3 săptămâni și 5 zile gravide – Sign, symtoms si schimbari ale

Aceasta este una dintre etapele cele mai importante ale sarcinii , deoarece aceasta este săptămâna când concepe . Multe femei nu știu că sunt gravidă până săptămâna 3 , deoarece nu sunt de multe ori semne vizibile de sarcină. Plătiți o vizită la medicul dumneavoastră pentru a afla ce vă puteți aștepta de la sarcina.

Modificări în corpul dumneavoastră în timpul sarcinii Săptămâna 3

Corpul tau tocmai a inceput sa produca estrogen si progesteron, hormoni responsabili pentru modificările cele corporale în timpul sarcinii. Cu toate acestea, modificări detectabile, cum ar fi creșterea dimensiunii burta, apar la acest punct.

HCG (gonadotrofina corionica umana) Niveluri

Celulele placentari incepe sa produca HCG (hormonul de sarcina), imediat după implantare. Nivelul hCG apoi continuă să crească până în jurul valorii de 8-12 săptămâni, când se stabilizează sau scade. Cu cât nivelurile de hCG, cu atât mai evident simptomele.

Dezvoltarea copilului în timpul sarcinii Săptămâna 3

Oul a ajuns la scadență, care calatoreste prin trompe devine fertilizat de un singur spermatozoid din aproximativ 300 de milioane. Aceasta sperma de succes trebuie să se deplaseze în sus 6-8 inch uterului înainte de a putea ajunge la oul de așteptare pentru fertilizare. Este nevoie de aproximativ 20 de minute pentru a penetra stratul dur exterior al oului și în următoarele unsprezece ore, nucleii spermatozoizilor și ovulul se unește cu altele, finalizarea procesului de fertilizare.

Ovulul si sperma contine 23 de cromozomi fiecare, care apoi se combină pentru a forma zigotul care conține 46 de cromozomi. Sexul copilului se decide în momentul în care ovulul fertilizat devine, în funcție de faptul dacă sperma fertiliza acesta poarta un cromozom X sau un cromozom Y. Alte trăsături cromozomiale proeminente, cum ar fi culoarea parului, culoarea ochilor si tipul de corp sunt, de asemenea, determinate în acest stadiu.

Zigotul nou format se deplasează în sus trompa uterina spre uter unde se ataseaza la peretele uterin pentru dezvoltarea ulterioară (implantare). Procesul de implantare completează 6 până la 12 zile (9 zile în medie) după ovulație și fertilizare. Intre timp, zigotul continuă divizarea pentru a forma un grup de aproximativ 100 de celule (blastocist). În unele cazuri rare (aproximativ 2% din sarcini), blastocist se ataseaza undeva in trompa uterina, colului uterin ovar, abdomen sau, ceea ce duce la o sarcină extrauterină.

Semne si simptome de la Săptămâna Sarcina 3

Cele mai multe femei experiență implantare spotting sau sângerare în termen de 1-2 zile de la implantare. Alte semne pot include:

  • Creșterea temperaturii corporale bazale
  • crampe abdominale inferioare
  • consistență scăzută a mucusului cervical sau secreții vaginale
  • Durere de cap

Alte semne timpurii ale sarcinii, cum ar fi greață (dimineața de boală), piept de sensibilitate sau durere, pofte alimentare, oboseala, gaze, balonare, modificări ale dispoziției, mai mici dureri si diaree (rar) spate, pot fi de asemenea prezenți.

Teste și examene pentru Săptămâna Sarcina 3

Cele mai multe teste de sarcina detecta concepție bazată pe nivelurile de hCG în urină. Deci, concepție poate fi detectat printr-un test de sarcina in a treia saptamana, 5-6 zile după implantare. Testele de sange da rezultate pozitive la 3-4 zile după implantare. În săptămâna 3, copilul este doar o minge mica de celule care nu pot fi detectate pe examene de scanare, cum ar fi ultrasunete.

Sfaturi pentru o sarcina sanatoasa

Cele mai multe femei nu afla ca sunt insarcinate inainte de a treia săptămână. Deci, acesta este momentul de a face toate modificările necesare dietetice și stilul de viață pentru o sarcina sanatoasa si copil.

  • Spune nu alcool și tutun
  • Mai puțin sau cafeina
  • Asigurându-vă că pentru a informa medicul de îngrijire a sănătății despre sarcina dumneavoastră înainte de a lua o radiografie pentru orice probleme de sănătate (de exemplu, boli dentare) sub forma de raze X nu este adesea recomandat în timpul sarcinii precoce
  • Evitarea merge aproape de substanțe periculoase, cum ar fi pesticidele (aceasta poate împiedica diviziunea celulară)
  • Luând vitamine prenatale care contin acid folic (0,4 miligrame pe zi), deoarece previne cele mai multe defecte congenitale care implica creierul si maduva spinarii cel mai probabil să apară în timpul primelor săptămâni