13 uker gravid ultralyd

Hva kan man forvente på 13 uker gravid

Bildet ovenfor er en 13 uker gravid ultralyd. Melketenner venter på utbruddet øyeblikk på dette stadiet er helt opprettet. Utvikling suge refleks, begynner babyen suger på tommelen. The utvikling av benvev fortsetter – fremtidige bein av barnet, noe som gir kompetent skisse til haken og nesen. Tarmen er beriket med mikroflora og fibre som utfører viktig oppgave ved fordøyelse av mat som er mottatt fra mor som er lagt inn i bukhulen.

Brystet av ungen begynner å stige under påvirkning av den voksende mellomgulvet. Bukspyttkjertelen justeres på produksjonen av primær insulin. Fosteret får uunngåelig vekten som allerede er lik 20 gram.

Den kvinnelige organismen forventes av de mulige ubehagelige vanskeligheter når det gjelder assimilering av konsumert mat og som har lyktes irritabilitet og tearfulness, følelser av alarm og bekymring. Ofte en uønsket satellitt av denne perioden gravide jenter er låser forårsaket av endring av aktivitet på grunn av stadig voksende livmoren forlate lavere enn sted for tarmene.

Det er nødvendig å mette en hverdagslig kosthold med kompleks av vitaminer, macrocells og mineraler. Den Laminaria, appelsiner, kli fra hvete spirer, bete, friske epler som i sammensatt fremmer rensing av tarmmikrofloraen vil også være nyttig. Hvis oppstått problemer med tarmen ikke klarer å bli avgjort spesiell diett, er det nødvendig å besøke en gastroenterolog.

Hva skjer med barnet

Etter første trimester av svangerskapet er det mulig å tildele rekke funksjoner med utvikling av interne og eksterne organer i kid:

 • binyrene sammen med bukspyttkjertelen prosjekt insulin;
 • muskel-skjelettsystemet kontinuerlig utvikler seg;
 • fordøyelsessystemet starter fordøye foster farvann svelget av fosteret;
 • ytre kjønnsorganer er differensiert, er det mulige definisjoner av et fremtidig kjønn;
 • potensielle melketenner allerede er satt, sammen med taleapparat;
 • en liten hjerte er i stand til å transportere tjuetre liter blod per dag,
 • danner karakteristiske ytre konturer, og takket være styrket utviklingen av benmateriale stammen vokser de aktive prisene fremføring av hodestørrelser.

Sphere av emosjonelle og mentale fetation :

 • fysisk aktivitet av fosteret vist med aktive prenatale rører blir koordinert og ordnet;
 • fosteret begynner å besvare eksterne irritanter: endring av temperatur, strømmer av lys, loudness av lyder, intonasjon i stemmen og mors berøring;
 • dreaming opptar mindre mengde av tid;
 • smaks følsomhet synes å sette fremtidige gastronomiske preferanser av barnet på grunn av manifestasjon av interesse for ulike produkter som mor skaper det daglige kostholdet;
 • i andre trimester fetus har lært å svelge, gjespe, det har skapt suge refleks. Barnet er i stand for å svare på faktorer fra utsiden, uttrykke følelser som smil eller grimase av misnøye.

Det er en høy tid å etablere sterke følelsesmessige tilknytningen til ungen i denne ganske rolig og sikker periode, gir det kontinuerlig kommunikasjon og utelukkende positive følelser.

Mage

Graviditet ble udiskutabelt faktum som eksterne endringer av kvinnelige organisme fortelle om. I denne perioden blir det vanskeligere å skjule det, på grunn av utvidet midjen og magen stikker frem. Men på de fleste gravide kvinner “en utstående skilt” kan være fraværende på slike vilkår, i lys av den generelle strukturen av kroppen og skjønte funksjoner. Det er verdt å si farvel til fottøy på høy hæl for å hindre at sannsynligheten for å utvikle skader i ankel ledd og åreknute.

