13 săptămâni gravide ultrasunet

Ceea ce sa va asteptati la 13 saptamani gravide

Imaginea de mai sus este o ecografie de 13 saptamani de sarcina. dinți de lapte de așteptare pentru moment erupție în această etapă sunt create în întregime. Dezvoltarea reflex supt, copilul începe a suge degetul mare. Dezvoltarea țesutului osos continuă – oasele viitoare ale copilului, dând contur competent la bărbie și nas. Intestinele sunt îmbogățite cu microflora și fibrele care desfășoară misiunea importantă la digestie a alimentelor primite de la mama, plasate în cavitatea abdominală.

Pieptul copil începe să se ridice sub influența diafragmei în creștere. Pancreasul este ajustată la producția de insulină primară. Fetusul câștigă în mod inevitabil, greutatea, care este deja egală cu 20 de grame.

Organismul feminin este de așteptat de posibilele dificultăți neplăcute în ceea ce privește asimilarea alimentelor consumate și care au iritabilitate și tearfulness a reușit, sentimente de alarmă și îngrijorare. Adesea, un satelit nedorit al acestei perioade fete gravide sunt încuietori cauzate de schimbarea activității, din cauza continuă creștere a uterului lasand mai putin loc pentru intestine.

Este necesar să se satura o dieta de zi cu zi, cu complex de vitamine, minerale și macrocelule. Laminaria, portocale, tărâțe de grâu, varză de sfecla, mere proaspete care în complexul promovează clarificarea microflorei intestinale vor fi de asemenea utile. În cazul în care problemele apărute cu intestinele nu reușesc să fie decontate regim alimentar special, este necesar de a vizita un gastroenterolog.

Ce se întâmplă cu copilul

După primul trimestru de sarcină, este posibil să se aloce numărul de caracteristici de dezvoltare a organelor interne și externe ale copil:

 • glande suprarenale, împreună cu insulină proiect pancreas;
 • Sistemul musculo-scheletic se dezvoltă în mod continuu;
 • Sistemul digestiv incepe sa digere apele amniotic înghițit de făt;
 • organele genitale externe sunt diferențiate, există posibile definiții ale unui gen în viitor;
 • potențiali dinții de lapte sunt deja puse, împreună cu aparatul de voce;
 • o inimă mică este capabil de a transporta douăzeci și trei litri de sânge pe zi;
 • formează contururi exterioare caracteristice, și datorită dezvoltării consolidate a materialului osos trunchiului crește ratele de active, avansând dimensiunile capului.

Sferă de fetation emoționale și mentale :

 • activitatea fizică a fătului demonstrat prin stîrnește pre-natale activă devine coordonată și aranjată;
 • fătul începe să răspundă iritanti externe: schimbarea temperaturii, fluxurilor de lumină, intensitatea sonoră de sunete, intonație de atingere vocii și a mamei;
 • visare ocupă cantitate mai mică de timp;
 • Sensibilitatea aromatizant apare punerea viitoare preferințele gastronomice ale copilului din cauza manifestare de interes în diverse produse din care mama creează dieta de zi cu zi;
 • în al doilea trimestru fătul a învățat să înghită, căsca, ea a creat suge reflex. Copilul este capabil să răspundă la factorii din exterior, care exprimă emoțiile ca zâmbet sau grimasă de nemulțumire.

Este un moment de mare pentru a stabili puternic legătură emoțională cu copilul în această perioadă destul de liniștită și sigură, dându-i de comunicare continuă și emoții exclusiv pozitive.

Stomac

Sarcina a devenit fapt incontestabil care schimbarile externe ale organismului feminin spune despre. În această perioadă devine tot mai greu să se ascundă faptul că, din cauza taliei extinse și burtă proeminente înainte. Dar, la cele mai multe dintre femeile gravide „un semn proeminent“ poate fi absentă pe astfel de termen, având în vedere structura generală a corpului și caracteristici figurate. Este demn de a spune la revedere de la încălțămintea, la toc înalt pentru a preveni probabilitatea de a dezvolta leziuni ale articulațiilor gleznei și varicoasa.

