod) bort fra brystet. Lymfe inneholder vev væske og avfallsprodukter, så vel som immun s ystem celler. Brystkreft celler kan skrive inn lymfeårer og begynne å vokse i lymfeknuter. De fleste av lymfeårer i bryst avløp inn:

 • Lymfeknuter under armen (armhulen noder).
 • Lymfeknuter over hele kragebein (supraclavicularis og infraclavicular lymfeknuter)
 • Lymfeknuter inne i brystet nær brystbenet (indre brystlymfeknuter)

Om kreftcellene har spredt seg til lymfeknuter, det er en høyere sjanse for at cellene kunne ha reist gjennom lymfesystemet og spre (spredning) til andre deler av kroppen din. Jo flere lymfeknuter med brystkreftceller, jo mer sannsynlig er det at kreften kan finnes i andre organer i tillegg. På grunn av dette, å finne kreft i ett eller flere lymfeknuter ofte påvirker behandlingsplan. Vanligvis kirurgi for å fjerne en eller flere lymfeknuter vil være behov for å vite om kreften har spredd seg.

Likevel, ikke alle kvinner med kreftceller i sine lymfeknuter utvikle metastaser, og noen kvinner har ingen kreftceller i sine lymfeknuter og senere utvikle metastaser.

Hvordan Breast Cancer Form?

Endringer eller mutasjoner i DNA kan føre til normale bryst-celler til å bli kreft. Enkelte DNA
endringer er overlevert fra foreldre (arvelig) og kan øke
risikoen for brystkreft. Andre livsstilsrelaterte risikofaktorer, som for eksempel hva du spiser og hvor mye du trener, kan øke sjansen for å utvikle brystkreft, men det er ennå ikke kjent nøyaktig hvordan noen av disse risikofaktorene føre normale celler til å bli kreft. Hormoner synes å spille en rolle i mange tilfeller av brystkreft, men akkurat hvordan dette skjer er ikke fullt ut forstått.

Arvet versus ervervet DNA mutasjoner

Normale bryst celler blir kreft på grunn av endringer (mutasjoner) i DNA. DNA er den kjemiske i hver av våre celler som utgjør våre gener. Gener ha bruksanvisningen for hvordan cellene våre fungere. Noen DNA mutasjoner er arvet eller sendes til deg fra dine foreldre. Dette betyr at mutasjoner er i hver celle i kroppen din og enkelte mutasjoner kan øke risikoen for visse kreftformer. De forårsaker mange av kreft som kjører i enkelte familier.

Men de fleste DNA-endringer knyttet til brystkreft er anskaffet. Dette betyr endringen finner sted i bryst celler under en kvinnes liv i stedet for å ha blitt arvet. Ervervet DNA endringer skjer over tid og er bare i brystkreftceller, ikke i hver eneste celle i kroppen.

Muterte DNA kan føre til muterte gener. Noen gener kontrollere når våre celler vokse, dele inn i nye celler, og dø. Endringer i disse genene er koblet til kreft.

onkogener

Gener som fart celledeling kalles onkogener.

Proto-onkogener er gener som normalt hjelper cellene vokse. Når en proto-onkogen muterer
(endringer) eller det er for mange kopier av det, blir det en “dårlig” genet som kan holde slås på eller aktiveres når det ikke er ment å være. Når dette skjer, vokser cellen ut av kontroll og gjør flere celler som vokser ut av kontroll. Dette kan føre til kreft. Denne dårlige genet kalles en onkogen.

Tenk på en celle som en bil. For bilen til å fungere ordentlig, det må være måter å kontrollere hvor fort det går. En proto-onkogen normalt fungerer på en måte som er mye som en gasspedal. Det bidrar til å kontrollere hvordan og når cellen vokser og deler seg. Et onkogen er som en gasspedal som stakk ned, noe som fører til cellen for å dele ut av kontroll.

Tumor undertrykkelse gener

Tumorsuppressorgener er normale gener som senker celledeling, reparere DNA-feil, eller fortelle celler når dør (en prosess kjent som apoptose eller programmert celledød). Når tumorsuppressorgener ikke fungerer som den skal, kan cellene vokse ut av kontroll og gjøre flere celler som vokser ut av kontroll, noe som kan føre til kreft.

En tumorsuppressorgen er som bremsepedalen på en bil. Det holder normalt cellen i å dele seg for raskt, akkurat som en brems holder en bil fra å gå for fort. Når noe går galt med genet, for eksempel en mutasjon, den “bremser” ikke fungerer og celledeling kan komme ut av kontroll.

