13 veckor gravid Ultraljud

Vad man kan förvänta vid 13 veckor gravid

Bilden ovan är ett 13 veckor gravid ultraljud. Mjölktänder väntar utbrottet ögonblick i detta skede är helt skapas. Utveckla suger reflex börjar barnet suger tummen. Utvecklandet av benvävnad fortsätter – framtida ben barnet, ger kompetent kontur till haka och näsa. Tarmar är anrikade med mikrofloran och fibrer som genomför viktiga uppdrag vid digerering av livsmedlet som tas emot från mor, placeras i bukhålan.

Bröst ungen börjar stiga under påverkan av den växande membranet. Bukspottkörteln justeras mot uppvisande av primär insulin. Fostret oundvikligen vinner vikt som redan är lika med 20 gram.

Den kvinnliga organismen förväntas av eventuella obehagliga svårigheter när det gäller assimilering av förbrukad mat och som har lyckats irritabilitet och gråtmildhet, känslor av oro och oro. Ofta en oönskad satellit av denna period gravida flickor är lås som orsakas av förändring av aktivitet på grund av ständigt växande livmodern lämnar mindre än plats för tarmarna.

Det är nödvändigt att mätta en vardaglig kost med komplex av vitaminer, makroceller och mineraler. Den lamin, apelsiner, kli från vete groddar, betor, färska äpplen som i komplexa främjar förtydligande av tarmfloran kommer också att vara användbar. Om uppstått problem med tarmarna inte lyckas lösas särskild diet, är det nödvändigt att besöka en gastroenterolog.

Vad händer med barn

Efter den första trimestern av graviditeten är det möjligt att tilldela vissa drag i utvecklingen av interna och externa organ barnet:

 • binjurarna tillsammans med pankreas projekt insulin;
 • muskuloskeletala systemet utvecklar kontinuerligt;
 • matsmältningssystemet börjar smälta foster vatten sväljas av fostret;
 • yttre könsorganen är differentierade, det finns möjliga definitioner av en framtida kön;
 • potentiella mjölktänder redan satt tillsammans med röstapparaten;
 • en liten hjärta är kapabel att transportera tjugotre liter blod per dag;
 • bildar karakteristiska yttre konturer, och tack vare den förstärkta utvecklingen av benmaterial stammen växer aktiva priser främjar huvudstorlekar.

Sfär av emotionella och mentala fetation :

 • fysisk aktivitet av fostret visas av aktiva före förlossning rör om blir samordnade och anordnade;
 • fostret börjar svara externa irriterande: temperaturändring, flödar av ljus, loudness av ljud, intonation av röst och moderns beröring;
 • drömmar upptar mindre mängd av tiden;
 • arom känslighet verkar sätta framtida gastronomiska preferenser barnet på grund av manifestation av intresse i olika produkter som mor skapar den dagliga kosten;
 • i andra trimestern fostret har lärt sig att svälja, gäspa, det har skapat suga reflex. Barnet är i stånd att svara på faktorer från utsidan, uttrycka känslor som leende eller grimas av missnöje.

Det är en hög tid att etablera en stark känslomässig koppling till barn i denna ganska lugnt och säkert period, vilket ger kontinuerlig kommunikation och uteslutande positiva känslor.

Mage

Graviditet blev obestridligt faktum som yttre förändringar av kvinnlig organism berätta om. Under denna period blir det svårare att dölja att på grund av utökad midja och magen sticker fram. Men de flesta av gravida kvinnor “en utskjutande skylt” kan vara frånvarande på en sådan term, med tanke på den allmänna strukturen av kroppen och tänkte funktioner. Det är värt att säga adjö till skor på hög klack för att förhindra sannolikheten att utveckla skador i fotleder och åderbråck.