Periodic tulburări mici sub formă de durere, crampe și crampe de jos a stomacului poate perturba femeia, deoarece uterul rămâne în ton. Tonul poate fi stat pe termen scurt, care este normalizat după repaus. Uterul in ton este adus de gamă largă de factori, printre care tensiunea nervoasă și stres, ridicarea de greutăți, și, de asemenea, care rezultă din cauza alocație de hrană necorespunzătoare, generarea de gaze și meteorism.

Daca simptomele au un caracter lung – vizita la medic devine problemă urgentă. Evaluând starea generală a femeii gravide, medicul va recomanda medicamente ajutând pentru a aduce uter în normalitate (ca de multe ori numit, este posibil să se constate Ginipral sau supozitoare papaverină).

13 săptămâni gravidă burtă Imagini

 

sentimente

După primele trei luni, organismul de sex feminin se obisnuieste cu starea de sarcină. Perioada de îngrijorare cu toxicoza de însoțire, diferențele emoționale inconsistente în starea de spirit, care sunt urmate de explozii hormonale au rămas mult în urmă.

Este rațional să dedice acest timp la menținerea stării sănătoase a sistemului digestiv și intestine, împreună cu prevenirea posibilelor extensii (vergeturi) pe piele.

Din cauza schimbărilor exterioare vizibile în zona taliei și a glandelor mamare, este în valoare de a avea grijă de haine speciale pentru femeile gravide confort și comoditate combinarea. Sutien trebuie să fie echipate cu bretele late, care optime pentru a ține piept în creștere de zi cu zi.

Starea de Uter

Uterul a crescut în dimensiuni proporțional cu mărimea unui creștere fătului duce la o deplasare a centrului de greutate relativă, umple spațiul liber între și treptat punerea componente interne asupra lor presiuni puternice. Din cauza creșterea uterului în zona de spațiu burta, trecerea de alimente din stomac în intestine, care aduce la sentimente de arsuri la stomac, împreună cu astm este încetinit. Acești sateliți aduc anumite disconfort pentru o femeie gravidă.

Fundul uterin este corelată în parametrii de durata gestației, care este posibil să se vadă la următorul sondaj planificat al ginecolog locale. În ziua a treisprezecea saptamana uterul a castigat elasticitatea si moliciunea de acoperire suplimentară, pe înălțime este egală cu, respectiv, treisprezece centimetri.

Scanare cu ultrasunete la 13 săptămâni Sarcina

Procedura integrală însoțită în timpul sarcinii este tot de cercetare cu ultrasunete care, pentru prima dată, se efectuează la începutul celui de al doilea trimestru. Această procedură face posibilă nu numai o ajustare fină a duratei de gestație și numărul de copii în viitor, dar, de asemenea, permite să se estimeze gradul de normalitate sau anormalitate indicatori vitale: de la frecvența de ritm cordial posibile malformatii cauzate de anomalii cromozomiale.

13 săptămâni Ultrasunete Imagini

Pains

Fără a delibera este necesar să mergi la medic în cazul în care durerea din jurul stomacului nu dispare după odihnă și implică alocări cu impurități de sânge de durată. Limitarea oricăror mișcări, înainte de hemoragie este necesar pentru a merge la spital imediat.

Din cauza uterului, care este în continuă creștere în dimensiuni și mușchi, care sunt destinate pentru deducerea acesteia, nu poate fi durerea și lateral ale stomacului spate inferior, această durere potențial nu poartă un pericol, dar este recomandat să se întindă și să aibă o odihnă.

La lipsa de calciu destul de des, există onychalgias și spasme la nivelul mușchilor gastrocnemieni. O astfel de stare poate fi avertizat în mod corect cu alimente a făcut pentru o femeie gravidă îmbogățită cu produse vegetale, calcaroasa. Excepție este carnea de animale ca utilizarea sa aduce, de asemenea, consolidarea țesutului osos al fontanela, care va face trecerea fătului pe căile patrimoniale în momentul livrării.

Răceli și Boli

In cazul primelor simptome de răceală, indiferent dacă aceasta este durerea de cap, sentimente neplăcute în gât, temperatură crescută însoțită de fârnâi, este necesar să se înceapă tratamentul imediat, ci doar de remedii populare, care nu sunt constituie un potențial pericol pentru fetation . Desigur, copilul nu este deja atât de vulnerabilă la fel ca în primul trimestru, dar este categoric interzis să accepte medicamente desemnate în mod independent.