Nedarvede genet endringer

Visse arvet DNA mutasjoner (endringer) kan dramatisk øke risikoen for
å utvikle visse kreftformer og er knyttet til mange av kreft som kjører i
enkelte familier. For eksempel, BRCA genene (BRCA1 og BRCA2) er tumorsuppressorgener. Når en av disse genene endringene, er det ikke lenger undertrykker unormal cellevekst, og kreft er mer sannsynlig å utvikle. En endring i en av disse genene kan overføres fra en forelder.

Kvinner har allerede begynt å dra nytte av fremskritt i å forstå den genetiske grunnlaget for
brystkreft. Genetisk testing kan identifisere noen kvinner som har arvet
mutasjoner i BRCA1 eller BRCA2 tumorsuppressorgener (eller mindre vanlig i andre gener, slik som PTEN eller TP53). Disse kvinnene kan deretter iverksette tiltak for å redusere risikoen for brystkreft og lage planer for å se etter forandringer i brystene for å hjelpe finne kreft på et tidligere, mer behandles scenen.

Mutasjoner i svulsthemmende gener som BRCA genene er betraktet som “høy-pene” fordi de ofte føre til kreft. Selv om mange kvinner med høy pene mutasjoner utvikle kreft, de fleste tilfeller av kreft (inkludert brystkreft) ikke forårsaket av denne typen mutasjon.

Oftere, lav-pene mutasjoner eller genetiske varianter er en faktor i utvikling av kreft.
Hver av disse kan ha en liten effekt på kreft oppstår i et menneske, men den samlede effekten på befolkningen kan være store fordi mutasjonene er vanlig, og folk ofte har mer enn én samtidig. De involverte gener kan påvirke ting som hormonnivåer, metabolisme, eller andre ting som påvirker risikofaktorer for brystkreft. Disse genene kan føre til mye av risikoen for brystkreft som går i familier.

Anskaffede genet endringer

De fleste DNA mutasjoner knyttet til brystkreft skje i bryst celler under en kvinnes
liv i stedet for å ha blitt arvet. Disse ervervede mutasjoner av onkogener og / eller svulsthemmende gener kan resultere fra andre faktorer, for eksempel stråling eller kreftfremkallende kjemikalier. Men så langt, årsakene til de ervervede mutasjoner som kan føre til brystkreft er fortsatt ukjent. De fleste brystkrefttilfeller har flere ervervet genmutasjoner.

Tester for å oppdage ervervet gen endringer kan hjelpe leger mer nøyaktig forutsi utsiktene
(prognosen) for noen kvinner med brystkreft. For eksempel kan testene identifisere kvinner som har brystkreft celler har for mange kopier av HER2 onkogen. Disse kreft har en tendens til å vokse og spre seg raskere. Det er stoffer som er rettet mot disse kreftcelleforandringer og bedre utfall for pasientene.

Hvor vanlig er brystkreft?

Brystkreft er den vanligste kreftformen i amerikanske kvinner, med unntak av hudkreft.

Værende år estimater for brystkreft

The American Cancer Society anslag for brystkreft i USA for
2017 er: 

 • Om 252 710 nye tilfeller av invasiv brystkreft vil bli diagnostisert hos kvinner. 
 • Om 63 410 nye tilfeller av carcinoma in situ (CIS) vil bli diagnostisert (CIS er ikke-invasiv og er den tidligste form for brystkreft). 
 • Om 40 610 kvinner vil dø av brystkreft.

Trender i insidens av brystkreft

I de senere årene har forekomsten vært den samme i hvite og afroamerikanske kvinner. Brystkreft er mer vanlig hos disse kvinnene, sammenlignet med kvinner av andre raser / etnisiteter.

Trender i brystkreftdødsfall

Brystkreft er den nest største årsaken til kreftdød hos kvinner. (Kun lungekreft dreper flere kvinner hvert år.) Sjansen for at en kvinne vil dø av brystkreft er ca 1 i 37 (ca 2,7%).

Dødelighet av brystkreft falt fra 1989 til 2007. Siden 2007 har brystkreft dødelighet vært jevn i kvinner yngre enn 50, men har fortsatt å synke hos eldre kvinner.

Reduksjonen antas å være et resultat av å finne brystkreft tidligere gjennom screening og økt bevissthet, samt bedre behandlinger.

Brystkreft overlevende

På denne tiden er det mer enn 3,1 millioner brystkreft overlevende i USA. (Dette inkluderer kvinner fortsatt blir behandlet og de som har fullført behandling.)