Periodvis små störningar i form av smärta, kramper och kramper i botten av magen kan störa kvinnan eftersom livmodern stannar i tonen. Tonen kan vara kortsiktiga stat som normaliseras efter vila. Livmodern i tonen förs genom rad olika faktorer, bland vilka nervös spänning och stress, höjning av vikter, och även som uppstår på grund av felaktig livsmedelstillägg, gasalstring och meteorism.

Om symtomen har lång karaktär – läkarbesök blir brådskande fråga. Efter att ha uppskattat det allmänna tillståndet hos den gravida kvinnan, kommer läkaren rekommendera läkemedel som hjälper till att föra livmodern till normalitet (som ofta utses, är det möjligt att notera Ginipral eller papaverin stolpiller).

13 veckor gravid Navel Pictures

 

känslor

Efter de första tre månaderna kvinnliga organismen blir vana vid att villkor för graviditet. Oron period med tillhörande toxicosis de inkonsekventa emotionella skillnaderna i humör som följs av hormonella explosioner förblev långt efter.

Det är rationellt att ägna den här gången till underhåll av friskt tillstånd av matsmältningssystemet och tarmar, tillsammans med förebyggande av eventuella förlängningar (hudbristningar) på huden.

På grund av synlig utanför förändringar i området midja och mjölkkörtlar, är det värt att ta hand om speciella kläder för gravida kombinerar komfort och bekvämlighet. Behån måste vara utrustad med breda axelband som optimalt att hålla dagliga växande bröst.

Tillstånd i livmodern

Livmodern ökade i storlekar proportionellt till storleken av en växande fostret leder till en förskjutning av den relativa tyngdpunkt, fyllning fritt utrymme bland internals och gradvis sätta på dem starkt tryck. På grund av livmodern höjning i området magen utrymme, övergång av livsmedel från magen tarmarna som leder till känslor av halsbränna tillsammans med astma bromsas. Dessa satelliter ge viss obehag för en gravid kvinna.

Livmoder fundus korreleras i parametrarna varaktighet av dräktigheten att det är möjligt att se på nästa planerade undersökning av lokala gynekolog. På den trettonde vecka livmodern har fått ytterligare elasticitet och mjukhet i locket, på höjden är respektive lika med tretton centimeter.

Ultraljudsundersökning vid 13 veckor Graviditet

Den integrerade förfarande tillsammans under hela graviditeten är ultraljuds forskning som för första gången genomförs i början av den andra trimestern. Detta förfarande möjliggör inte bara en finjustering av längden på dräktighet och antal framtida barn, men också gör det möjligt att uppskatta graden av normalitet eller avvikelse av vitala indikatorer: från frekvensen av hjärtrytmen eventuella missbildningar orsakade av kromosomavvikelser.

13 veckor Ultraljud Pictures

Möda

Utan att överlägga är det nödvändigt att gå till läkare om smärtan runt magen inte försvinner efter vila och involvera anslag med föroreningar av varaktiga blod. Att begränsa eventuella rörelser, innan blödning är det nödvändigt att gå till sjukhus omedelbart.

På grund av livmodern som ständigt ökar i storlek och muskler som är avsedda för dess avdrag kan det finnas smärta i nedre ryggen och i sidled i magen, denna smärta potentiellt inte bär fara, men det rekommenderas att ligga ner och ha en resten.

Vid brist på kalcium ganska ofta finns onychalgias och spasmer i gastrocnemius muskler. En sådan stat kan varnas korrekt med mat för en gravid kvinna berikad med vegetabiliska produkter, kalk. Undantag är kött från djur som dess användning innebär också konsolidering av benvävnad av fontanell som kommer att komplicera tidens fostret på ärvda sätt vid tidpunkten för leveransen.

Förkylningar och sjukdomar

I fallet med de första symptomen på förkylning, oavsett om det är huvudvärk, obehagliga känslor i halsen, ökad temperatur tillsammans med SNÖRVLING, är det nödvändigt att omedelbart påbörja behandling, men endast genom en folkmusik rättsmedel som inte utgör potentiell fara för fetation . Naturligtvis är barnet redan inte så sårbara som i den första trimestern, men det är kategoriskt förbjudet att acceptera oberoende utsedda läkemedel.