Incorect medicamente alese pot provoca dezvoltarea anormală a sarcinii și a provoca avortul. Prin urmare, este mai bine să se asigure în prealabil organismului, mai ales în cazul în care sarcina afecteaza toamna si iarna luni, care fac organismul cele mai sensibile la boli catarale.

Temperatura

Temperatura a crescut la începutul celui de al doilea trimestru este admis normal, ceea ce nu ar trebui să aducă motive suplimentare de îngrijorare. Dar, în cazul în care, împreună cu temperatura de disconfortul este adus prin alocări de culoare flavovirent sau cu impurități de sânge, iar temperatura subfebrilă este de câteva zile ajunge la o marcă de 38 ° C, este necesar să se informeze medicul. Medicul va fi în măsură să recomande medicamente homeopatice cu efect febrifugal, în condiții de siguranță pentru copil și o mamă viitoare.

Alocările la 13 săptămâni

Componentă variabilă de descărcare normală pe acest termen este volumul lor, acesta este considerat normal dacă au devenit mai lichide sau abundente, iar componenta constantă este mirosul și culoarea lor – ei trebuie să rămână invariabilă.

Motivul pentru reclamații la medic sunt puternic miros spotting aduce sentimente neplăcute sub formă de arsură, mâncărime și iritațiile care au schimbat culoarea pe gri maro verde galben, roșu sau este poate depune mărturie disponibilitatea de infecție care este potențial periculoasă pentru făt .

Sângerare

Nu este întotdeauna de multe ori apar sangerarile pe termen de treisprezece săptămâni sunt ocazia de a fi alarmat, cu toate acestea, este necesar doar să-i spuneți medicului despre un astfel de fenomen.

opțiuni posibile care implică eliberarea de sânge poate fi:

 • o placenta prelying sau exfoliant;
 • efectele hematoame sau perturbarea integrității colului uterin, care au apărut după intervenție inexacte la sondaj sau sex;
 • creșteri noi;
 • fragilitatea unui sistem vascular;
 • un impact negativ asupra stomacului unei femei gravide, din cauza vânătăi, care se încadrează, de coliziune și de alți factori.

Pentru a nu fi îngrijorat cu privire la posibilele efecte care fac efecte adverse asupra copilului, este necesar de a vizita de inspecție cu ultrasunete, care nu va fi de prisos pentru identificarea motivelor de sângerare.

screening-ul

Există două tipuri de screening-ul care se efectuează, de la unsprezece până la șaisprezece săptămâni în scopul determinării anomaliilor cromozomiale în timp: ultrasunete si biochimice. screening-ul cu ultrasunete permite estimarea transparenta si grosimea zonei de guler a fatului, marimea osului nazal, pentru a descoperi alte defecte vizibile.

screening-ul biochimic se bazeaza pe analize colectate de la o femeie gravidă, inclusiv nivelul de hormoni si cantitatea de mii de proteine ​​din sânge. Împreună cu anamneză disponibile date cu privire la vârstă, este posibil să se facă concluzia cu privire la posibilele riscuri cromozomiale. probabilitate Risky incubării copil bolnav este de la 1 000 la 350 și de mai jos, cu toate acestea, nu este o măsură absolută.

Analize (Progesteronul, HCG)

hormonii necesari ce nivel este supusă evaluării, în al doilea trimestru, sunt:

 • progesteron (cu toate acestea, el pierde obiectivitatea un pic), se observă că, în timpul consecință a trei trimestre. Indicatorii normali pentru 1 trimestru sunt considerate nivelul de la 8,9 nmol / l până la 468,4; pentru 2 trimestru – 71,5 nmol / l la 303,1 nmol / l;
 • hormon HCG. Nivelul său indicativ vorbește despre cursul sarcinii, cu privire la eventualele defecte de arestare de dezvoltare și factorul rh negativ;
 • PAPP-O proteină plasmatică.

