Är näringsmässiga jäst säkra under graviditeten?

Vad du äter eller inte äter, är en viktig del av din hälsosam graviditet. Du kanske redan vet att du behöver för att begränsa ditt intag av fisk på grund av dess innehåll av kvicksilver och för att undvika mjuka ostar som feta eller brie att minska risken för livsmedelsburna sjukdomar. Andra livsmedel kan också höja oro, dock. Närings jäst är en typ av svamp som odlas på livsmedel såsom melass, och detta kan göra dig försiktig om äta det under graviditeten. Inte bara är näringsmässiga jäst säkert att äta när man är gravid, men det är också en källa till näringsämnen som hjälper stödja en hälsosam graviditet. Rådgör med din läkare innan du lägger näringsmässiga jäst till din diet.

Om näringsmässiga jäst

Närings jäst har en nötaktig, ostliknande smak och är ofta kallas vegan ost. Det är en nära släkting till jästen används för att göra öl men på grund av dess behandling är inte en bra jäst för brödbakning. Som namnet antyder, är jästen rik på näringsämnen. Strö några av jästen i din soppa, sallad eller pasta kan öka din folat, vitamin B-12 och järnintaget – alla viktiga näringsämnen för gravida kvinnor.

Rik på Folat

En matsked näringsmässiga jäst innehåller 1,059 mikrogram folsyra. Gravida kvinnor behöver 400 till 800 mikrogram folat per dag – den syntetiska versionen heter folsyra. Så en matsked av ostliknande jäst uppfyller mer än 100 procent av dina dagliga behov. Att få tillräckligt intag av folat under graviditeten kan bidra till att förebygga stora missbildningar, såsom ryggmärgsbråck. Även om du inte kan få för mycket folat från livsmedel som naturligt innehåller det, säger WomensHealth.gov, vill du inte att konsumera mer än 1000 mikrogram per dag, om inte godkänts av din läkare. Höga intag kan dölja en vitamin B-12 brist.

Vitamin B-12 för gravida Vegans

En av de standouts av näringsmässiga jäst är dess vitamin B-12 innehåll. Animaliska livsmedel, såsom kött och mejeriprodukter, är den primära källan för vitamin B-12 i kosten, vilket gör det svårt för gravida kvinnor som följer en vegan diet för att möta deras dagliga behov. Vitamin B-12 är nödvändig för en sund utveckling av det växande barnet, och gravida kvinnor behöver 2,6 mikrogram per dag. En matsked av näringsmässiga jäst innehåller 0,1 mikrogram.

Get Some Iron

Din dagliga järn behov öka dramatiskt under graviditeten, från 18 milligram per dag till 30 milligram per dag, och järnbristanemi är vanligt hos gravida kvinnor, enligt Vegetariskt Resource Group. Även livsmedel med små mängder av järn, såsom näringsmässiga jäst, kan hjälpa dig att uppfylla din dagliga järn kvot. En matsked av näringsmässiga jäst innehåller 1,0 milligram järn.