13 εβδομάδες έγκυος Ultrasound

Τι να περιμένετε σε 13 εβδομάδες έγκυος

Η παραπάνω εικόνα είναι ένα 13 εβδομάδες έγκυος Ultrasound. Οι Γάλα δόντια περιμένοντας τη στιγμή έκρηξης σε αυτό το στάδιο που δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου. Ανάπτυξη πιπίλισμα αντανακλαστικό, το μωρό αρχίζει το πιπίλισμα του αντίχειρα. Η ανάπτυξη του ιστού των οστών συνεχίζεται – το μέλλον οστά του παιδιού, δίνοντας αρμόδια περίγραμμα για το πηγούνι και τη μύτη. Τα έντερα εμπλουτισμένο με τις μικροχλωρίδα και ίνες που προβαίνουν σημαντική αποστολή στην πέψη της τροφής που έλαβε από τη μητέρα, τοποθετούνται σε κοιλιακή κοιλότητα.

Το στήθος της το παιδί αρχίζει να αυξάνεται κάτω από την επίδραση της αυξανόμενης διαφράγματος. Το πάγκρεας ρυθμίζεται για παραγωγή πρωτογενών ινσουλίνης. Το έμβρυο κερδίζει αναπόφευκτα το βάρος το οποίο είναι ήδη ίση προς 20 γραμμάρια.

Το γυναικείο οργανισμό αναμένεται από τις πιθανές δυσάρεστες δυσκολίες όσον αφορά την αφομοίωση των καταναλώνονται τα τρόφιμα και τα οποία έχουν καταφέρει ευερεθιστότητα και δάκρυα, τα συναισθήματα του συναγερμού και την ανησυχία. Συχνά μια ανεπιθύμητη δορυφορική αυτής της περιόδου έγκυες κορίτσια είναι κλειδαριές που προκαλείται από την αλλαγή της δραστηριότητας λόγω της συνεχώς αυξανόμενης μήτρα αφήνοντας λιγότερο από ό, τι μέρος για έντερα.

Είναι αναγκαίο να κορεστεί ένα καθημερινό δίαιτα με σύμπλεγμα βιταμινών, macrocells και μέταλλα. Η Laminaria, πορτοκάλια, πίτουρο από σιτάρι λάχανα, τεύτλων, φρέσκα μήλα τα οποία σε πολύπλοκα προάγουν αποσαφήνιση της εντερικής μικροχλωρίδας θα είναι επίσης χρήσιμα. Αν οι ανακύψει προβλήματα με τα έντερα δεν καταφέρνουν να διευθετηθεί ειδική δίαιτα, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε έναν γαστρεντερολόγο.

Τι συμβαίνει με το παιδί

Μετά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι δυνατόν να διαθέσει ορισμένα χαρακτηριστικά της ανάπτυξης των εσωτερικών και εξωτερικών οργάνων του παιδιού:

 • επινεφρίδια σε συνδυασμό με ινσουλίνη έργο πάγκρεας?
 • μυοσκελετικού συστήματος εξελίσσεται συνεχώς?
 • πεπτικό σύστημα αρχίζει να αφομοιώνει τις αμνιακό νερά καταπιεί το έμβρυο?
 • εξωτερικά γεννητικά όργανα είναι διαφοροποιημένα, υπάρχουν πιθανές ορισμοί ενός μελλοντικού φύλο?
 • δυναμικό νεογιλά δόντια έχουν ήδη τεθεί, μαζί με τη συσκευή φωνή?
 • ένα μικρό καρδιά είναι ικανό να μεταφέρει είκοσι τρία λίτρα αίματος ανά ημέρα?
 • σχηματίζει χαρακτηριστική εξωτερική περιγράμματα, και χάρη στην ενισχυμένη ανάπτυξη του υλικού του οστού ο κορμός αναπτύσσεται τα δραστικά ποσοστά προχωρούν τα μεγέθη κεφαλής.

