13 седмица от бременността Блокада

Какво да очаквате в 13 седмица от бременността

На снимката по-горе е 13 седмица от бременността Блокада. Млечните зъби в очакване на момента, в който изригване на този етап са изцяло създадени. Разработване смучене рефлекс, бебето започва да суче палеца. Разработването на костната тъкан продължава – бъдещи костите на детето, като компетентен очертание на брадичката и носа. Червата са обогатени с микрофлора и влакна, които са извършили важна задача при смилане на храната, получена от майка, поставени в коремната кухина.

Гърдите на детето започне да расте под влияние на нарастващата диафрагмата. Панкреасът се регулира за производството на първична инсулин. Плодът неизбежно придобива тежестта, която вече е равно на 20 грама.

В женския организъм се очаква от възможните неприятни трудности, свързани с усвояване на консумираната храна и които са успели раздразнителност и сълзливост, чувство на тревога и безпокойство. Често нежелан спътник на този период бременни момичета са брави, причинени от промяна на дейността поради непрекъснато нарастващата матка оставяйки по-малко от място за червата.

Необходимо е да се насити на ежедневна храна с комплекс от витамини, макроклетки и минерали. В ламинария, портокали, трици от пшенични кълнове, цвекло, пресни ябълки, които в комплекс насърчаване изясняване на чревната микрофлора ще бъдат също полезни. Ако възникналите проблеми с червата не успяват да се уредят в специална диета, е необходимо да посетите гастроентеролог.

Какво се случва с детето

След първия триместър на бременността е възможно да се разпределят редица функции за развитие на вътрешни и външни органи на детето:

 • надбъбречните жлези заедно с панкреас проект инсулин;
 • опорно-двигателния апарат непрекъснато се развива;
 • храносмилателната система започва да смила околоплодните води погълнати от плода;
 • външните полови органи са диференцирани, там са възможни дефиниции на една бъдеща пол;
 • потенциални зъби мляко вече са поставени, заедно с апарата за глас;
 • малък сърце е в състояние да транспортира двадесет и три литра кръв на ден;
 • образува характерни външни контури и благодарение на засилената развитието на костен материал багажника расте активните проценти настъпващите размери на главата.

Област на емоционалното и психическо fetation :

 • физическа активност на плода е показано от активни преди раждането раздвижва става координирани и подредени;
 • плода започва да отговори на външни дразнители: промяна на температурата, потоци от светлина, сила на звука от звуци, интонацията на гласа на майката и докосване;
 • сънища заема по-малък период от време;
 • ароматизиращи чувствителност се появява за поставяне на бъдещи гастрономически предпочитания на детето поради проява на интерес към различни продукти, от които майка създава дневния хранителен прием;
 • през второто тримесечие на плода е научил за преглъщане, прозява, той е създал смучене рефлекс. Бебето е в състояние да отговори на фактори от външната страна, изразяването на чувствата като усмивка или гримаса на недоволство.

Това е крайно време да се създаде силна емоционална връзка с детето в тази по-скоро тих и спокоен период, което му придава непрекъсната комуникация и изключително положителни емоции.

стомах

Бременност стана безспорен факт, който външни промени в женския организъм разказват за. През този период тя става по-трудно да се скрие, че поради разширява талията и корема изпъкнали напред. Но най-много от бременните жени “изплезен знак” може да отсъства в такъв срок, с оглед на общата структура на тялото и фигурални функции. Струва си да се сбогува с обувки на висок ток, за да се предотврати възможността от развитие на травми на глезена ставите и varicosity.

Периодично малки нарушения под формата на болка, спазми и спазми на долната част на стомаха могат да нарушат жената, защото матката остава в тон. Тонът може да бъде краткосрочно държава, която се нормализира след почивка. Матката в тон е подадена от широк кръг от фактори, сред които и нервното напрежение и стреса, повишаване на теглото, а също така, възникнали поради неправилна квоти храна, производство на газ и метеоризъм.

Ако симптомите са с дългогодишен характер – посещение на лекар става неотложен въпрос. Преценявайки общото състояние на бременната жена, лекарят ще препоръча лекарства помагат да донесе матката към нормалността, (както често се назначава, е възможно да се отбележи, Ginipral или свещичките папаверин).

13 седмица от бременността корема Картини

 

Чувствата

След първите три месеца на женския организъм свиква състояние на бременност. Периодът на загриженост с придружаващия токсикоза, непоследователните емоционални различия в настроението, които са последвани от хормонални експлозии са останали далеч назад.

Това е рационално да се посвети това време на поддържане на здравословно състояние на системата на храносмилателния и червата, както и предотвратяване на възможни разширения (стрии) на кожата.

Поради видими външни промени в район на кръста и млечните жлези, струва си да се грижи за специални дрехи за бременни жени, които съчетават комфорт и удобство. Сутиенът трябва да бъде оборудван с широки презрамки, които оптимално да държи ежедневно нарастващата гърдата.