Overlevelsesrater er omtalt i avsnittet om brystkreft overlevelse av scenen.

Hva er nytt i Breast Cancer Research?

Forskere over hele verden jobber med å finne bedre måter å forebygge, oppdage og behandle brystkreft, og for å bedre livskvaliteten for pasienter og overlevende.

Brystkreft blir studert i mange medisinske sentre over hele verden. Noen av de mange aktive forskningsområder inkluderer:

 • Brystkreft årsaker
 • Redusere risikoen for brystkreft
 • administrerende DCIS
 • Nye lab tester for brystkreft
 • Nye imaging tester for brystkreft
 • Behandling av brystkreft

Årsaker til brystkreft

Studier fortsette å avdekke livsstilsfaktorer og vaner, samt arvet gener, som påvirker risikoen for brystkreft. Her er noen eksempler:

 • Flere studier ser på effekten av trening, vektøkning eller tap, og kosthold på risiko.
 • Studier på det beste bruk av genetisk testing for BRCA1 og BRCA2 -mutasjoner fortsette i et hurtig tempo.
 • Forskere undersøker hvordan vanlige genvariasjoner (små endringer i gener som ikke er så viktig som mutasjoner) kan påvirke risikoen for brystkreft. Genvarianter vanligvis bare har en beskjeden effekt på risiko, men når de tas sammen kan de potensielt ha en stor innvirkning.
 • Mulige årsaker til brystkreft i miljøet har også fått mer oppmerksomhet de siste årene. Mens mye av vitenskapen om dette emnet er fortsatt i de tidligste stadier, er dette et område med aktiv forskning.
 • En stor, langsiktig studie finansiert av National Institute of Environmental Health Sciences (NIEHS) blir nå gjort for å bidra til å finne årsakene til brystkreft. Kjent som Sister Study, har det registrert 50.000 kvinner som har søstre med brystkreft. Denne studien vil følge disse kvinnene i minst 10 år, og samle inn informasjon om gener, livsstil og miljøfaktorer som kan føre til brystkreft. En avlegger av Sister Study, Two Sister Study, er designet for å se på mulige årsaker til tidlig debut brystkreft.

Redusere risikoen for brystkreft

Forskere fortsette å lete etter medisiner som kan bidra til å redusere risikoen for brystkreft, særlig hos kvinner som har høy risiko.

 • Hormonbehandling narkotika er vanligvis brukes til å behandle brystkreft, men noen kan også bidra til å forhindre det. To narkotika, tamoxifen og raloksifen, er allerede godkjent for dette formålet, selv om bekymringer om bivirkninger har begrenset deres bruk. Aromataseinhibitorer slik som exemestan, anastrozol, letrozol og blir også studert for å redusere risikoen for brystkreft.
 • Mange andre stoffer blir også studert som måter å bidra til å redusere risikoen for brystkreft.
 • Andre kliniske studier ser på brystkreft reduksjon som en utilsiktet virkning av legemidler som brukes av andre grunner. Interessante medikamenter er bisfosfonater (medikamenter for osteoporose), COX-2-inhibitorer, ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler, og statiner (brukes til å senke kolesterol).
 • Kosttilskudd blir også undersøkt for å se om de kan redusere risikoen for brystkreft. Disse har inkludert linolsyre, folat, omega-3-fettsyrer, og vitamin B6 og D. Selv om noen studier på mennesker av disse bilag har blitt fullført, har meget lite blitt publisert i den tilgjengelige medisinske litteratur til dags dato.

Denne typen forskning tar mange år. Det kan være litt tid før meningsfulle resultater på noen av disse forbindelsene er tilgjengelige.

administrerende DCIS

I duktalt karsinom in situ (DCIS), de unormale celler er bare i de øverste lag av celler i kanalene i brystet og har ikke invadert noe dypere. Hos noen kvinner blir DCIS til invasiv brystkreft, eller noen ganger et område av DCIS inneholder invasiv kreft. I noen kvinner, men cellene bare holde seg innenfor kanalene og aldri invadere dypere eller spre seg til lymfeknuter eller andre organer. Usikkerheten om hvordan DCIS vil oppføre seg kan gjøre det vanskelig å velge den beste behandling. Forskere leter etter måter å hjelpe disse utfordringene.

Forskerne studerer bruk av datamaskiner og statistiske metoder for å estimere oddsen på at en kvinnes DCIS vil bli invasiv. Beslutnings hjelpemidler er en annen tilnærming. De spør en kvinne med DCIS spørsmål som hjelper henne med å bestemme hvilke faktorer (for eksempel overlevelse, forebygging av tilbakefall, og bivirkninger) hun anser det viktigste i valg av behandling.