Alimente la 13 săptămâni

condiție indispensabilă a unei dezvoltări corecte prenatală a copilului pentru femeia gravida este o buna nutritie care combină principalele elemente nutritive: carbohidrați, grăsimi și proteine. Alimente femeii gravide trebuie să fie echilibrat, inclusiv numai produse naturale, preparate și prelucrate în condiții de casă, prin urmare, drumul spre diferite bistrouri ar trebui să fie uitate. Varietatea în dieta de zi cu zi este doar factor pozitiv.

Hrana trebuie să fie îmbogățit cu produse necesare, calcaroase o dezvoltare rapidă a copil: lintea, fructe și legume de nuanțe de verde, curmale – sateliți invariabile din a doua jumătate a sarcinii. Pentru eliminarea ecluze și normalizarea includerii vermicular mișcării în alimente a sfeclei, fructe uscate, laminaria, mere, suc de roșii, se recomandă piure de fructe și legume.

Alcoolul și fumatul

Alcoolul si fumatul in timpul sarcinii poate fi considerată ca adevărata crimă în legătură cu un viitor copil. Fătul primește de la mama prin placenta nu numai componente utile, dar, de asemenea, absoarbe toate substanțele nocive posibile. Prin urmare, merită abordat la un sentiment comun, care au avut grijă de sănătatea tuturor sistemelor și organelor unui viitor copil, după ce a refuzat influența nefastă a dependențelor.

Sex

În perioada de „aur“ al doilea trimestru, care a lăsat senzație de greață și îngrijorare în trecut, soții pot reînnoi viața sexuală activă, dacă nu există contraindicații medicale recenzie de posibile riscuri și tulburări ale cursului normal al sarcinii.

Înclinația sexuală a unei femei gravide poate fi crescută datorită caracteristicilor fiziologice care au loc în organism. Un volum crescut de circulant din sânge, împreună cu reorganizarea hormonală poate prezenta sentimente unice necunoscute anterior.

pericolele

Din cauza reorganizării hormonale și slăbirea forțelor de protecție ale organismului, la o femeie gravidă riscul apariției afte numit de ciuperca Candida creste. La primele semne ale candidozei, și anume la durere si mancarime in vagin, alocările sub formă de fulgi, este în valoare de a vizita medicul ginecolog. El va numi tratamentul necesar, în condiții de siguranță pentru copil.

Recomandări pentru femei

 • a venit timpul să spunem la revedere de la hainele de montaj, după ce lăsați în lucruri de viață de o potrivire vrac;
 • nu permit supraalimentarea, să limiteze consumul de zahăr și făină de produse;
 • diversifica dieta cu legume și fructe proaspete;
 • vizita master-classes și cursuri de pregătire pentru nașterea copilului pentru femeile gravide împreună cu partenerul;
 • fac exerciții de gimnastică a ajuta la prevenirea tonul uterului;
 • mers pe jos într-un aer curat mai des.

Sarcina de gemeni la 13 săptămâni

Dezvoltarea sarcinii polycarpous creează sarcină mare asupra organismului unei femei gravide. În această perioadă a uterului crește rapid în valoarea sa. Astfel, scripeți uterin se întind, și vă puteți simți durerea. Dar, la schimbarea de pose, durerea va înceta.

Pentru a distinge această morbiditate de simptome de amenințare, este necesar să se înțeleagă că, în creștere, uterul rămâne în aspectul slăbit, iar durerea este în parte din ileon și nu există nici o presiune ca în cazul în jos. Durerea este mai degrabă plictisitoare sau ascuțite. Și la amenințarea te va simți durerea similară ca la intervale de timp, ea diferă absolut de la aceasta. La sarcina polycarpous va fi necesar să vă pentru a vizita medicul mult mai des și este necesar să se predea mai multe analize. La urma urmei o astfel de sarcină presupune un control special. Are riscul.

Când copiii încep cucui și în mișcare, nu se va simți încă. Fetuși pe săptămâna a 13-a pe termen posedă deja în greutate de aproximativ 14 g. Pielea lor este subțire și translucid, roșiatică, o astfel de culoare pare, din cauza vaselor translucide. De asemenea, pe acest copii pe termen lung devin acoperite de jos greu de observat. Audierea nu funcționează încă și ochii sunt închise. Dar pielea are o sensibilitate puternică, și există un reflex de supt. Copiii începe deja coordonarea mișcărilor lor și pot stoarce mâinile în mică came.