13 weken zwanger Ultrasound

Wat te verwachten op 13 weken zwanger

De bovenstaande foto is 13 weken zwanger Ultrasound. Melkgebit wachten op de uitbarsting moment dit stadium worden volledig gemaakt. Het ontwikkelen van zuigreflex, de baby begint te zuigen de duim. Het ontwikkelen van botweefsel blijft – toekomst beenderen van het kind, waardoor bevoegde overzicht aan de kin en neus. Darmen verrijkt met de microflora en vezels die verrichten belangrijke opdracht bij vertering van het voedsel ontvangen van moeder, geplaatst buikholte.

De borst van het kind begint te stijgen onder invloed van de groeiende middenrif. De alvleesklier wordt aangepast op de productie van primaire insuline. De foetus onvermijdelijk krijgt het gewicht dat gelijk is aan 20 gram al.

De vrouwelijke organisme wordt verwacht tegen het mogelijke onaangename moeilijkheden met betrekking tot assimilatie van geconsumeerde voedsel en die slaagde prikkelbaarheid en tearfulness, gevoelens van alarm en zorg. Vaak wordt een ongewenste satelliet van deze periode zwanger meisjes zijn sloten, veroorzaakt door verandering van activiteit als gevolg van steeds groeiende baarmoeder waardoor er minder dan plaats voor de darmen.

Het is noodzakelijk om een ​​dagelijkse voeding te verzadigen met een complex van vitaminen, macrocellen en mineralen. De laminaria, sinaasappels, zemelen van tarwe spruiten, biet, verse appels die complexe bevorderen verduidelijking van intestinale microflora is ook nuttig. Als de gerezen problemen met de darmen er niet in slagen af ​​te wikkelen speciaal dieet, is het noodzakelijk om een ​​gastro-enteroloog te bezoeken.

Wat gebeurt er met het kind

Na het eerste trimester van de zwangerschap is het mogelijk om enkele aspecten van de ontwikkeling van de interne en externe organen van het kind toe te wijzen:

 • bijnieren samen met de alvleesklier project insuline;
 • musculoskeletale systeem ontwikkelt voortdurend;
 • spijsverteringsstelsel begint het verteren van het vruchtwater wateren opgeslokt door de foetus;
 • uitwendige genitaliën zijn gedifferentieerd, zijn er mogelijke definities van een toekomstige geslacht;
 • potentiële melktanden al gezet, met de stem inrichting;
 • een klein hart in staat is tot twintig drie liter bloed per dag vervoeren;
 • vormt karakteristieke externe contouren, en dankzij de versterkte ontwikkeling van botmateriaal de stam groeit de actieve tarieven oprukkende het hoofd maten.

Sphere of emotionele en mentale fetation :

 • bewegen van de foetus getoond door actieve prenatale roert wordt gecoördineerd en opgesteld;
 • de foetus begint het beantwoorden van externe irriterende stoffen: verandering van de temperatuur, stromen van licht, van geluiden, intonatie van de stem en moeder aanraking;
 • dromen neemt minder tijd;
 • aroma gevoeligheid verschijnt zetten toekomstige gastronomische voorkeuren van het kind als gevolg van uiting van belangstelling voor verschillende producten waarvan de moeder zorgt voor de dagelijkse voeding;
 • in het tweede trimester de foetus heeft geleerd om te slikken, gapen, zij heeft opgericht zuigreflex. De baby is in staat om factoren die beantwoorden aan de buitenkant, het uiten van emoties als glimlach of grimas van ontevredenheid.

Het is hoog tijd om een ​​sterke emotionele band met het kind te vestigen in deze nogal rustige en veilige periode, waardoor het continue communicatie en uitsluitend positieve emoties.

Maag

Zwangerschap werd onbetwistbaar feit die externe veranderingen van de vrouwelijke organisme vertellen. Gedurende deze periode wordt het moeilijker om te verbergen dat, als gevolg van geëxpandeerd taille en de buik naar voren uitsteekt. Maar bij de meeste zwangere vrouwen “een uitstekende teken” kan afwezig zijn op een dergelijke termijn, met het oog op de algemene structuur van het lichaam en dacht functies. Het is de moeite afscheid nemen van schoeisel op hoge hak waarschijnlijkheid voorkomen van het ontwikkelen van de verwondingen van de enkelgewrichten en varicosity.