Med jevne mellomrom små forstyrrelser i form av smerter, kramper og kramper i bunnen av magen kan forstyrre kvinnens fordi livmoren forblir i tone. Tonen kan være kortvarig tilstand som er normalisert etter hvile. Livmoren inn i tone bringes ved lang rekke faktorer, blant hvilke nervøs spenning og stress, heving av vekter, og også som oppstår på grunn av feilaktig mat rasjon, gassutvikling og meteorisme.

Hvis symptomene har lang karakter – gå til legen blir haster. Etter å ha beregnet den generelle tilstanden til den gravide kvinnen, legen vil anbefale medisiner for å hjelpe til å bringe livmoren til normalitet (som ofte utnevnt, er det mulig å merke Ginipral eller papaverinet stikkpiller).

13 uker gravid Belly Pictures

 

følelser

Etter de første tre månedene den kvinnelige organismen blir vant til tilstanden av svangerskapet. Bekymringen periode med tilhørende toxicosis, inkonsekvent emosjonelle forskjeller i humøret som blir fulgt av hormonelle eksplosjoner forble langt bak.

Det er rasjonelt å vie denne tiden til vedlikehold av sunn tilstand av fordøyelsessystemet og tarmene, sammen med forebygging av mulige utvidelser (strekkmerker) på huden.

På grunn av synlige utenfor endringer i området i midjen og melkekjertler, er det verdt å ta vare på spesielle klær for gravide kvinner som kombinerer komfort og bekvemmelighet. BHen må være utstyrt med brede skulderstropper som optimalt å holde daglig voksende bryst.

Tilstand av Livmor

Livmoren økte i størrelse proporsjonalt med størrelsen av en voksende fosteret fører til en forskyvning av den relative tyngdepunkt, fylling frie rom mellom innvendige og gradvis fører over dem sterkt press. På grunn av livmor heving i område av magen plass, overgang av mat fra magen i tarmen som fører til følelser av halsbrann sammen med astma er bremset ned. Disse satellittene tar visst ubehag for en gravid kvinne.

Uterus er korrelert i parameterne til varigheten av svangerskapet at det er mulig å se på neste planlagte kartlegging av den lokale gynekologen. På den trettende uke livmoren har fått ekstra elastisitet og mykhet av cover, på høyden er henholdsvis lik tretten centimeter.

Ultralyd ved 13 uker graviditet

Den integrerte prosedyren følges under hele svangerskapet er ultralydundersøkelser som for første gang er gjennomført i begynnelsen av andre trimester. Denne fremgangsmåten gjør det mulig ikke bare en finjustering av varigheten av svangerskapet og antall fremtidige barn, men også gjør det mulig å beregne graden av normalitet eller unormalt av vitale indikatorer: fra hyppigheten av hjertelig rytme til mulige misdannelser forårsaket av kromosomavvik.

13 ukers bilder Ultralyd

smerter

Uten delibera er det nødvendig å gå til legen hvis smertene rundt magen ikke forsvinner etter resten og involvere bevilgninger med urenhet av varig blod. Begrense eventuelle bevegelser, før blødning er det nødvendig å gå til sykehuset umiddelbart.

På grunn av livmoren som stadig øker i størrelse og muskler som er beregnet for sin fradrag, kan det være smerter i korsryggen og sidelengs i magen, denne smerten potensielt ikke bærer fare, men anbefales det å legge seg ned og ha en hvile.

Ved mangel på kalsium ganske ofte er det onychalgias og spasmer i gastrocnemius muskler. En slik tilstand kan bli advart riktig med mat laget for en gravid kvinne beriket med vegetabilske produkter, kalkholdig. Unntaket er kjøtt av dyr som dens bruk bringer også konsolidering av benvev av fontanel som vil komplisere passering av fosteret på Patrimonial måter ved leveringstidspunktet.