Състояние на матката

Матката увеличава размери пропорционално на размера на нарастващата плода води до промяна на относителната центъра на тежестта, пълнене свободно пространство между вътрешни и постепенно поставяне върху тях силен натиск. Благодарение на матката осведомеността в областта на корема пространство, преход на храна от стомаха в червата, което води до чувство на парене зад гръдната кост заедно с астма се забавя. Тези спътници носят определен дискомфорт за една бременна жена.

маточния фундус корелира в параметрите на продължителността на бременността, че е възможно да се види на следващото планирано проучване на местния гинеколог. От тринадесетата седмица матката придоби допълнителна еластичност и мекота на корица, на височина е съответно равен на тринадесет сантиметра.

Ехография на 13 седмици бременност

Интегралната процедурата придружава по време на цялото бременност е ултразвукови изследвания, които за първи път се провежда в началото на второто тримесечие. Тази процедура дава възможност не само фина настройка на продължителността на бременността и броя на бъдещите деца, но също така дава възможност да се оцени степента на нормалност или аномалия на жизнените показатели: от честотата на сърдечно ритъм на възможни малформации, причинени от хромозомни аномалии.

13 седмици ултразвук Картини

усилия

Без да се обсъжда, е необходимо да отидете на лекар, ако болката около стомаха не изчезва след почивка и включва разпределения с примес на трайно кръвта. Ограничаване на каквито и да било движения, преди кръвоизлив, че е необходимо да отидете в болница незабавно.

Поради матката, което непрекъснато се увеличава в размери и мускули, които са предназначени за приспадане му, не може да има по-ниски болки в гърба или встрани, на стомаха, тази болка потенциално не носи опасност, но е препоръчително да си легне и да има Почивка.

В недостиг на калций доста често има onychalgias и спазми в мускулите храносмилателната система. Такова състояние може да се предупреди правилно с храна, приготвена за една бременна жена, обогатена с растителни продукти, calciferous. Изключение е месо от животни, като използването му носи също консолидация на костната тъкан на фонтанела, която ще се усложняват преминаване на плода на имуществените отношения в момента на доставката.

Настинките и болести

При първите симптоми на настинка, независимо от това дали е главоболие, неприятни усещания в гърлото, повишена температура, придружено с сумтя, е необходимо да се започне лечение веднага, но само от народната медицина, които не са, представляващи потенциална опасност за fetation , Разбира се, детето вече не е толкова уязвим, тъй като през първото тримесечие, но е категорично забранено да се приемат независимо назначени лекарства.

Неправилно избраните лекарства могат да предизвикат малформации в развитието на бременността и провокират аборт. Затова е по-добре да се осигури по-рано на организма, особено ако бременността се отразява есенни и зимни месеци, които правят организъм най-податливи на простудни заболявания.

температура

Повишената температура в началото на второто тримесечие е допуснат нормалното, което не трябва да въвеждат излишни причини за безпокойство. Но ако заедно с температура на дискомфорт, е доведен от разпределение на flavovirent цвят или с кръв примеси и температура subfebrile е няколко дни достига марки от 38 ° C, е необходимо да се уведоми лекаря. Лекарят ще бъде в състояние да препоръча хомеопатични лекарства с febrifugal ефект, безопасни за детето и бъдещата майка.

Разпределянето на 13 седмици

Променлив елемент от нормалното освобождаване от отговорност по този термин е техния обем, това се счита за нормално, ако става по-течно или в изобилие, както и постоянен компонент е тяхната миризма и цвят – те трябва да остане неизменна.

Причина за подаване на жалба пред лекаря са остро миришещ зацапване привеждане неприятни чувства под формата на изгаряне, сърбеж и ядовете, които са се променили цвета на сиво кафяво жълто, червено или зелено е да свидетелстват за наличието на инфекция, която е потенциално опасно за плода ,

Кървене

Не винаги често възникващи кръвотечения от срока на тринадесет седмици са повод да се тревожете, обаче това е просто необходимо да съобщите на Вашия лекар за такова явление.

Възможни опции, включващи освобождаване на кръв могат да бъдат:

 • на prelying плацента или ексфолиращ;
 • ефектите на хематом или нарушаване на целостта на шийката на матката, които са възникнали след неточна намеса при проучване или пол;
 • нови израстъци;
 • нестабилност на съдовата система;
 • отрицателно въздействие върху стомаха на бременна жена, благодарение на натъртване, падане, удар и други фактори.

За да не се тревожа за възможните ефекти правят вреда на детето, че е необходимо да посетите ултразвуков преглед, който ще бъде не излишно за идентифициране на причините за кървене.

Прожекция

Има два вида на скрининг, които се извършват от единадесет до шестнадесет седмици за целите на определяне на хромозомни аномалии във времето: ултразвукови и биохимични. Ултразвуково скрининг позволява да се оцени прозрачност и дебелина на яка зона на плода, размерът на носната кост, за да разкрие други видими дефекти.