Periodiek kleine afwijkingen in de vorm van pijn, krampen en krampen van de bodem van de maag van de vrouw kan verstoren, omdat de baarmoeder blijft in toon. De toon kan op korte termijn staat die is genormaliseerd na rust zijn. De baarmoeder in toon wordt gesteld door veel factoren, waaronder nerveuze spanning en stress, verhoging van de gewichten, en ook ontstaan ​​als gevolg van onjuiste voedseltoelage, gasontwikkeling en meteorisme.

Als de klachten niet lang karakter – bezoek aan de dokter wordt dringende zaak. Na schatting gemaakt van de algemene toestand van de zwangere vrouw, zal de arts medicijnen helpen om de baarmoeder naar normaliteit te brengen aanraden (zo vaak aangesteld, is het mogelijk om op te merken Ginipral of Papaverine zetpillen).

13 weken zwangere buik Pictures

 

Gevoelens

Na de eerste drie maanden van de vrouwelijke organisme gewend raakt aan conditie van de zwangerschap. De zorg periode met de bijbehorende toxicose, de inconsequente emotionele verschillen in de stemming die worden gevolgd door hormonale explosies bleef ver achter.

Het is verstandig om deze tijd te besteden aan het behoud van een gezonde toestand van het spijsverteringsstelsel en darmen, samen met het voorkomen van mogelijke uitbreidingen (striae) op de huid.

Vanwege zichtbaar buiten veranderingen in de omgeving van de taille en borstklieren, is het de moeite waard om te zorgen voor speciale kleding voor zwangere vrouwen een combinatie van comfort en gemak. De bh moet zijn uitgerust met brede schouderbanden een optimale dagelijkse houden groeien borst.

Toestand van de baarmoeder

De baarmoeder toegenomen in grootte evenredig met de grootte van een groeiende foetus leidt tot een verschuiving van de relatieve zwaartepunt vullen ruimte tussen de inwendige en geleidelijk de daarop grote druk. Vanwege baarmoeder verhogen ter hoogte van de buik ruimte overgang van voedsel uit de maag in de darm dat brengt gevoelens van brandend maagzuur met astma wordt vertraagd. Deze satellieten brengen bepaalde ongemak voor een zwangere vrouw.

De baarmoederfundus wordt gecorreleerd in de parameters die de duur van de zwangerschap dat het mogelijk is om te zien op de volgende geplande enquête van de lokale gynaecoloog. Op de dertiende week de baarmoeder extra elasticiteit en zachtheid van deksel gewonnen, op hoogte respectievelijk gelijk aan dertien centimeter.

Echo bij 13 weken zwangerschap

De geïntegreerde procedure begeleid tijdens al de zwangerschap is de ultrasone onderzoek dat voor de eerste keer wordt uitgevoerd in het begin van het tweede trimester worden uitgevoerd. Deze procedure maakt het mogelijk om niet alleen een fijne instelling van de duur van de zwangerschap en het aantal toekomstige kinderen, maar maakt het ook mogelijk om de mate van normaliteit of abnormaliteit van vitaal indicatoren te schatten: van de frequentie van de hartelijke ritme mogelijk misvormingen veroorzaakt door chromosomale afwijkingen.

13 Weeks Ultrasound Pictures

Pijnen

Zonder beraadslaging is het noodzakelijk om naar de arts als de pijn rond de maag niet weg na rust verder gaat en betrekken toewijzingen met onzuiverheid van de blijvende bloed. Het beperken van de verplaatsingen, voordat bloeding is het noodzakelijk om onmiddellijk naar het ziekenhuis.

Vanwege de baarmoeder heeft die continu toeneemt in grootte en spieren die bedoeld zijn voor de aftrek er kunnen lagere rugpijn en zijwaarts van de maag, potentieel pijn draagt ​​geen gevaar, maar het wordt aanbevolen om liggen en een rust uit.

Bij een tekort aan calcium heel vaak zijn er onychalgias en spasmen in gastrocnemius spieren. Een dergelijke toestand correct kan worden gewaarschuwd met voedsel gemaakt voor een zwangere vrouw verrijkt met plantaardige producten, kalkhoudend. Uitzondering is vlees van dieren het gebruik brengt ook versterking van botweefsel fontanel van de passing van de foetus op patrimonial manieren compliceren op het moment van levering.

Verkoudheid en Ziekten

Bij de eerste symptomen van verkoudheid, ongeacht of deze hoofdpijn, onaangenaam gevoel in de keel, verhoogde temperatuur vergezeld snuffle, moet de behandeling onmiddellijk beginnen, maar alleen door een volksremedies die niet vormen gevaar voor fetation . Natuurlijk, het kind is al niet zo kwetsbaar als in het eerste trimester, maar het is categorisch verboden om zelfstandig aangewezen geneesmiddelen te aanvaarden.