Forkjølelse og sykdommer

I tilfelle av de første symptomene på kald, uavhengig av om det er hodepine, ubehagelige følelser i halsen, øket temperatur sammen med snuffle, er det nødvendig å begynne behandlingen med en gang, men bare av folkemedisiner som ikke utgjør potensiell fare for fetation . Selvfølgelig er barnet allerede ikke så sårbar som i første trimester, men det er kategorisk forbudt å akseptere uavhengig oppnevnt legemidler.

Feilaktig valgt narkotika kan provosere unormal utvikling av svangerskapet og provosere abort. Derfor er det bedre å sikre tidligere organismen, spesielt hvis graviditeten påvirker høsten og vinteren som gjør organismen mest utsatt for forkjølelse.

Temperatur

The økt temperatur i begynnelsen av andre trimester er innlagt normal som ikke bør ta overflødige grunner til bekymring. Men hvis sammen med temperaturen ubehag blir brakt av avsetninger på flavovirent farge eller med blod urenhet, og subfebrile temperaturen er noen dager når et merke av 38 ° C, er det nødvendig å varsle legen. Legen vil kunne anbefale homeopatiske medisiner med febrifugal effekten, trygt for barnet og en fremtidig mor.

Bevilgningene til 13 uker

Variabel komponent av normal utladning på dette begrepet er deres volum, det som er normalt hvis de ble mer flytende eller rikelig, og konstant komponent er deres lukt og farge – de må være uforanderlig.

Grunnen til klager til legen er sterkt luktende spotting bringe ubehagelige følelser i form av brenning, kløe og irritasjoner som har endret farge på gray brown gul, rød eller grønn er kan vitne om tilgjengeligheten av infeksjon som er potensielt farlig for fosteret .

Blør

Ikke alltid ofte oppstår blødninger på sikt av tretten uker er anledning til å bli skremt, men det er bare nødvendig å fortelle legen om et slikt fenomen.

Mulige alternativer som involverer frigivelse av blod kan være:

 • en prelying morkaken eller peeling;
 • virkningene av hematom eller forstyrrelser av integriteten av livmorhalsen, som er oppstått etter unøyaktig intervensjon ved undersøkelse eller kjønn;
 • nye vekster;
 • skjørhet av et vaskulært system;
 • negative virkninger på magen av en gravid kvinne, som følge av skramme, fallende, kollisjons og andre faktorer.

For å ikke være bekymret for mulige effekter gjør skade for barnet, er det nødvendig å gå til ultralydundersøkelse som vil være ikke overflødige for identifikasjon av årsakene til blødning.

screening

Det finnes to typer av screening, som kan utføres fra elleve til seksten uker, i den hensikt å bestemme kromosomale avvik i tid: ultralyd og biokjemiske. Ultrasonic screening gjør det mulig å estimere transparens og tykkelsen av kraven sone av fosteret, størrelsen av nesebenet, for å avdekke andre synlige defekter.

Biokjemisk screening er basert på innsamlede analyser fra en gravid kvinne innbefattet nivået av hormoner og mengde av th protein i blod. Sammen med de tilgjengelige anamnese om alder data er det mulig å gjøre inngåelsen om mulige kromosom risiko. Risikabel sannsynligheten for inkubasjon av de syke kid er fra 1 000 til 350 og under, men det er ikke et absolutt mål.

Analyser (Progesterone, HCG)

Nødvendige hormoner hvilket nivå er gjenstand for vurdering, i andre trimester, er:

 • progesteron (men mister det objektivitet et lite), er konsekvens av det som ble observert i løpet av tre trimester. Normale indikatorer for en trim anses nivå fra 8,9 nmol / l til 468,4; for de to trimester – 71,5 nmol / l til 303,1 nmol / l;
 • HCG-hormon. Sitt nivå veiledende snakker om graviditeten selvfølgelig om mulige defekter i arrestasjonen av utvikling og negativ rhesus faktor;
 • PAPP-A plasmaprotein.

Mat på 13 uker

Uunnværlig forutsetning for en korrekt pre-natal utvikling av barnet for den gravide kvinnen er en god ernæring kombinere viktigste næringsstoffer: karbohydrater, fett og proteiner. Mat av den gravide kvinnen må være balansert, inkludert kun naturlige produkter utarbeidet og behandlet i huset forholdene derfor på veien til forskjellige bistroer skal bli glemt. Variasjon i det daglige kostholdet er bare positiv faktor.