Felaktigt utvalda läkemedel kan provocera onormal utveckling av graviditeten och provocera abort. Därför är det bättre att tidigare säkra organismen, i synnerhet om graviditeten påverkar höst- och vintermånaderna som gör organism mest mottagliga för katarrsjukdomar.

Temperatur

Den ökade temperaturen i början av andra trimestern medges normalt, vilket inte bör ta överskott skäl till oro. Men om tillsammans med temperaturen obehag bringas av en fördelning av flavovirent färg eller med blod orenhet, och subfebrile temperaturen är några dagar når en markering av 38 ° C, är det nödvändigt att meddela läkaren. Läkaren kommer att kunna rekommendera homeopatiska läkemedel med febrifugal effekt, säkra för barn och en framtida mor.

Anslag på 13 veckor

Variabel del av normal urladdning på denna term är deras volym, det som anses normalt, om de blev mer flytande eller riklig, och konstant komponent är deras lukt och färg – de måste förbli oföränderlig.

Anledning till klagomål till läkaren är skarpt luktande spotting föra obehagliga känslor i form av brännande, klåda och irritationer som har förändrat färg på gray brown gul, röd eller grön är kan vittna tillgången på infektion som är potentiellt farligt för fostret .

Blödning

Inte alltid ofta uppstår blödningar på sikt av tretton veckor är tillfälle att vara orolig, men det är bara nödvändigt att berätta för läkaren om ett sådant fenomen.

Möjliga alternativ som innebär utsläpp av blod kan vara:

 • en prelying placenta eller peeling;
 • effekterna av hematom eller störning av integriteten av halsen på livmodern som har uppstått efter felaktig ingripande på undersökning eller kön;
 • nya utväxter;
 • bräcklighet ett vaskulärt system;
 • negativa effekter på magen på en gravid kvinna på grund av blåmärken, falla, kollision och andra faktorer.

Att inte vara orolig för eventuella effekter gör skada för barnet är det nödvändigt att besöka ultraljudskontroll som kommer att vara inte överflödig för identifiering av orsakerna till blödning.

Undersökning

Det finns två typer av screening som genomförs från elva till sexton veckor, i syfte att fastställa kromosomavvikelser i tid: ultraljud och biokemiska. Ultraljuds screening gör det möjligt att uppskatta öppenhet och tjocklek hos kragen zon av fostret, storleken på nasal ben, för att avslöja andra synliga defekter.

Biokemisk screening baseras på insamlade analyser från en gravid kvinna, inklusive den nivå av hormoner och mängden av th protein i blod. Tillsammans med den tillgängliga anamnesen om ålder data är det möjligt att göra slutsats om möjliga kromosomala risker. Riskabelt sannolikhet för inkubation av de sjuka barn är från 1 000 till 350 och under det emellertid inte ett absolut mått.

Analyser (Progesteron, HCG)

Nödvändiga hormoner vilken nivå är föremål för bedömning i den andra trimestern, är:

 • progesteron (tappar dock det objektivitet lite), följd av detta observeras under tre trimestern. Normala indikatorer för en trimestern anses nivå från 8,9 nmol / l till 468,4; för två trimestern – 71,5 nmol / l till 303,1 nmol / l;
 • HCG hormon. Dess nivå indikerar talar om graviditeten naturligtvis om eventuella defekter i gripandet av utveckling och negativ Rhesus faktor;
 • PAPP-A plasmaprotein.

Mat på 13 veckor

Nödvändig förutsättning för en korrekt prenatala utvecklingen av barnet för den gravida kvinnan är en bra kost som kombinerar huvud näringsämnen: kolhydrater, fetter och proteiner. Livsmedel av den gravida kvinnan måste balanseras, med endast naturliga produkter som framställts och bearbetats i hus förhållanden bör därför glömt vägen till olika bistroer. Variation i den dagliga kosten är bara positiv faktor.

