3 uker og 5 dager gravid – Sign, symtoms og Body Endringer

Dette er en av de mest avgjørende fasen av svangerskapet da dette er den uken når du gravid . Mange kvinner vet ikke at de er gravide før uke 3, så er det ofte ingen synlige tegn på graviditet. Betale et besøk til legen din for å finne ut hva du kan forvente fra svangerskapet.

Endringer i kroppen under graviditet uke 3

Kroppen din har nettopp startet å produsere østrogen og progesteron, hormoner som er ansvarlige for de fleste kroppslige forandringer under svangerskapet. Imidlertid, ingen påvisbare forandringer, for eksempel økt buk størrelse, forekommer på dette punktet.

HCG (humant choriongonadotropin) Nivåer

Den placentale celler begynner å produsere HCG (graviditets hormon) umiddelbart etter implantering. HCG nivået fortsetter deretter å øke til rundt 8 til 12 uker, da den stabiliserer eller dråper. Jo høyere hCG nivåene, desto mer tydelig symptomene.

Utvikling av babyen i løpet av uke 3 graviditet

Modnet egg som reiser ned egglederen blir befruktet av en sædcelle ut på rundt 300 millioner. Denne vellykkede sperm må reise 6-8 inches opp i livmoren før den kan nå egget venter for befruktning. Det tar omtrent 20 minutter for å trenge inn i det harde ytre lag av egg og i løpet av de neste elleve timer kjerner av sæd og egg går over i hverandre, fullfører befruktning prosessen.

Egg og sperm inneholde 23 kromosomer hver, som deretter kombineres for å danne en befruktet eggcelle, inneholdende 46 kromosomer. Kjønnet på babyen er besluttet øyeblikket egget blir befruktet, avhengig av om sperm befrukte det bærer en X-kromosom eller et Y-kromosom. Andre fremtredende kromosomale egenskaper som hår, øyenfarge og kroppstype er også fastslått på dette stadiet.

Den nydannede zygote forplanter seg opp gjennom egglederen til livmoren hvor det blir festet til livmorveggen for videre utvikling (implantasjon). Implantasjon prosessen avslutter 6 til 12 dager (9 dager i gjennomsnitt) etter eggløsning og befruktning. I mellomtiden fortsetter den å dividere zygote for å danne en klynge av rundt 100 celler (blastocyst). I noen sjeldne tilfeller (ca. 2% av svangerskap), fester blastocyst seg et eller annet sted i egglederen, eggstokk, mage eller livmorhalsen, som fører til en ektopisk svangerskap.

Tegn og symptomer på graviditet uke 3

De fleste kvinner opplever implantering spotting eller blødning i 1-2 dager etter implantasjon. Ytterligere tegn kan inkludere:

  • Økt basal kroppstemperaturen
  • Nedre magekramper
  • Redusert konsistensen av slimhinnen i livmorhalsen eller vaginal utflod
  • Hodepine

Andre tidlige tegn på graviditet som kvalme (morgenkvalme), ømme bryster eller sårhet, mat cravings, tretthet, gass, oppblåsthet, humørsvingninger, smerter i korsryggen og diaré (sjelden), kan også være til stede.

Tester og eksamener for graviditet uke 3

De fleste graviditetstester oppdage oppfatning basert på HCG nivåer i urinen. Så kan unnfangelsen bli oppdaget av en graviditetstest hjemme under den tredje uken, 5-6 dager etter implantasjon. Blodgraviditetstester gi positive resultater 3-4 dager etter implantasjon. I uke 3, babyen er bare en liten ball av celler som ikke kan oppdages på skanning eksamener som ultralyd.

Tips for et sunt svangerskap

De fleste kvinner ikke finner ut at de er gravide før den tredje uken. Så, er dette tiden for å gjøre hele kosttilskudd og endringer i livsstil er nødvendig for en sunn graviditet og baby.

  • Si nei til alkohol og tobakk
  • Mindre eller ingen koffein
  • Å sørge for å informere helsepersonell om graviditeten før du tar et røntgenbilde for eventuelle helseproblemer (f.eks dental plager) som x-ray er ofte ikke anbefalt tidlig i svangerskapet
  • Unngå å gå i nærheten farlige stoffer som plantevernmidler (det kan hemme celledeling)
  • Tar prenatale vitaminer inneholder folsyre (0,4 milligram daglig) som det hindrer det meste av fødselsdefekter som involverer hjernen og ryggmargen mest sannsynlig skje i løpet av de første få ukene