3 weken en 5 dagen zwanger – Sign, Symtoms en Lichamelijke veranderingen

Dit is een van de meest cruciale stadia van de zwangerschap, omdat dit de week wanneer je zwanger . Veel vrouwen weten niet dat ze zwanger tot week 3 zijn omdat er vaak geen zichtbare tekenen van zwangerschap. Breng een bezoek aan uw arts om uit te vinden wat u kunt verwachten van uw zwangerschap.

Veranderingen in je lichaam tijdens de zwangerschap Week 3

Je lichaam is net begonnen met de productie van oestrogeen en progesteron, de hormonen die verantwoordelijk zijn voor de meeste lichamelijke veranderingen tijdens de zwangerschap. Echter, geen waarneembare veranderingen, zoals verhoogde buik omvang, optreden op dit punt.

De HCG (humaan choriongonadotrofine) Niveaus

De placentacellen gaan produceren HCG (zwangerschapshormoon) onmiddellijk na implantatie. De hCG-niveau stijgt dan verder tot ongeveer 8-12 weken, wanneer het stabiliseert of daalt. Hoe hoger het hCG-niveaus, des te duidelijker de symptomen.

De ontwikkeling van uw baby tijdens de Week 3 Zwangerschap

Het gerijpte ei dat reist de eileider wordt bevrucht door een zaadcel van de ongeveer 300 miljoen. Deze succesvolle sperma moet 6-8 duim reizen de baarmoeder voordat het de eicel te wachten voor de bevruchting kan bereiken. Het duurt ongeveer 20 minuten om de harde buitenlaag van het ei dringen en binnen de volgende elf uur, de kernen van het sperma en de eicel fuseert met elkaar voltooiing van het bevruchtingsproces.

Het ei en het sperma bevatten 23 chromosomen per stuk, die vervolgens samen de zygote met 46 chromosomen. Het geslacht van de baby is besloten het moment dat de eicel wordt bevrucht, afhankelijk van de vraag of het sperma te bevruchten draagt ​​een X-chromosoom of een Y-chromosoom. Andere prominente chromosomale kenmerken, zoals haarkleur, oogkleur en lichaamsbouw worden mede bepaald in dit stadium.

De nieuw gevormde zygote reist de eileider naar de baarmoeder, waar aan de baarmoederwand voor verdere ontwikkeling (implantatie) wordt bevestigd. Het implanteren is voltooid 6-12 dagen (9 dagen gemiddeld) na de ovulatie en bevruchting. Ondertussen blijft de zygote verdelen van een cluster van ongeveer 100 cellen (blastocyst) vormen. In zeldzame gevallen (ongeveer 2% van de zwangerschappen), de blastocyst hecht zich ergens in de eileider, eierstok, buik of cervix, wat leidt tot een ectopische zwangerschap.

Tekenen en symptomen bij Zwangerschap Week 3

De meeste vrouwen ervaren de implantatie spotting of bloeden binnen 1-2 dagen na de implantatie. Bijkomende tekenen kunnen zijn:

  • Verhoogde basale lichaamstemperatuur
  • Lagere buikkrampen
  • Verminderde consistentie van baarmoederhalsslijm of vaginale afscheiding
  • Hoofdpijn

Andere vroege tekenen van zwangerschap, zoals misselijkheid (ochtendmisselijkheid), gevoelige borsten of pijn, hunkeren naar voedsel, vermoeidheid, gas, opgeblazen gevoel, stemmingswisselingen, lage rugpijn en diarree (zelden) terug, kunnen ook aanwezig zijn.

Toetsen en examens voor Zwangerschap Week 3

De meeste zwangerschapstests detecteren conceptie op basis van het hCG-niveaus in de urine. Dus, kan de conceptie worden gedetecteerd door een zwangerschapstest in de derde week, 5-6 dagen na de implantatie. Blood zwangerschapstests geven positieve resultaten 3-4 dagen na implantatie. In week 3, de baby is slechts een klein klompje cellen die niet kunnen worden gedetecteerd op het scannen van examens, zoals echografie.

Tips voor een gezonde zwangerschap

De meeste vrouwen niet weten dat ze zwanger voor de derde week zijn. Dus, dit is de tijd om alle voeding te maken en lifestyle de benodigde wijzigingen voor een gezonde zwangerschap en baby.

  • Zeg Nee tegen alcohol en tabak
  • Minder of geen cafeïne
  • Zorg ervoor dat de zorgverlener te informeren over uw zwangerschap voordat u een x-ray voor eventuele gezondheidsproblemen (bv tandheelkundige aandoeningen) als x-ray wordt vaak afgeraden tijdens de vroege zwangerschap
  • Het vermijden van te gaan in de buurt van gevaarlijke stoffen zoals bestrijdingsmiddelen (het kan de celdeling belemmeren)
  • Het nemen van prenatale vitamines met foliumzuur (0,4 milligram per dag), omdat het voorkomt dat de meeste aangeboren afwijkingen met betrekking tot de hersenen en het ruggenmerg het meest waarschijnlijk optreden tijdens de eerste paar weken