Симптомите на бременност имплантация и как да я потвърдите

Преждевременната кървене е разочароващо. Особено така, когато имате намерение за бременност и забележите леко кървене. Но не се разочаровам, тъй като това кървене показва нещо добро за вас. Тя може да бъде имплантиране кървене, нормален физиологичен процес, при който и да е бременност. Той е един от ранните симптоми на бременността. Прочетете тази MomJunction пост да знаете повече за имплантация, неговите етапи, симптомите и как можете да се потвърди, че.

Какво е имплантация?

Имплантирането (на човешкия ембрион) е прикрепването на оплодената яйцеклетка (бластоциста) на лигавицата на матката да расте и да се развива. Това е напълно естествен процес, който се случва седмица след овулация и е на ранен етап от бременността.

Една трета от жените изпитват имплантиране кървене, но е погрешно за менструация, както това се случва в същото време на цикъла си.

При настъпване на имплантация?

В повечето случаи, имплантацията се осъществява около девет дни след овулация, но понякога това може да се случи най-рано от седем дни или най-късно като 12 дни. Така че, ако овулацията се проведе на 14-ия ден след период (средно 28-дневен цикъл), имплантация може да се случи на 23-ия ден.

По време на овулация, яйчниците освобождават яйцата. Когато сперматозоида навлиза в маточната тръба, той опложда яйцеклетката в рамките на 12 до 24 часа в режим на овулацията. На оплодената яйцеклетка, известен като зигота, след това преминава надолу фалопиевата тръба. През това време, зиготата умножава няколко пъти, за да се образува бластоцист, която влиза в маточната кухина в пет до шест дни след оплождането. След това той имплантира в матката в един или два дни. Ето защо, на целия процес от оплождането до имплантирането отнема шест до десет дни. Това означава, имплантацията настъпва между 20-и и 24thday нормалното ви менструален цикъл.

Етапи на имплантирането:

имплантиране на ембриона се случи на шестия или седмия ден след овулацията. Този процес се състои от три етапа:

 • В първия етап, ембрионът придава на маточната стена (лигавицата е ендометриума). Тази начална фаза на процеса на имплантация се нарича adplantation. По време на този етап, ембрионът е стар около пет до шест дни  [1] .
 • През втория етап, оплодената яйцеклетка прониква маточната стена, така че да е сигурна в матката. Този процес е сцеплението на бластоциста на ендометриума.
 • В третия етап, ембрионът накрая вгражда дълбоко в стената на матката. В този момент, яйцеклетката се намира в ендометриума кухина, и като ендометриума нараства, кухината се увива по-добре.

Симптомите на бременност имплантация:

Всяка бременност е различна, и така са симптомите на имплантиране. Те могат също така да се различава от първата бременност на следващите след нея. Някои жени не забелязват никакви симптоми, свързани с имплантация. Изброените по-долу са възможните имплантиране знаци, които биха помогнали за потвърждаване на бременността.

1. имплантация кървене или зацапване:

Той е един от основните симптоми на имплантиране, а може би и точен знак на бременността. Това се случва, когато ембрионът вгражда в стената на матката. Така че, ако забележите леко кървене или зацапване преди началото на периода си, не е нужно да се притеснявате.

Но какво означава имплантиране кървене прилича? Той е розово, оскъдни, а не като червено и тежък като период кървенето. Това не е последователна и не образува съсиреци. Кървенето може да се включва и изключва и трае от няколко часа до два дни.

2. Имплантирането спазми:

Вторият честият симптом след зацапване е имплантиране спазми, която е подобна на период спазми. Въпреки това, тези спазми са по-леки и по-малко болезнени. Така че, когато се появява имплантиране спазми? Ще ги изпитат на гърба си и долната част на корема и последен за няколко дни. Те понякога са свързани с непрекъснати контракции в маточната стена. Ако Спазмите тежка и непоносима за дълго време, е препоръчително да се види лекаря си.

3. промени на гърдата:

Скоро след имплантацията, тялото ви започва да се променя. Гърдите претърпяват промени като чувствителност, болка и подуване. Това се дължи на променящите се жени хормоналните нива след зачеването. В някои случаи тези промени са видими по време на овулация, както и една седмица след овулацията.

4. Увеличаване на базалната температура:

базална телесна температура (BBT) е висока по време на имплантация и може да бъде начин да се определи бременност. Не е задължително да следите температурата на тялото, освен ако не се опитвате да забременеете. Следователно, трябва да очертае своя дневен температура, и да видим дали тя се увеличава. В ББТ издига по време на овулация поради увеличаване на прогестерон хормон и остава повишена, когато се появи имплантиране.