Verkeerd gekozen drugs kan abnormale ontwikkeling van de zwangerschap uit te lokken en abortus uit te lokken. Daarom is het beter om eerder het organisme vast te houden, vooral als de zwangerschap van invloed op de herfst en winter maanden welk organisme het meest vatbaar voor verkoudheid te maken.

Temperatuur

De verhoogde temperatuur in het begin van het tweede trimester wordt normaal toegelaten die niet zou moeten leiden overtollige redenen tot bezorgdheid. Maar als met de temperatuur het ongemak wordt ingesteld door toewijzing van flavovirent kleur of met bloed onzuiverheden en subfebrile temperatuur enkele dagen een teken van 38 ° C bereikt, is het noodzakelijk om de arts te informeren. De arts zal in staat zijn aan te bevelen homeopathische geneesmiddelen met febrifugal effect, veilig voor het kind en een toekomstige moeder.

Toewijzingen op 13 weken

Variabele element van normale ontlading op die term hun omvang, wordt normaal beschouwd wanneer meer vloeibare of overvloedig geworden en constante bestanddeel hun geur en kleur – ze onveranderlijk blijven.

Reden voor klachten bij de dokter scherp ruikende spotten brengen onplezierige gevoelens in de vorm van branden, jeuk en irritaties die de kleur hebben gewijzigd op grijs bruin geel, rood of groen is kan de beschikbaarheid van de infectie die potentieel gevaarlijk zijn voor de foetus getuigen .

Bloeden

Niet altijd vaak als gevolg bloedingen van de duur van dertien weken zijn daarbij worden gealarmeerd, maar het is gewoon nodig om de dokter te vertellen over een dergelijk fenomeen.

Mogelijke opties met betrekking tot afgifte van bloed kan zijn:

 • een prelying placenta of scrubben;
 • de effecten van hematoom of verstoring van de integriteit van de hals van de baarmoeder die zijn ontstaan ​​na onjuist interventie op survey of geslacht;
 • nieuwe gezwellen;
 • kwetsbaarheid van een vaatstelsel;
 • negatieve effecten op de maag van een zwangere vrouw wegens kneuzing, vallen, botsen en andere factoren.

Niet bezorgd over de mogelijke effecten waardoor schade aan het kind het noodzakelijk om ultrasone inspectie die niet overbodig voor identificatie van de oorzaken van bloeden zullen bezoeken.

doorlichting

Er zijn twee soorten van screening die uit 11-16 weken behoeve van de bepaling van chromosomale afwijkingen tijdig uitgevoerd, ultrasoonbehandeling en biochemische. Ultrasone screening maakt de transparantie en de dikte van de kraag zone van de foetus, de grootte van neusbeentje schatten, andere zichtbare gebreken onthullen.

Biochemische screeningsassays is gebaseerd op analyses verzameld uit een zwangere vrouw inbegrip van het niveau van hormonen en hoeveelheid th eiwit in bloed. Samen met de beschikbare anamnese over de leeftijd van gegevens is het mogelijk om de conclusie over mogelijke chromosomale risico’s te maken. Risky waarschijnlijkheid van incubatie van het zieke kind is van 1 000 naar de 350 en hieronder is het echter geen absolute maat.

Analyses (progesteron, HCG)

Noodzakelijke hormonen welk niveau is onderworpen aan een beoordeling, in het tweede trimester, zijn:

 • progesteron (maar verliest de objectiviteit enigzins) wordt gevolg dat waargenomen gedurende drie trimesters. Normaal indicatoren voor 1 trimester beschouwd niveau van 8,9 nmol / l tot 468,4; de 2 trimester – 71,5 nmol / l tot 303,1 nmol / l;
 • HCG hormoon. Het niveau indicatief spreekt over de zwangerschap cursus over mogelijke defecten van de arrestatie van de ontwikkeling en negatieve Rhesus factor;
 • PAPP-A plasma-eiwit.

Eten in 13 weken

Conditio sine qua non van een correcte prenatale ontwikkeling van het kind voor de zwangere vrouw is een goede voeding te combineren belangrijkste voedingsstoffen: koolhydraten, vetten en eiwitten. Eten van de zwangere vrouw moet worden afgewogen, met alleen natuurlijke producten bewerkt en verwerkt in het huis van omstandigheden dan ook de weg naar de verschillende bistro’s moeten worden vergeten. Variety in de dagelijkse voeding is alleen positieve factor.

