3 hét és 5 nap terhes – Sign, symtoms elváltozásokról

Ez az egyik legfontosabb szakaszában a terhesség, mert ez a hét, amikor elképzelni . Sok nő nem tudja, hogy terhes, míg a 3. héten, mivel gyakran nincsenek látható jelei a terhesség. Látogassunk el az orvos, hogy megtudja, mit is várhatnak a terhesség.

Változásokat a szervezetben a terhesség alatt 3. hét

A tested még csak most kezdte az ösztrogén és progeszteron, a hormonok felelősek a legtöbb testi változások a terhesség alatt. Azonban nem kimutatható változások, mint például a megnövekedett hasa méretét, előfordulhat ezen a ponton.

A HCG (humán koriogonadotropin) szintek

A placenta sejtek kezdenek termelő HCG (terhességi hormon) beültetés után azonnal. A hCG szint ezután folyamatosan növekszik, amíg körülbelül 8-12 hét, amikor stabilizálja vagy cseppek formájában. Minél magasabb a hCG szint, annál is inkább nyilvánvaló tüneteit.

Fejlesztés a baba 3. hetében Terhesség

Az érett petesejt, amely utazik le a petevezetékben lesz megtermékenyített egyetlen spermium ki mintegy 300 millió euró. Ez a sikeres sperma utazni 6-8 hüvelyk ki a méh, mielőtt eléri a tojás vár megtermékenyítés. Ez körülbelül 20 perc alatt, hogy behatoljon a kemény külső réteg a tojást és a következő tizenegy órát, a magok a sperma és a petesejt összeolvad egymással, kiegészítve a megtermékenyítési folyamat.

A tojás és a spermium tartalmaznak 23 kromoszómák mindegyike, amelyek azután együtt alkotják a zigóta tartalmazó 46 kromoszóma. A neme a baba úgy döntött, ebben a pillanatban a tojás lesz megtermékenyített, attól függően, hogy a spermiumok termékenyítő hordoz egy X-kromoszóma vagy Y kromoszómát. Más prominens kromoszóma vonások, mint a hajszín, szemszín és testalkata is ebben a szakaszban eldöntött.

Az újonnan kialakult zigóta utazik fel a petevezető felé a méh, ahol ez lesz csatlakozik a méhfal a további fejlődés (implantáció). Az implantáció folyamat befejeződik 6 és 12 nap (9 nap átlag) után az ovuláció és a megtermékenyítés. Közben, a zigóta továbbra elosztjuk alkotnak klaszter körülbelül 100 sejt (blasztociszta). Néhány ritka esetben (körülbelül 2% -a terhességek), a blasztociszta tartja magát valahol a petevezetékben, petefészek, a hason vagy a méhnyak, ami a méhen kívüli terhesség.

Jelek és tünetek a terhesség 3. hét

A legtöbb nőnél a beültetés pecsételő vérzés vagy 1-2 nappal a beültetés után. További tünetek lehetnek:

  • Fokozott alaphőmérséklet
  • Alsó hasi görcsök
  • Csökkent konzisztenciáját a méhnyak nyálkahártya vagy a hüvelyi folyás
  • Fejfájás

Más korai terhesség jelei, mint a hányinger (reggeli rosszullét), mell érzékenység vagy fájdalom, étel utáni sóvárgás, a fáradtság, a gáz, puffadás, hangulatváltozások, deréktáji fájdalom és hasmenés (ritkán), is jelen lehetnek.

Vizsgálatok és vizsgák Terhesség 3. hét

A legtöbb terhességi tesztek kimutatására koncepció alapján hCG szintje a vizeletben. Tehát, a koncepció lehet kimutatni egy otthoni terhességi teszt a harmadik héten, 5-6 napig a beültetés után. Blood terhességi tesztek ad pozitív eredményt 3-4 nappal a beültetés után. A 3. héten a baba csak egy kis labdát, amely sejtek nem mutathatók ki a szkennelési vizsgák, mint amilyen az ultrahang.

Tippek az egészséges terhesség

A legtöbb nő nem találja meg terhes, mielőtt a harmadik héten. Tehát, ez az idő arra, hogy minden étrendi és életmódbeli változtatások szükségesek az egészséges terhesség és a baba.

  • Nem mondom, hogy az alkohol és a dohány
  • Kisebb vagy koffeinmentes
  • Ügyelve arra, hogy tájékoztassa a egészségügyi szakemberrel a terhesség mielőtt egy x-ray bármilyen egészségügyi kérdések (pl fogászati ​​betegségek), mint a röntgen gyakran nem ajánlott a terhesség korai szakaszában
  • Elkerülése megy közel a veszélyes anyagok, mint például a peszticidek (ez akadályozhatja a sejtosztódás)
  • Figyelembe születés előtti vitaminokat folsavat tartalmazó (0,4 milligramm naponta), mivel ez megakadályozza, hogy a legtöbb születési rendellenesség magában foglaló agy és a gerincvelő legvalószínűbb az első néhány hétben