5. Често уриниране:

В желание за уриниране се увеличава в рамките на една седмица на имплантация. Вашето тяло претърпява сериозни промени, за да направи място за бебето. Повишено кръвоснабдяване областта на таза оказва натиск върху пикочния мехур. Това налягане увеличава желание за уриниране.

6. Глад за определени храни / антипатия:

Това е още един виден знак за имплантация. Хормоните, произведени в резултат на имплантация са склонни да променят харесва на жената и какво не за храна. Може да жадуват за храни, които не са опитали преди или не харесват храната, която някога обичаше. Въпреки това, всички глад или нежеланията за храна в рамките на седем дни от овулацията не могат да бъдат считани за имплантиране симптом.

7. Горещи вълни:

Те са по-рядко срещани симптоми на имплантация и продължи около 15 минути по време на имплантация. По време на имплантиране, нивата на хормон бързо варират причинява горещи вълни. Въпреки, че това е непоследователно знак, вие все още може да го разгледа заедно с другите симптоми.

8. цервикалната слуз:

Повишаването на нивата на прогестерон след имплантиране задейства шийката да набъбне и увеличава притока на кръв към него. Освен това, жлезите разширяват и хормоните стимулират жлезите да произвежда повече цервикална слуз. По този начин слузта съдържа малко кръв, което е и причината цервикалната слуз след имплантацията изглежда розово или кафяво на цвят.

Докато горепосочените признаци може да се определи на бременността, не можете да бъдете сигурни, докато не положат изпит. Освен това, не забравяйте, че не всяка жена има тези признаци.

Как да се потвърди, ако Вашият имплантация е успешна?

Единственият начин да се потвърди бременността е чрез тест за бременност. Ако забележите някой зацапване, т.е., имплантиране кървене, изчакайте около три дни и да вземе домашен тест за бременност. Колкото по-късно се явя на изпит, толкова повече са шансовете за получаване на точен резултат като повишават нивата на ЧХГ.

Друг начин за потвърждаване имплантирането става за сонограмата да знам дали ембрионът е прикрепена към стената на матката. След три до четири седмици след имплантацията, можете да видите на плода в матката. Въпреки това, сонограма може да има неблагоприятен ефект върху чувствителния процес на имплантация и развитие на плода.

Живеещи признаци, но има отрицателен резултат от теста?

Може да има признаци на една успешна имплантация, но може да се окажете с отрицателни резултати от теста. Това може да се дължи на недостатъчно ЧХГ хормон. В някои случаи, това ще отнеме до десет дни след имплантация, за да имат достатъчно ЧХГ в тялото да даде положителни резултати. Ето защо, да бъдем оптимисти и бъдете търпеливи.

Как да увеличите шансовете за имплантация?

Двете седмици, след като менструален цикъл са стресиращи, ако планирате да забременеете. повишени нива на стрес предотвратяване концепция чрез разрушаване хормоналните нива. Поради това, трябва да знаете, начини за подобряване на шансовете за успешна имплантация.

По-долу са най-добрите начини, за да извършите две седмици чакат приятни:

1. Балансирано хранене за здрави хормонални нива и лигавицата на матката:

 • Богати на фибри храни, насърчаване на здравословен нивата на естроген, обмяната на веществата и храносмилането. Яжте тъмни листни зеленчуци като зеле, къдраво зеле или цвекло Зелените, ленените семена, накиснати семена и ядки и пълнозърнести храни. Има около 28 грама фибри на ден.
 • Супер храни поддържат здрави хормонални нива. Включи кокосово масло, масло от черен дроб на треска, лициум (Arctium Lappa) и мака (мака) във вашата диета.
 • Подкрепа за здравословния растеж на лигавицата на матката, като бременността безопасно билки и кръвни подхранващи храни. Консумирайте билки като хибискус, коприва, червени листа от малина и жълт лапад инфузии или екстракти. Кръвните подхранващи храни включват сьомга, хранени с трева меса, слънчоглед и тиквени семки, спирулина и киноа.
 • Включете храни, които повишават телесната температура. Когато нивата на прогестерона повишаване на температурата на тялото също повдига. Ето защо, топла утроба е идеална среда за подкрепа на нов живот. Опитайте се да приемате яхнии и супи с някои загряващи билки като канела, джинджифил и лют червен.

2. Създаване на добри чувства:

Може да имате високи очаквания по време на двете седмици на изчакване за добрата новина. Вие сте претоварени с очакване и безпокойство. Това би могло да се освободи хормони на стреса, които пречат на тялото си от зачеването.

