Можеш ли да яде стриди по време на бременност?

По време на бременността, някои храни, които са безопасни при нормални обстоятелства стават вредни. Много бременни жени може да е загрижен за добавяне на някои храни за диетата си, докато очакваше, и стриди са един от тях. Но можете ли да ядат стриди, докато сте бременна?

Стридите са гурме деликатес и то дори може да бъде един от любимите си храни, някога. Но са стриди по време на бременността се счита за безопасно?

Както по време на тази фаза от живота си, вие сте отговорни за себе си и за бебето в утробата си. Ето защо здравословен начин на живот е още по-важно в този момент. Така че, за да изчистите съмнения си за потреблението на стриди тук е нашия малък наръчник за вас.

Предимства на стриди

Стридите се смята, че трябва да бъдат опаковани с много хранителни вещества, както и на тяхното потребление се смята, че има много ползи за здравето. Някои от тях са:

  • Стридите са с ниско съдържание на калории, което ги прави идеален избор за тези, които се опитват да запазят теглото си под контрол прави.
  • Стридите също са с ниско съдържание на мазнини и богати на протеини. В действителност, те са идеален постно източник на протеини, които се добавят към храната от време на време.
  • Стриди са отличен естествен източник на цинк. Само част 3 унции се смята, че съдържа 67 мг цинк, който е един от най-много важни минерали, необходими по време на бременност.
  • Стридите също са полезни за сърцето си. Те съдържат важни здрави минерали, включително омега 3 мастни киселини, магнезий, калий и витамин Е, всички от които се смята, че за намаляване на възпалението и намаляване на риска от сърдечно заболяване.

Докато стриди са опаковани с много ползи за здравето, които могат да бъдат полезни и за бременни жени, медицински експерти предполагат ограничаване на потреблението на този морски дарове. Защо?

Защо Limit хапване Стриди по време на бременност?

Правилото за палеца, за да приведе в действие за безопасно хранене по време на бременност, е да се избегне отнема всяко животно, месо, което е сурово. Под варени или сурово месо се смята, че съдържат много бактерии, които могат да доведат до инфекции, а понякога може да премине си плацентарната бариера, поставяйки си растящо бебе на риск.

 • Бременните жени имат потисната имунна система и стриди (сурови) се смятат за един от най-често срещаните причини за морски дарове, свързани с хранително отравяне. Сурови стриди по време на бременност, при никакви обстоятелства, не е за предпочитане.
 • Под варени стриди може да предизвика стомашно-чревни проблеми и може да доведе до тежки инфекции за вашия развитието на плода. В действителност, тя се смята също така да причинят неврологични увреждания и спонтанен аборт.
 • Варени стриди, от друга страна, имат много ползи за здравето, и могат да бъдат полезни умерено да се консумира по време на бременност.

Как да консумират Стриди по време на бременност?

Специалистите по хранене и експерти препоръчват консумацията на стриди в умерени количества по време на бременност.

 • Сурови стриди трябва да се избягва на всяка цена; Въпреки това, можете да се насладите варени стриди всеки от време на време по време на втория триместър на бременността.
 • В FDA препоръчва ограничаване на размера на морски дарове по време на бременност, тъй като много от риби и други морски дарове съдържат токсични химикали, които причиняват вреда на развиващото се бебе.
 • Препоръчително е също така да се избегне отнема стриди по време на първия и третия триместър.
 • Уверете се, че всички стриди, които консумирате са напълно сготвени (за предпочитане под ваш надзор) и имат твърда структура.
 • Също така е добра идея да се консумира стриди и други морски дарове или животински протеини в прясно форма, вместо да ги съхранявате в хладилника за няколко дни.

Ако все пак имате някакви притеснения по отношение на консумацията на стриди по време на бременност, посетете лекаря си. Seafood може също да взаимодействат с някои лекарства, така че ако сте приемали някои добавки или лекарства, може да искате да го обсъдите с Вашия лекар.