Het eten moet worden verrijkt met kalkhoudende producten, die nodig zijn voor een snelle ontwikkeling van het kind: linzen, groenten en fruit van groene tinten, persimmon – onveranderlijke satellieten van de tweede helft van de zwangerschap. Voor eliminatie van sloten en normalisering van vermicular beweging opname in voedsel van de suikerbieten, gedroogd fruit, laminaria, appels, sap van tomaten, is gepureerde groenten en fruit aan te bevelen.

Alcohol en roken

Alcohol en roken tijdens de zwangerschap kan worden beschouwd als de echte misdaad met betrekking tot een toekomstig kind. De foetus ontvangt van de moeder door de placenta niet alleen bruikbare componenten, maar ook absorbeert alle mogelijke schadelijke stoffen. Daarom is het de moeite waard het aanpakken om een ​​gezond verstand, maatregelen te hebben genomen over de gezondheid van alle systemen en organen van een toekomstig kind, schadelijke invloed van verslavingen hebben geweigerd.

Seks

In de periode van de “gouden” tweede trimester, die heeft verlaten zieken en zorg in het verleden voelen, kunnen echtgenoten actieve seksleven te vernieuwen als er geen medische contra-indicaties getuigenis van mogelijke risico’s en verstoring van het normale verloop van de zwangerschap.

De geaardheid van een zwangere vrouw kunnen zijn ten gevolge van fysiologische functies voorkomen in het organisme. Het toegenomen circulerend bloed met hormonale reorganisatie kan uniek gevoel geven eerder onbekend.

gevaren

Door hormonale sanering en verzwakking van beschermende functies van het organisme bij een zwangere vrouw het risico van het ontstaan ​​spruw genoemd schimmel Candida toeneemt. Bij de eerste tekenen van de lijster, namelijk bij pijn en jeuk in de vagina, toewijzingen in de vorm van vlokken, is het de moeite waard om de gynaecoloog te bezoeken. Hij zal noodzakelijke behandeling, veilig voor het kind te benoemen.

Aanbevelingen voor vrouwen

 • de tijd is gekomen om afscheid te nemen van de zittende kleding, die laat in het leven, wat in een loose fit;
 • staan ​​niet toe dat te veel eten, te beperken consumptie van suiker en bloem producten;
 • diversifiëren dieet met verse groenten en fruit;
 • een bezoek aan de masterclasses en cursussen over de voorbereiding op de bevalling voor zwangere vrouwen samen met de partner;
 • doen gymnastische oefeningen helpen om de baarmoeder toon te voorkomen;
 • lopen in een frisse lucht vaker.

Zwangerschap van tweelingen op 13 weken

Ontwikkeling van polycarpous de zwangerschap leidt tot grote belasting op organisme een zwangere vrouw. Gedurende deze periode vlug de baarmoeder verhoogt in zijn hoeveelheid. Zo baarmoeder schoven rekken, en je kunt de pijn voelen. Maar bij verandering van houding, zal de pijn ophouden.

Om dit morbiditeit als gevolg van bedreiging symptomen te onderscheiden, is het noodzakelijk om te begrijpen dat bij verhoging, de baarmoeder blijft in de verzwakte look, en pijn is in ileale deel en er is geen druk als naar beneden. De pijn is nogal saai of scherp. En bedreigd voelt u zich de pijn vergelijkbaar als bij perioden, het absoluut anders dan dit. Bij polycarpous zwangerschap zal het nodig zijn om u naar de dokter veel vaker te bezoeken en het is noodzakelijk om de hand over meer analyses. Na al deze zwangerschap veronderstelt speciale controle. Het heeft het risico.

Wanneer kinderen beginnen bump en bewegen, zul je niet het gevoel dat het nog niet. Foetussen op de 13e week van de term al bezitten gewicht van ongeveer 14 g. Hun huid is dun en doorzichtig, roodachtig, lijkt vanwege de doorschijnende schepen zoals kleur. Ook op deze term baby’s worden gedekt door nauwelijks merkbaar naar beneden. De hoorzitting heeft nog niet kunnen functioneren en ogen zijn gesloten. Maar de huid bezit sterke gevoeligheid, en er is een zuigreflex. Kinderen al beginnen met het coördineren van hun bewegingen en kan de handen knijpen in kleine nokken.