Σφαίρα της συναισθηματικής και ψυχικής fetation :

 • φυσική δραστηριότητα του εμβρύου φαίνεται από ενεργό προγεννητική σαλεύει γίνεται συντονισμένη και διατεταγμένα?
 • το έμβρυο αρχίζει να απαντά εξωτερικά ερεθιστικά: αλλαγή της θερμοκρασίας, οι ροές του φωτός, ένταση των ήχων, ο τονισμός της φωνής και της μητέρας αφής?
 • όνειρα καταλαμβάνει μικρότερο ποσό του χρόνου?
 • αρωματικές ευαισθησία φαίνεται βάζοντας μέλλον γαστρονομικές προτιμήσεις του παιδιού λόγω εκδήλωση ενδιαφέροντος για διάφορα προϊόντα των οποίων η μητέρα δημιουργεί την καθημερινή διατροφή?
 • κατά το δεύτερο τρίμηνο το έμβρυο έχει μάθει να καταπίνει, χασμουρητό, έχει δημιουργήσει το πιπίλισμα αντανακλαστικό. Το μωρό είναι σε θέση να απαντήσει σε παράγοντες από το εξωτερικό, εκφράζοντας τα συναισθήματα όπως το χαμόγελο ή γκριμάτσα δυσαρέσκειας.

Είναι μια μεγάλη στιγμή για να δημιουργήσει ισχυρή συναισθηματική σύνδεση με το παιδί σε αυτό το μάλλον ήσυχο και ασφαλές χρονικό διάστημα, δίνοντας συνεχή επικοινωνία και αποκλειστικά θετικά συναισθήματα.

Στομάχι

Εγκυμοσύνη έγινε αδιαμφισβήτητο γεγονός το οποίο εξωτερικές αλλαγές του γυναικείου οργανισμού πω για. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου γίνεται πιο δύσκολο να κρύψει ότι, λόγω της επεκτάθηκε στη μέση και την κοιλιά που προεξέχει προς τα εμπρός. Αλλά οι περισσότεροι από έγκυες γυναίκες «ένα προεξέχον σημάδι» μπορεί να απουσιάζει σε τέτοιο όρο, εν όψει της γενικής δομής του σώματος και κατάλαβα χαρακτηριστικά. Αξίζει να πει αντίο σε είδη υπόδησης για ψηλοτάκουνα για την πρόληψη της πιθανότητας ανάπτυξης των τραυματισμών των αρθρώσεων αστράγαλο και τη φλεβίτιδα.

Σε τακτά χρονικά διαστήματα μικρές διαταραχές με τη μορφή του πόνου, κράμπες και κράμπες των κάτω μέρος του στομάχου μπορεί να διαταράξει τη γυναίκα, επειδή η μήτρα μένει στον τόνο. Ο τόνος μπορεί να είναι βραχυπρόθεσμη κατάσταση η οποία έχει ομαλοποιηθεί μετά από ανάπαυση. Η μήτρα σε τόνος φέρεται από ευρύ φάσμα παραγόντων, μεταξύ των οποίων νευρική ένταση και το άγχος, ανύψωση των βαρών, και επίσης που προκύπτουν εξαιτίας της ακατάλληλης αποζημίωσης τροφίμων, παραγωγή αερίου και μετεωρισμό.

Εάν τα συμπτώματα έχουν μεγάλη χαρακτήρα – επίσκεψη στο γιατρό καθίσταται επείγον ζήτημα. Αφού εκτίμησε ότι η γενική κατάσταση της εγκύου, ο γιατρός θα συστήσει φάρμακα βοηθούν να φέρει μήτρα σε κανονικότητας (όπως συχνά εξοπλισμένα, είναι δυνατόν να σημειωθεί Ginipral ή τα υπόθετα παπαβερίνη).

13 εβδομάδες έγκυος κοιλιά Εικόνες

 

συναισθήματα

Μετά τους πρώτους τρεις μήνες του γυναικείου οργανισμού γίνεται εξοικειωμένο με την κατάσταση της εγκυμοσύνης. Η ανησυχία περίοδο με το συνοδευτικό τοξίκωση, οι ασυνεπείς συναισθηματικές διαφορές στο κλίμα που ακολουθούνται από ορμονικές εκρήξεις έμεινε πολύ πίσω.

Είναι λογικό να αφιερώσει αυτή τη φορά για να διατήρηση της υγιούς κατάστασης του συστήματος διατροφικής και των εντέρων, μαζί με την πρόληψη των πιθανών επεκτάσεων (ραγάδες) στο δέρμα.

Λόγω ορατή έξω από τις αλλαγές στην περιοχή της μέσης και των μαστικών αδένων, αξίζει να ασχοληθούν με ειδικά ρούχα για τις έγκυες γυναίκες που συνδυάζει την άνεση και την ευκολία. Το σουτιέν πρέπει να είναι εξοπλισμένο με ευρεία ιμάντες ώμου ότι η βέλτιστη για να κρατήσει καθημερινά αυξανόμενη μαστού.