Пазете на хладно по време на този период. Мечта за забременяване, но не го направи си мания. Пазете себе си зает и заемат със задачите, които обичате да правите. Това ще запази емоциите си под контрол.

3. Преосмисляне за природни терапии, билки и хранителни добавки, които вече са като:

Някои природни терапии ще повлияят на матката и по този начин предотвратяване на имплантиране. Избягва практики като рициново масло опаковки, самостоятелно плодородие масаж, Мая коремна масаж и лъчиста Утроба терапевтичен масло. Всички тези терапии са добре преди овулация, но не и по време на имплантация.

Можете да продължите с акупунктура и билкови програми и пренатални витамини.

4. Вземете достатъчно почивка и подхранването на себе си:

Докато чакате бременността новини, може да се наблюдава често се стиска челюстта си, корема или държи рамото си високо, които са всички признаци на стрес. Опитайте се да избегнете мислите и работните места, които ви карат да се чувствате стресиращо. Има здравословна среда в дома и работата.

 • Лягай да спиш по-рано, и да вземе дрямка през деня.
 • Ако сте в движение или тежки упражнения, за да се премине бързо ходене или плодородие йога.
 • Nest утробата си, което означава, че се направи безопасна среда за покана на бебето.
 • Вземете масаж, да се придвижва с близките си, се планира за една спокойна разходка.

5. Вярвайте в себе си

Вие не може да се забременее, ако се съмнявате в способностите си да роди бебе. Промяна на мисълта модел, и да вярват в себе си. Негативните мисли биха могли да променят хормоналния баланс, което се отразява на шансовете си за здравословен овулацията, имплантацията и бременността.

Позитивни утвърждения, консултиране и медитация ще ви помогне да мисля положително за тялото си и вътре в себе си. Въпреки това, той няма да се случи за една нощ. Така че, бъдете внимателни, докато се премине към положителен подход.

Каква е причината за Ненормално имплантация?

В редки случаи, някои жени може да изпитват необичайни имплантиране, което води до загуба на бременността. Тези редки случаи включват:

1. извънматочна бременност:

Когато оплодената яйцеклетка се имплантира извън шийката на матката, тя се нарича извънматочна бременност. Обикновено имплантиране среща в маточната тръба, когато ембрионът не се спускат на шийката на матката. В този процес, той може понякога да достигне до яйчника или корема. Този тип на бременността трябва да завърши по медицински, а това може да доведе до тежки имплантиране кървене и разкъсване. Това, следователно, намалява шансовете за зачеване в бъдеще.

2. Hydatidiform мол:

Това се случва, когато бързо делящите бластоцист самата имплантите към стената на матката, но не се развият в пълноправен ембрион. Вместо да се ембрион, бластоциста се превръща в тумор. Възможно е да изпитате всички признаци на бременност и дори може да се потвърди резултатите от тестовете на бременност, дължащи се на производството на ЧХГ от туморните клетки. Само с ултразвук може да се определи наличието на hydatidiform мол.

3. Проблеми с плацентата:

Аномалии, свързани с плацентата са зависими от където имплантацията се осъществява. Ако функцията на плацентата не се влияе неблагоприятно, бременността няма да продължи. Плацентарната проблеми водят до загуба на плода, както и ранна загуба се нарича спонтанен аборт. Ако плацентни аномалии се случват по-късно през бременността, те водят до преждевременно раждане, което води до усложнения за майката и бебето.

Имплантирането е първата стъпка на бременността. Тя може да бъде толкова фини, че не може дори да осъзнават, че това се е случило в тялото ви. Но когато си желание да се забременее е висока, сте склонни да свържат всяка малка промяна в тялото си с бременността. Най-важното е да не се безпокойте за резултата или разочарован, ако резултатът е отрицателен. На следващия менструален период е точно зад ъгъла!

Често задавани въпроси

Колко време продължава имплантиране кървене?

Имплантирането кървене продължава няколко часа до два дни. В редки случаи може да продължи повече от два дни. Дължината обикновено зависи от количеството кръв, което се освобождава в процеса на имплантиране на ембриона, и времето, необходимо за организма да се отърве от него.

Колко време продължава имплантиране спазми?

Имплантирането спазми трае в продължение на пет минути. В някои случаи, спазмите ще продължи за по-малко от пет минути или до два дни.

Какво имплантиране спазми усещането?

Те са като светлина боцкане или дърпане болка в долната част на корема, и да започне около една седмица преди менструация. Някои жени могат да изпитат само един епизод от нея, докато други ще имат случаен спазми.

Ако полезна, не забравяйте да споделите. Да ги запишете в секцията за коментари по-долу.