Maten måste berikas med kalkhaltiga produkter som är nödvändiga för en snabb utveckling av ungen: linser, frukt och grönsaker av gröna nyanser, persimon – oföränderliga satelliter i den andra halvan av graviditeten. För eliminering av lås och normalisering av vermikulär rörelse ingå i livsmedel av sockerbetor, torkad frukt, lamin, äpplen, saft från tomater är mosade frukt och grönsaker rekommenderas.

Alkohol och rökning

Alkohol och rökning under graviditeten kan betraktas som den verkliga brott i förhållande till en framtida barn. Fostret får från modern genom moderkakan inte bara användbara komponenter, men också absorberar alla möjliga skadliga ämnen. Därför är det värt att ta itu med en sunt förnuft, ha tagit hand om hälsan hos alla system och organ i ett framtida barn, efter att ha vägrat skadlig påverkan av missbruk.

Sex

Under perioden av “guld” andra trimestern som har lämnat illamående och oro i det förflutna, kan makarna förnya aktivt sexliv om det inte finns några medicinska kontraindikationer vittnesbörd om möjlig risk och störningar av normal graviditet.

Den sexuell läggning av en gravid kvinna kan ökas på grund av fysiologiska funktioner som förekommer i organismen. En ökad volym av cirkulerande blodet tillsammans med hormonell omorganisering kan presentera unika känslor okända tidigare.

farorna

På grund av hormonell omorganisation och försvagning av skyddande krafter organismen vid en gravid kvinna risken för trast uppkomsten kallas av svampen Candida ökar. Vid de första tecknen på trast, nämligen vid smärta och klåda i slidan, anslag i form av flingor, är det värt att besöka gynekolog. Han kommer att utse nödvändig behandling, säkert för barnet.

Rekommendationer för kvinnor

 • är dags att säga adjö till sittande kläder, efter att ha släppa in livs saker av en lös passning;
 • tillåter inte äta för mycket, begränsa konsumtionen av socker och mjölprodukter;
 • diversifiera kost med färska grönsaker och frukt;
 • besöka master-klasser och kurser om förberedelserna inför förlossning för gravida kvinnor tillsammans med partnern;
 • göra gymnastiska övningar som hjälper till att förhindra att livmodern tonen;
 • gå i en frisk luft oftare.

Graviditet genom tvillingar vid 13 veckor

Utveckling av polycarpous graviditet skapar stor belastning på en gravid kvinnas organism. Under denna period livmodern ökar snabbt i värde. Således livmodern kärvar sträcka, och du kan känna smärta. Men förändring av pose, kommer smärta upphöra.

För att skilja denna sjuklighet från hot symptom, är det nödvändigt att förstå att vid ökning förblir livmodern i den försvagade utseende, och smärta är i ileal del och det finns inget tryck som om ned. Smärtan är ganska tråkig eller skarpa. Och hot du kommer att känna smärta liknande som under perioder, absolut skiljer den sig från detta. Vid polycarpous graviditeten är det nödvändigt för dig att besöka läkare mycket oftare och det är nödvändigt att lämna över fler analyser. Efter alla sådana graviditet förutsätter särskild kontroll. Det har risk.

När barnen börjar bula och flytta, kommer du inte känna det ännu. Foster på 13: e veckan av terminen redan har vikt ca 14 g. Deras hud är tunn och genomskinlig, rödaktig, verkar på grund av de genomskinliga kärl sådan färg. Även på denna gångna barn blir täckt av knappt märkbar ner. Förhandlingen fungerar inte ännu och blundar. Men hud har en stark känslighet, och det finns en sugande reflex. Barnen redan börja samordna sina rörelser och kan pressa händer i små kammar.