Κατάσταση της μήτρας

Η μήτρα αυξάνεται σε μέγεθος αναλογικά με το μέγεθος της αύξησης του εμβρύου οδηγεί σε μετατόπιση της σχετικής κέντρο βάρους, γεμίζοντας τον ελεύθερο χώρο ανάμεσα σε εσωτερικά και σταδιακά τη θέση που τους ισχυρές πιέσεις. Λόγω αύξηση της μήτρας στην περιοχή του χώρου της κοιλιάς, μετάβαση των τροφίμων από το στομάχι στο έντερο, που φέρνει σε αισθήματα καούρας μαζί με το άσθμα επιβραδύνεται. Οι δορυφόροι αυτοί φέρνουν ορισμένες δυσφορία για μια έγκυο γυναίκα.

Ο βυθός της μήτρας συσχετίζεται με τις παραμέτρους για τη διάρκεια της κύησης που είναι δυνατόν να δούμε στην επόμενη προγραμματισμένη έρευνα της τοπικής γυναικολόγο. Στη δέκατη τρίτη εβδομάδα η μήτρα έχει αποκτήσει πρόσθετη ελαστικότητα και απαλότητα του καλύμματος, σε ύψος είναι αντίστοιχα ίσος με δεκατρία εκατοστά.

Υπερηχογράφημα σε 13 εβδομάδες εγκυμοσύνης

Η ενσωματωμένη διαδικασία συνοδεύεται κατά τη διάρκεια όλων των εγκυμοσύνη είναι η υπερήχων έρευνα, η οποία για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην αρχή του δευτέρου τριμήνου. Η διαδικασία αυτή καθιστά δυνατή όχι μόνο την ακριβή ρύθμιση της διάρκειας της κύησης και τον αριθμό των μελλοντικών παιδιών, αλλά και επιτρέπει να εκτιμηθεί βαθμό ομαλότητας ή ανωμαλία των ζωτικών δεικτών: από τη συχνότητα της εγκάρδια ρυθμό σε πιθανές ανωμαλίες που προκαλούνται από χρωμοσωμικές ανωμαλίες.

13 Εβδομάδες υπερήχων Εικόνες

Κόποι

Χωρίς συζητά είναι απαραίτητο να πάει στο γιατρό, αν ο πόνος γύρω από το στομάχι δεν υποχωρεί μετά από ξεκούραση και περιλαμβάνει χορηγήσεις με πρόσμιξη της διάρκειας του αίματος. Ο περιορισμός οποιεσδήποτε κινήσεις, πριν αιμορραγία είναι απαραίτητο να πάει στο νοσοκομείο αμέσως.

Λόγω της μήτρας το οποίο αυξάνεται συνεχώς σε μεγέθη και τους μυς που προορίζονται για την αφαίρεση του, δεν μπορεί να υπάρξει το χαμηλότερο πόνο στην πλάτη και στο πλάι του στομάχου, αυτός ο πόνος πιθανώς δεν φέρει κίνδυνο, αλλά συνιστάται να ξαπλώσει και να έχουν μια υπόλοιπο.

Σε έλλειψη ασβεστίου αρκετά συχνά υπάρχουν onychalgias και σπασμοί στους μυς γαστροκνημίου. Τέτοια κατάσταση μπορεί να προειδοποιήσει σωστά με το φαγητό γίνεται για μια έγκυο γυναίκα εμπλουτισμένη με φυτικά προϊόντα, ασβεστούχο. Εξαίρεση είναι το κρέας των ζώων, όπως η χρήση του φέρνει επίσης την ενοποίηση του οστίτη ιστού της fontanel που θα περιπλέξουν πέρασμα του εμβρύου στην πατρογονική τους τρόπους κατά τη στιγμή της παράδοσης.

