Можете да ядете пикантни храни по време на бременност?

р

Въпреки пикантни храни няма да навредят на развитието на плода по време на бременност, те могат да Ви засегнат. Въпреки че много бъдещи майки могат да понасят пикантни храни без проблеми, а други получават киселини в стомаха и храносмилателни проблеми. Пикантни ястия също може да се влошат, сутрешно гадене при майки, които не могат да преглътнат някои подправки. Консумирайте разнообразни храни, като част от балансирания хранителен режим по време на бременност, за да се гарантира, вие и вашето бебе да получи необходимите съставки.

Сейф за бебе

Медицински експерти са съгласни, че пикантни храни са безопасни за консумация по време на бременност. Пикантни храни няма да навредят на вашето бебе расте и дори биха могли да помогнат на вашето бебе се развива вкус към определени подправки по-късно в живота. Въпреки че повечето пикантни ястия са безопасни за ядене по време на бременност, избягвайте ястия, които съдържат недостатъчно месо, птиче месо или морски дарове; непастьоризирано мляко и млечни продукти; и риба с високи следи от живак, включително риба меч, акула и скумрия. Ако ви се яде навън, помолете сервитьора за ястия, за да си осигурите ястие не включва тези храни, които са били известно, че причиняват вродени дефекти.

Сутрешно гадене

Много бременни жени изпитват форма на сутрешно гадене по време на първите няколко месеца от бременността. Morning болест се състои от гадене, стомашно разстройство или повръщане поради промени в хормоналните нива. Някои вкусове и миризми може да предизвика гадене, което може да затрудни или дори невъзможно да се яде или мирише пикантни храни, които преди се радваха. Тя може да помогне да се избегнат тези храни по време на първия триместър, тъй като пикантни ястия могат да се влошат, сутрешното гадене. Много жени виждат подобрение в сутрешно гадене и да се върнат към обичайната си диета след първия триместър.

киселини в стомаха

Въпреки пикантни храни са безопасни за ядене по време на бременност, трябва да го избегне, ако имате киселини в стомаха или други храносмилателни проблеми. Пикантни храни са по-склонни да причинят киселини и киселинен рефлукс, две общи проблеми по време на по-късните месеца от бременността. Ако все пак решите да ядете пикантни храни, да ги свържете с чаша мляко, за да спомогне за намаляване на киселини. Една супена лъжица мед също може да помогне за предотвратяване на киселини в стомаха след хранене пикантни ястия.

Съображенията

Въпреки, че може би сте чували, че пикантни храни помагат предизвикване на труда, без медицински доказателства подкрепят това твърдение. Яденето пикантни храни, докато се подготвяте за труда, обаче, няма да навреди на бебето си по никакъв начин. Имайте предвид, че е възможно да имате киселини в стомаха или други проблеми с храносмилането. Някои бъдещи майки имат проблеми с пикантни храни по време на бременност, а други го ядат с никакви проблеми. Ако не сте сигурни за ефекта на пикантни храни по тялото си, опитайте да го в малки количества преди ядене цяла пикантна храна.

Сюзън Кондън, консултант по кърмене, винаги се чудеха какво кърмещи майки се хранят в страни като Тайланд, Индия, Мексико и Китай, както и в други места, където горещи и пикантни храни са често срещани. Подозирам, че те продължават да ядат едни и същи храни, те са яли преди бременност, без много шум от техните медицински сестри деца.

Така че, да се отпуснете, да яде това, което харесва. Най-прекрасното нещо за ядене на голямо разнообразие от храни, докато суче е, че сте, в известен смисъл, като вашето бебе първата си въведение към вкусовете на твърди храни. Вкусът на кърмата се променя постоянно, за разлика от формула, която има същия вкус на всяко хранене. Вашето бебе може всъщност да обичаш по-силен вкус на кърмата си, след като ядат чесън ястие.

Ако бебето ви е чувствителна към храната, която ядем (пикантен или не), вие ще знаете, защото той ще бъде дребнав след хранене, плаче безутешно, спи много малко и се събуди внезапно, както и да изглежда неудобно. Може дори да забележите реакция на кожата, хрипове, задръствания или зелени, mucusy столове, които биха могли да посочат друг тип хранителна алергия – например за млечни продукти, пшеница, царевица, или цитрусови плодове в диетата си, а не непременно да пикантни храни.

Запази