En annen fersk område av forskning og debatt blant brystkreftspesialister er om å endre navnet på DCIS til en som understreker at dette ikke er en invasiv kreft kunne hjelpe noen kvinner unngå altfor aggressiv behandling.

Nyere laboratorietester

Tester for sirkulerende tumorceller (CTCs)

Forskere har funnet ut at i mange kvinner med brystkreft, kan cellene bryte vekk fra svulsten og inn i blodet. Disse sirkulerende tumorceller kan bli detektert med sensitive laboratorietester. Selv om disse testene kan bidra til å forutsi hvilke pasienter kan ha brystkreft som har spredd seg utover brystet (metastatisk sykdom), er det ikke klart at bruk av disse testene kan fortelle om kreften kommer tilbake etter behandling (gjentas) eller hjelpe pasienter lev lenger.

Nyere imaging tester

Nyere avbildningsmetoder som nå blir undersøkt for å evaluere bryst endringer som kan være kreft.

Scintimammography (molekyl bryst imaging)

I denne testen ble et svakt radioaktivt stoff som kalles et sporstoff er injisert inn i en vene. Traceren festes til brystcancerceller og blir detektert av et spesielt kamera.

Denne teknikken er fortsatt blir undersøkt for å se om det vil være nyttig i å finne brystkreft. Noen leger mener det kan være nyttig i å se på mistenkelige områder funnet av regelmessig mammografi, men dens eksakte rolle er fortsatt uklart. Aktuell forskning er rettet mot å forbedre teknologien og vurdere sin bruk i konkrete situasjoner som i den tette brystene til yngre kvinner.

Behandling

Oncoplastic kirurgi

Brystbevarende kirurgi (lumpektomi eller delvis mastektomi) kan ofte brukes for tidlig stadium brystkreft. Men for noen kvinner, kan det resultere i brystene av forskjellige størrelser og / eller former. For større svulster, kan det ikke engang være mulig, og en mastektomi kan være nødvendig i stedet. Noen leger å ta opp dette problemet ved å kombinere kreft kirurgi og plastisk kirurgi teknikker, kjent som oncoplastic kirurgi . Dette omfatter typisk omformer bryst ved tidspunktet for den innledende kirurgi, slik som å gjøre en delvis rekonstruksjon etter brystbevarende kirurgi eller en fullstendig rekonstruksjon etter mastektomi. Oncoplastic kirurgi kan bety opererer på det andre brystet samt for å gjøre brystene mer like.

Målrettet terapi legemidler

Målrettet terapi er en gruppe av stoffer som spesifikt er rettet mot genet forandringer i kreftceller som hjelper cellene vokser eller spres. Nye målrettet terapi blir undersøkt for bruk mot brystkreft, inkludert:

PARP-inhibitorer: Disse stoffene er mest sannsynlig å være nyttig mot kreft forårsaket av BRCA mutasjoner, og har vist noen lover i behandling av enkelte typer brystkreft. Videre studier blir gjort for å finne ut når disse stoffene kan være mest nyttig.

Anti-angiogenese medisiner: For kreft å vokse, må blodkar utvikle seg til å gi næring til kreftceller. Denne prosessen kalles angiogenese. Blokkering angiogenese kan være nyttig i behandling av brystkreft. Flere anti-angiogenese midler blir testet i kliniske forsøk.

Andre målrettede legemidler: andre potensielle mål for nye brystkreft narkotika har blitt identifisert i de siste årene. Legemidler basert på disse målene blir nå undersøkt, men de fleste er fortsatt i en tidlig fase av kliniske studier. Det er en spesiell forskningsinteresse i målrettede legemidler til behandling av triple negative brystkreft.

Bone-rettet behandling

Når brystkreft sprer seg, det går ofte til bein. Noen legemidler kan hjelpe behandle spredning av kreft til skjelettet, og kan selv bidra til å forhindre det. Studier ser på hvorvidt noen av disse stoffene kan hjelpe andre kreft behandlinger fungere bedre.

Forskere leter etter nye medisiner for å behandle brystkreft som har spredt seg til skjelettet. De er også på jakt etter måter å identifisere og målrette markørene som påvirker bein omsetning.

Behandling bivirkninger

Sene og langsiktige bivirkninger av ulike typer brystkreft behandling er en annen aktiv forskningsområde. Studier ser på hva bivirkningene er, samt hvordan man skal håndtere dem.