Κρυολογήματα και Ασθένειες

Σε περίπτωση που από τα πρώτα συμπτώματα του κρύου, ανεξάρτητα από το αν είναι πονοκέφαλος, δυσάρεστα συναισθήματα στο λαιμό, αυξημένη θερμοκρασία που συνοδεύεται με σουσουνίζω, είναι απαραίτητο να αρχίσει αμέσως τη θεραπεία, αλλά μόνο από λαϊκές θεραπείες οι οποίες δεν αποτελούν δυνητικό κίνδυνο για fetation . Φυσικά, το παιδί δεν είναι ήδη τόσο ευάλωτοι όσο και κατά το πρώτο τρίμηνο, αλλά είναι κατηγορηματικά απαγορεύεται να δέχεται ανεξάρτητα όρισε φάρμακα.

Η εσφαλμένη επιλεγεί φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν ανώμαλη ανάπτυξη της εγκυμοσύνης και προκαλούν άμβλωση. Ως εκ τούτου, είναι καλύτερο να εξασφαλίσει προηγουμένως τον οργανισμό, ειδικά αν η εγκυμοσύνη επηρεάζει το φθινόπωρο και το χειμώνα που κάνει τον οργανισμό πιο επιρρεπή σε ασθένειες καταρροϊκού.

Θερμοκρασία

Η αύξηση της θερμοκρασίας στην αρχή του δευτέρου τριμήνου γίνεται δεκτός φυσιολογικό πράγμα που δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν τους λόγους ανησυχίας. Αλλά αν μαζί με τη θερμοκρασία η δυσφορία που άσκησε η κατανομή των flavovirent χρώμα ή με πρόσμειξη αίματος, και η θερμοκρασία subfebrile είναι μερικές ημέρες φτάνει το σήμα των 38 ° C, είναι απαραίτητο να ενημερώσει τον γιατρό. Ο γιατρός θα είναι σε θέση να συστήσει ομοιοπαθητικά φάρμακα με αντιπυρετικός αποτέλεσμα, ασφαλές για το παιδί και την μέλλουσα μητέρα.

Οι κατανομές σε 13 Εβδομάδες

Μεταβλητό στοιχείο της κανονικής εκκένωσης για αυτόν τον όρο είναι ο όγκος τους, θεωρείται φυσιολογικό εάν έγιναν πιο υγρά ή άφθονα, και η συνεχής συνιστώσα είναι οσμή και το χρώμα τους – πρέπει να παραμείνουν αμετάβλητα.

Αιτία για τις καταγγελίες στο γιατρό είναι αισθητά μυρίζοντας τον εντοπισμό φέρνει δυσάρεστα συναισθήματα με τη μορφή του καψίματος, φαγούρας και οι ερεθισμοί που έχουν αλλάξει το χρώμα στο γκρίζο καφετί κίτρινο, κόκκινο ή πράσινο είναι να μαρτυρούν την ύπαρξη λοίμωξης η οποία είναι δυνητικά επικίνδυνη για το έμβρυο .

Αιμορραγία

Όχι πάντα συχνά προκύπτουν αιμορραγίες στο διάστημα των δεκατριών εβδομάδες είναι ευκαιρία να ανησυχεί, ωστόσο, είναι απλά απαραίτητο να ενημερώσετε το γιατρό για ένα τέτοιο φαινόμενο.

Πιθανές επιλογές που αφορούν την απελευθέρωση του αίματος μπορεί να είναι:

 • ένα prelying πλακούντα ή απολέπισης?
 • τα αποτελέσματα της αιμάτωμα ή διαταραχή της ακεραιότητας του τραχήλου της μήτρας που έχουν προκύψει μετά την ανακριβή παρέμβαση σε έρευνα ή σεξ?
 • νέες αυξήσεις?
 • ευθραυστότητα ενός αγγειακού συστήματος?
 • αρνητικές επιπτώσεις στο στομάχι της εγκύου γυναίκας, λόγω μελανιά, πτώση, σύγκρουση και άλλους παράγοντες.

Για να μην ανησυχούν για τις πιθανές επιπτώσεις κάνει κακό στο παιδί, είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε υπερήχων επιθεώρηση η οποία δεν θα είναι περιττή για την αναγνώριση από τους λόγους της αιμορραγίας.

διαλογή

Υπάρχουν δύο τύποι διαλογής οι οποίες διεξάγονται 11-16 εβδομάδες για τους σκοπούς του καθορισμού των χρωμοσωμικών ανωμαλιών στο χρόνο: υπερήχων και βιοχημικών. Υπερήχων διαλογής επιτρέπει να εκτιμηθεί η διαφάνεια και το πάχος της ζώνης κολάρο του εμβρύου, το μέγεθος του ρινικού οστού, για να αποκαλύψει άλλα ορατά ελαττώματα.

