Az étkezési élesztő biztonságos a terhesség alatt?

Mit eszik, vagy nem eszik, fontos része az egészséges terhesség. Lehet, hogy már tudja, hogy korlátozni kell a bevitt hal miatt higanytartalma és hogy elkerüljék lágy sajtok, mint a feta vagy brie hogy csökkentse a kockázatot élelmiszer-eredetű betegség. Egyéb élelmiszerek is aggályokat vet fel, de. Táplálkozási élesztő egy fajta gomba termett élelmiszerek, mint a melasz, és ez lehet, hogy te óvatos a eszik meg a terhesség alatt. Nem csak a táplálkozási élesztő fogyasztása biztonságos, ha éppen terhes, de ez is egy forrás tápanyagok segítheti az egészséges terhesség. Beszélje meg orvosával, mielőtt hozzáadjuk táplálkozási élesztő a diéta.

Mintegy étkezési élesztő

Táplálkozási élesztő egy mogyorós, sajtos ízt és gyakran nevezik vegán sajt. Ez egy közeli rokona az élesztőt használnak, hogy a sör, de köszönhetően a feldolgozás nem jó az élesztő kenyérkészítés. Ahogy a neve is mutatja, az élesztő gazdag tápanyagokban. Locsolás néhány élesztő a leves, saláta vagy tészta fokozhatja a folsav, B12-vitamin és a vas bevitel – összes fontos tápanyagot a terhes nők számára.

Gazdag folsav

Egy evőkanál étkezési élesztő tartalmaz 1059 mikrogramm folsav. Terhes nőknek kell 400-800 mikrogramm folsav napi – a szintetikus változatot nevezik folsavat. Tehát egy evőkanál sajtos élesztő megfelel több mint 100 százaléka a napi szükséglet. Egyre megfelelő bevitel folsav terhesség alatt segíthet megelőzni a nagyobb születési rendellenességek, mint például a spina bifida. Amíg nem kap túl sok folsavat természetesen tartalmazó élelmiszerek, azt mondja WomensHealth.gov, nem akarja, hogy többet fogyasztanak, mint 1000 mikrogramm naponta, kivéve, ha jóvá orvosához. Nagy bevitel elfedheti B-vitamin-12-hiány.

B-12 vitamin a terhes veganok

Az egyik standouts táplálkozási élesztő a-vitamin B-12 tartalom. Állati eredetű élelmiszerek, mint például a húsok és a tejtermékek, az elsődleges forrása a B-12 vitamin az étrendben, ami megnehezíti a terhes nők, akik követik a vegán étrend, hogy megfeleljen a mindennapi igényeket. B-12 vitamin szükséges az egészséges fejlődését a növekvő baba, és a terhes nőknek kell 2.6 mikrogramm naponta. Egy evőkanál étkezési élesztő tartalmaz 0,1 mikrogramm.

Get Some Iron

A napi vas igények jelentősen növeli a terhesség alatt, a 18 mg naponta 30 mg naponta, és vashiányos vérszegénység gyakori a terhes nők szerint a Vegetarian Resource Group. Még élelmiszerek kis mennyiségben vasat, mint a táplálkozási élesztő, segítségével megfeleljen a napi vas kvótát. Egy evőkanál étkezési élesztő tartalmaz 1,0 mg vas.