Maten må være beriket med kalkholdige produkter, som er nødvendige for en rask utvikling av kid: linse, frukt og grønnsaker av grønne nyanser, persimmon – ufravikelige satellitter i andre halvdel av svangerskapet. For eliminering av låser og normalisering av vermicular bevegelse inkludering i mat av bete, tørket frukt, Laminaria, epler, juice fra tomater, blir most frukt og grønnsaker anbefales.

Alkohol og røyking

Alkohol og røyker under svangerskapet kan betraktes som den virkelige forbrytelsen i forhold til en fremtidig barn. Fosteret får fra mor gjennom morkaken ikke bare nyttige komponenter, men også absorberer alle mulige skadelige stoffer. Derfor er det verdt å ta opp til en sunn fornuft, etter å ha tatt vare på helsen til alle systemer og organer i en fremtidig barn, etter å ha nektet skadelig påvirkning av avhengighet.

Kjønn

I den perioden av “gull” andre trimester som er igjen følelsen syk og bekymring i det siste, kan ektefeller fornye aktivt sexliv hvis det ikke er noen medisinske kontraindikasjoner en vurdering av mulig risiko og forstyrrelser i normal løpet av svangerskapet.

Den seksuelle helling av en gravid kvinne kan økes på grunn av fysiologiske funksjoner som forekommer i organismen. En økt volum av sirkulerende blod sammen med hormonelle omstilling kan gi unike følelser ukjent tidligere.

farer

På grunn av hormonelle omstilling og svekkelse av beskyttende kreftene i organismen ved en gravid kvinne risiko for at trost veksten kalt av sopp Candida øker. Ved første tegn på trost, nemlig ved smerte og kløe i skjeden, bevilgninger i form av flak, er det verdt å besøke gynekolog. Han vil oppnevne nødvendige behandlingen, trygt for barnet.

Anbefalinger for kvinner

 • Tiden har kommet for å si farvel til de sittende klær, etter å ha sluppet inn lige ting en løs passform;
 • tillater ikke overspising, begrense forbruket av sukker og mel produkter;
 • diversifisere kosthold med friske grønnsaker og frukt;
 • besøke master-klasser og kurs på forberedelse til fødsel for gravide sammen med partner;
 • gjøre gymnastiske øvelser som bidrar til å forhindre livmor tone;
 • gå i en frisk luft oftere.

Graviditet etter Twins på 13 uker

Utvikling av polycarpous graviditet skaper stor belastning på en gravid kvinnes organisme. Under denne periode øker livmoren raskt i dens mengde. Dermed livmor skiver strekke seg, og du kan føle smerte. Men på endring av positur, vil smertene opphører.

For å skille denne sykelighet fra trussel symptomer, er det nødvendig å forstå at ved økning, forblir i livmoren i svekket utseende, og smerte er i ileal del, og det er ikke noe press som om ned. Smerten er ganske matt eller skarpe. Og på trusselen vil du føle smerte lik som ved perioder, det er helt forskjellig fra dette. På polycarpous svangerskapet vil det være nødvendig for deg å gå til legen mye oftere, og det er nødvendig å overlate flere analyser. Tross alt slik graviditet foruts spesiell kontroll. Det har risikoen.

Når barna begynner brak og flytte, vil du ikke føle det ennå. Fostre på den 13. uken av begrepet allerede har vekt ca 14 g. Deres hud er tynn og gjennomsiktig, rødlig, synes en slik farge på grunn av skinne fartøy. Også på dette begrepet babyer blir dekket av knapt merkbart ned. Høringen fungerer ikke ennå, og øynene er lukket. Men huden innehar sterk sensitivitet, og det er en suge refleks. Barn som allerede begynner å samordne sine bevegelser og kan presse hendene i liten cams.