Βιοχημικές διαλογή βασίζεται σε συλλέγεται αναλύσεις από μια έγκυο γυναίκα συμπεριλαμβανομένου του επιπέδου των ορμονών και την ποσότητα της πρωτεΐνης ου στο αίμα. Μαζί με τα διαθέσιμα ανάμνηση για τα δεδομένα της ηλικίας είναι δυνατόν να κάνει το συμπέρασμα σχετικά με πιθανές χρωμοσωμικές κινδύνους. Επικίνδυνη πιθανότητα επώασης των ασθενών παιδί είναι από 1 000 έως 350 και κάτω, όμως, δεν αποτελεί απόλυτο μέτρο.

Αναλύσεις (προγεστερόνη, HCG)

Απαραίτητη ορμόνες που το επίπεδο υπόκειται σε αξιολόγηση, κατά το δεύτερο τρίμηνο, είναι οι εξής:

 • προγεστερόνης (όμως, χάνει την αντικειμενικότητα λίγο), συνέπεια της που παρατηρείται κατά τη διάρκεια τρία τρίμηνα. Οι φυσιολογικές δείκτες για την 1 τριμήνου θεωρούνται επίπεδο από 8,9 nmol / l έως 468,4? για την 2 τριμήνου – 71,5 nmol / l έως 303,1 nmol / l?
 • HCG ορμόνη. Το επίπεδο ενδεικτικό μιλάει για την πορεία της εγκυμοσύνης, σχετικά με τις πιθανές ατέλειες της σύλληψης της ανάπτυξης και αρνητικών Rhesus παράγοντα?
 • ΡΑΡΡ-Α πρωτεΐνη πλάσματος.

Τρόφιμα σε 13 Εβδομάδες

Απαραίτητη προϋπόθεση της ορθής προγεννητικής ανάπτυξης του παιδιού για την έγκυο γυναίκα είναι μια καλή διατροφή που συνδυάζει βασικά θρεπτικά συστατικά: υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες. Τρόφιμα της εγκύου πρέπει να είναι ισορροπημένη, περιλαμβάνοντας μόνο τα φυσικά προϊόντα που παρασκευάζονται και υποβάλλονται σε επεξεργασία σε συνθήκες σπιτιού, ως εκ τούτου θα πρέπει να ξεχάσει το δρόμο για διάφορες μπιστρό. Ποικιλία στην καθημερινή διατροφή είναι μόνο θετικό στοιχείο.

Το φαγητό πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με ασβεστούχο προϊόντα, απαραίτητα για την ταχεία ανάπτυξη του παιδιού: φακή, τα φρούτα και τα λαχανικά πράσινες αποχρώσεις, λωτός – αμετάβλητο δορυφόρους του δεύτερου μισού της εγκυμοσύνης. Για την εξάλειψη των κλειδαριών και την ομαλοποίηση των σκωληκοειδή συμπερίληψη κυκλοφορίας στα τρόφιμα των τεύτλων, αποξηραμένα φρούτα, Laminaria, μήλα, χυμό από τομάτα, πουρέ φρούτων και λαχανικών συνιστάται.

Αλκοόλ και κάπνισμα

Το αλκοόλ και το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να θεωρηθεί ως το πραγματικό έγκλημα σε σχέση με το μέλλον του παιδιού. Το έμβρυο λαμβάνει από τη μητέρα μέσω του πλακούντα όχι μόνο χρήσιμα συστατικά, αλλά και απορροφά όλες τις πιθανές επιβλαβείς ουσίες. Ως εκ τούτου, αξίζει να απευθύνονται σε μια κοινή λογική, αφού ληφθεί μέριμνα για την υγεία όλων των συστημάτων και των οργάνων ενός μελλοντικού παιδιού, αφού αρνήθηκε επιβλαβή επίδραση του εθισμού.

Φύλο

Κατά την περίοδο του «χρυσού» δεύτερου τριμήνου που έχει αφήσει αδιαθεσία και ανησυχία στο παρελθόν, οι σύζυγοι μπορούν να ανανεώσουν ενεργή σεξουαλική ζωή, αν δεν υπάρχουν οι ιατρικές αντενδείξεις μαρτυρία των πιθανών κινδύνων και διαταραχές της κανονικής διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η σεξουαλική κλίση της εγκύου γυναίκας μπορεί να αυξηθεί λόγω των φυσιολογικών χαρακτηριστικών που συμβαίνουν στον οργανισμό. Η αύξηση του όγκου του κυκλοφορούντος αίματος μαζί με ορμονικές αναδιοργάνωση μπορεί να παρουσιάσει μοναδικά συναισθήματα άγνωστο νωρίτερα.

