Можеш ли да яде скариди по време на бременност?

Бременност води до редица промени в тялото си, а също и в диетата си! любимите си храни изведнъж стават табу, а вие може да бъдат помолени да временно да се откажат от някои много по-обичаните Munchies.

Можеш ли да яде скариди по време на бременност? Не се притеснявайте. Това е необходима стъпка, която трябва да бъде взето от всяка бременна жена, тъй като необходимостта от час е да се направи правилния избор на храни, за да подпомагат растежа на вашето бебе.

Ако не сте го направили вече, остави списък на храните, за да добавите и тези, за да се избегне по време на тези няколко седмици, а ако сте остана с съмнения за морски дарове, ето нещо, което да ви помогне да се сортират.

Безопасно ли е да яде скариди по време на бременност?

Вие може да се изкуши да се насладите на тези масло чесън скариди, но изчакайте … са скариди наистина безопасни за консумация по време на бременност?

Нека ви дам лошата новина на първо място. Почти всички форми на морски дарове са най-добрите избягва по време на бременност. Seafood освен че е добър източник на протеини мазнини и минерали, които са необходими за нормалния растеж на плода, те също идват опаковани с вредните токсини.

Защо скариди трябва да се избягва по време на бременност?

Замърсяването на водите е довело до увеличаване на натрупването на токсични химикали в морски живот, което прави консумацията на морски дарове по-проблематично, отколкото преди.

 • Препоръчително е да се избегне отнема морски дарове сервира в ресторанта по време на бременност. Тъй като те са по-вероятно да бъде недостатъчно и не могат да се приготвят в чисти среди като у дома си.
 • Ако сте сигурни, че скаридите закупените от вас са от сигурен източник на прясна вода, можете да го консумират от време на време, след като поиска становището на лекуващия ви лекар.

Рисковете на хранене Скариди по време на бременност

Консумирането на скариди, особено сурови скариди е изключително вредни по време на бременност, и се смята, че са свързани с редица рискове за здравето including-

 • Консумирането на сурови скариди може да изложи на риска от хранителни отравяния. Като суровина морски дарове има тенденция да се включват определени паразити, които биха могли да навредят на храносмилателната система.
 • Seafood съдържа високи нива на токсични вещества като живак, който се счита, че влияе развитие на нервната система на бебето.
 • Скаридите, получени от замърсени реки и езера също съдържат високи нива на полихлорирани бифенили, които също могат да представляват риск за здравето на Вашето бебе.
 • заразяване с Listeria също е възможно върху консумацията на сурови скариди, които могат да причинят смъртоносно отравяне на кръвта и други инфекции на плода. 

Как да се яде скариди безопасно по време на бременност

Въпреки, че това е най-добре да се избегне консумират скариди по време на бременност, само ако Вашият лекар е наред с идеята, можете да го консумират от време на време. Ето няколко начина, по които могат да консумират скариди безопасно по време на бременност и минимизиране на всякакви възможни рискове за здравето на плода.

 • Уверете се, че се готви скаридите добре. Повечето скариди стават червени, когато варени перфектно и месата обикновено се превръща перлен и непрозрачен.
 • Готвене скаридите напълно ще се гарантира, че всички потенциални инфекция причинява агенти ще бъдат убити.
 • Също така е добра идея да се замразява скаридите 24 часа преди варенето IT- това ще убие голям брой организми.
 • Осоляване и ецване скаридите също е вероятно да го направи по-безопасно да се консумират.
 • Можете също така да разгледа отнема пушени скариди след консултация с Вашия лекар.
 • Ако готвите ви ястие във фурната, оставете да остане в остатъчната топлина за няколко минути и след това се приготвя.
 • Също така е добра идея да изберем пресни продукти за вашата храна по време на бременност. Консерви пакет в много консерванти, което също може да бъде вредно за вашето бебе.

Надяваме се, че тази статия ви помага да се вземе правилното решение, когато става въпрос за избор на храната си по време на бременност.

Както можете да се направи извод от информацията, дадена по-горе, има много потенциално опасни рискове за здравето, свързани с консумацията на скариди и най-добре е да се избегне това отнема много време на бременността.