Биохимичен скрининг се основава на събраните анализи от бременна жена, включително и нивото на хормоните и размерът на тия протеин в кръвта. Заедно с наличната анамнезата за възрастта на данни е възможно да се направи извода за възможните хромозомни рискове. Рисково вероятност за инкубиране на болния детето е от 1 000 на 350 и по-долу, обаче, не е абсолютно мярка.

Анализи (Прогестерон, HCG)

Необходими хормони кое ниво е предмет на оценка, през второто тримесечие, са:

 • прогестерон (въпреки това, тя губи обективността малко), се наблюдава вследствие на това в продължение на три тримесечия. Нормални показатели за 1 триместър се считат ниво от 8.9 нмол / л до 468,4; за 2 триместър – 71.5 нмола / л до 303,1 нмола / л;
 • Гонадотропин хормон. Нивото му показателно говори за хода на бременността, за възможни дефекти на арест на развитие и отрицателен резус фактор;
 • PAPP-плазмен протеин.

Храна на 13 седмици

Необходимо условие за правилното пренаталното развитие на детето за бременната жена е добра храна комбиниране на основни хранителни вещества: въглехидрати, мазнини и протеини. Храна на бременната жена трябва да се балансира, включително само натурални продукти, приготвени и преработени в домашни условия затова пътят към различни бистра трябва да бъдат забравени. Разнообразие в ежедневната диета е само положителен фактор.

Храната трябва да бъде обогатен с calciferous продукти, необходими за бързото развитие на детето: леща, плодове и зеленчуци на зелени нюанси, Райска ябълка – неизменни спътници на втората половина на бременността. За отстраняване на брави и нормализиране на включване на червей движение в храни от цвекло, сушени плодове, ламинария, ябълки, сок от домати, се препоръчва пюре плодове и зеленчуци.

Алкохола и тютюнопушенето

Алкохолът и цигарите по време на бременност може да се счита за недвижими престъпление във връзка с бъдещото дете. Плодът получава от майка през плацентата не само полезни компоненти, но и поглъща всички възможни вредни вещества. Ето защо си струва да се адресиране към здравия разум, като се внимава за здравето на всички системи и органи на едно бъдещо дете, след като отказа вредното влияние на зависимостите.

секс

В периода на “злато” второто тримесечие, което е оставил позиви за повръщане и загриженост в миналото, съпрузи могат да подновят активна сексуален живот, ако няма медицински противопоказания атестат за възможен риск и нарушения в нормалното протичане на бременността.

Сексуалната ориентация на една бременна жена може да се увеличи, тъй като на физиологичните функции, протичащи в организма. Увеличен обем на циркулиращата кръв, заедно с хормонална реорганизация може да представи уникални чувства неизвестен по-рано.

Опасностите

Поради хормонален реорганизация и отслабване на защитните сили на организма при бременна жена, рискът от появата на млечница, наречен от гъбички Candida се увеличава. При първите признаци на млечница, а именно на болка и сърбеж във влагалището, отпуснати под формата на люспи, си струва да се посети гинеколог. Той ще назначи необходимото лечение, безопасни за детето.

Препоръки за жени

 • време е дошло да се каже сбогом на монтаж дрехите, след като пусна в живота нещата от спорна добре;
 • не позволявайте на преяждане, ограничете консумацията на захар и брашно;
 • разнообрази диета с пресни зеленчуци и плодове;
 • посещение на майсторски класове и курсове за подготовка за раждането на бременните жени, съвместно с партньора;
 • направя гимнастически упражнения помагат за предотвратяване на тона на матката;
 • разходка в свеж въздух по-често.

Бременност с близнаци на 13 седмици

Развитие на polycarpous бременността създава голямо натоварване на организма на бременната жена. По време на този период на матката бързо се увеличава в неговия размер. Така маточните снопи се простират и можете да усетите болка. Но при промяна на позата, болка ще престане.

За да се разграничи тази заболеваемост от заплаха симптоми, че е необходимо да се разбере, че при увеличение, матката остава в отслабено външния вид, както и болка е в илеуса част и не е под налягане, като че ли надолу. Болката е доста тъп или остър. И в заплаха ще се почувствате болка, подобна като на периоди, той абсолютно се различава от това. В polycarpous бременност ще бъде необходимо, за да можете да посетите лекар много по-често и е необходимо да се предаде повече анализи. В края на краищата, като бременността се приема специален контрол. Той има риск.

Когато децата започнат да се движат и бум, няма да го усещам все още. Ембрионите на 13та седмица на мандата вече притежават тегло около 14 грама. Тяхната кожа е тънка и прозрачна, червеникаво, като цвят, изглежда, защото на прозрачни съдове. Също така по този термин бебета стават обхваната от едва забележим надолу. Изслушването все още не функционира, а очите са затворени. Но кожата притежава силна чувствителност, и там е смучене рефлекс. Децата вече започват да координира движенията си и да стиснете ръцете на малка камери.