Κίνδυνοι

Λόγω των ορμονικών εξυγίανση και την αποδυνάμωση της προστασίας των δυνάμεων του οργανισμού σε μία έγκυο γυναίκα του κινδύνου εμφάνισης τσίχλα που ονομάζεται από τον μύκητα Candida αυξάνεται. Κατά τα πρώτα σημάδια της τσίχλας, δηλαδή σε πόνο και φαγούρα στον κόλπο, χορηγήσεις με τη μορφή νιφάδων, αξίζει να επισκεφτείτε το γυναικολόγο. Αυτός θα διορίσει απαραίτητη θεραπεία, ασφαλές για το παιδί.

Συστάσεις για τις γυναίκες

 • Έχει έρθει η ώρα να πει αντίο στα τοποθέτηση ρούχα, έχοντας αφήσει τα πράγματα της ζωής ενός χαλαρά?
 • δεν επιτρέπουν την υπερκατανάλωση τροφής, να περιορίσουν την κατανάλωση της ζάχαρης και το αλεύρι προϊόντα?
 • διαφοροποιήσουν τη διατροφή με φρέσκα λαχανικά και φρούτα?
 • επισκεφθείτε τα master-τάξεις και τα μαθήματα σχετικά με την προετοιμασία για την τοκετού για τις εγκύους από κοινού με τον σύντροφο?
 • κάνει γυμναστικές ασκήσεις βοηθούν στην πρόληψη της μήτρας τόνο?
 • με τα πόδια σε ένα φρέσκο ​​αέρα πιο συχνά.

Εγκυμοσύνη από δίδυμα σε 13 Εβδομάδες

Ανάπτυξη polycarpous εγκυμοσύνης δημιουργεί μεγάλο φορτίο για τον οργανισμό της εγκύου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η μήτρα αυξάνεται γρήγορα στο ποσό του. Έτσι μήτρας τροχαλίες τέντωμα, και μπορείτε να αισθανθείτε πόνο. Αλλά σε αλλαγή της στάση, ο πόνος θα σταματήσει.

Για τη διάκριση αυτή η νοσηρότητα από τα συμπτώματα απειλή, είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε ότι αύξηση, η μήτρα παραμένει στο αποδυναμωθεί εμφάνιση, και ο πόνος είναι ειλεού μέρος και δεν υπάρχει καμία πίεση σαν τα κάτω. Ο πόνος είναι μάλλον βαρετή ή αιχμηρά. Και σε απειλή θα νιώσετε τον πόνο παρόμοια κατά περιόδους, διαφέρει εντελώς από αυτό. Στο polycarpous της εγκυμοσύνης θα πρέπει να έχετε για να επισκεφθείτε το γιατρό πολύ πιο συχνά και είναι απαραίτητο να παραδώσει περισσότερες αναλύσεις. Μετά από όλες αυτές της εγκυμοσύνης αναλαμβάνει ειδικό έλεγχο. Έχει τον κίνδυνο.

Όταν τα παιδιά αρχίσουν χτύπημα και κινείται, δεν θα το νιώσετε ακόμα. Τα έμβρυα στην 13η εβδομάδα του χρόνου έχουν ήδη βάρους περίπου 14 γρ. Το δέρμα τους είναι λεπτό και διαφανές, κόκκινο, όπως το χρώμα φαίνεται, λόγω των ημιδιαφανές σκαφών. Επίσης σε αυτό το διάστημα τα μωρά γίνονται καλύπτεται από σχεδόν απαρατήρητη προς τα κάτω. Η ακροαματική διαδικασία δεν λειτουργεί ακόμη και τα μάτια κλειστά. Αλλά το δέρμα διαθέτει ισχυρή ευαισθησία, και υπάρχει ένα αντανακλαστικό πιπίλισμα. Τα παιδιά που έχουν ήδη ξεκινήσει συντονισμό των κινήσεών τους και να αποσπάσουν τα χέρια σε μικροσκοπικά κάμερες.