Мога ли да яде скариди по време на бременност?

Един от прост въпрос за бременна жена е мога да ям скариди, докато сте бременна ? Бременността е време за завишените чувства. И желание за храна оглавява този списък. От многото храни, които попадат в списъка на апетита, морски дарове определено е един. Но, било то стриди, суши, скариди, скумрия, или всякакви други морски дарове, може да искате да знаете дали е безопасно да се консумират или не по време на бременност. Те може да бъде добър източник на хранителни вещества и минерали, но понякога е добре да ги избягвате по време на бременност.

Ако сте любител морски дарове, с скариди са най-любимите си храни, ние ще ви кажем дали скариди са безопасни за ядене по време на бременност.

Мога ли да яде скариди по време на бременност?

Отговорът е голям да за скариди по време на бременност, тъй като те са с ниска степен на живак. Въпреки това, трябва да ограничите консумацията му да 12oz (340грам) една седмица и трябва да се приготвят правилно

Предимствата на правилното хранене Скариди по време на бременност:

Скариди са склад на хранителна стойност, и трябва да ги включите в диетата си.

1. богат източник на омега-3 мастни киселини

Скариди е известно, че е вторият най-важният източник на омега-3 мастни киселини, които съдържат ейкозапентаенова киселина (ЕРА) и докозахексаенова киселина (DHA). мастна киселина DHA е много важно за отглеждане на плода, тъй като помага в развитието на мозъка, централната нервна система, и очите.

Едно проучване заключи, че жените, които консумират морски дарове са родили деца с по-добри когнитивни умения и развитието на нервната система. Както телата ни не могат да направят незаменими мастни киселини, се нуждаем от външни източници, като скариди, може да задоволи необходимостта

2. Изобилие аминокиселини и протеини

Около 75% от ядивната част на скариди е вода. От останалите 25%, 80% е протеин; 100 г пресни скариди има около 19.4gm на протеин. Скариди също са богати на аминокиселини, които трябва да бъдат консумирани от външни източници на храна.

3. Обилни важни витамини и минерали

Калций, калий, натрий, магнезий и са важни минерали по време на бременност. Те стимулират здравето на костите, регулира производството ензим, и поддържа водния баланс. 100 г пресни скариди дава около 100 мг калций, 300 мг фосфор, и 40цд на селен. Скариди съдържа и точните количества от витамини A, D, E, B12 и B3.

Калций и фосфор са от съществено значение за доброто костите и зъбите при възрастни, както и развитие на костите при децата. Селенът повишава имунитета на майката.

4. Висока желязо

Скариди съдържат 1.8 mg желязо на 100gm. Iron спомага за намаляване на риска от анемия по време на бременност и СПИН правилното кръвоснабдяване на плода. Той също така намалява риска от преждевременно труд.

5. Ниско съдържание на мазнини

Скариди е ниско съдържание на мазнини морски дарове, което означава, че не е необходимо да се притеснявате за прекомерното наддаване на тегло от ядене на скариди, докато сте бременна.

Може ли да се ядат сурови или полусурови скариди?

Никога не трябва да се консумират сурови или полусурови скариди. Те могат да причинят листериоза, бактериална инфекция, причинена от листерия намерени в суров морски дарове. Бактериите могат да инфектират плода през плацентата, и могат да предизвикат аборт.

Можете да ядете скариди по време на бременност, но не се препоръчват да ги преработват във коктейли и темпура, вместо да ги сотиране със съставки, тъй като тя може да ви даде лош стомах.

Правилният начин да се яде скариди – Как да ги готвя:

Процесът на готвене скариди е важно да се избегне вероятността от инфекции.

  • Използвайте топла вода за почистване на скариди. Скалата за скариди и премахване на стомашно-чревния тракт и вена назад, които са лесно видими. Използвайте остър нож, за да devein скаридите.
  • Ако сте ги съхранява в хладилник, не забравяйте да ги размрази напълно.
  • Кипене е най-добрият метод да се готви скариди. ги сварете в 74ºC, тъй като те може да се изплъзне от бактериите само при тази температура.
  • Соте или пържим само след тях кипи правилно. Индийският начин на готвене скариди, като къри или тандури е безопасен начин да го ядат. Домашно приготвени скариди са по-безопасни от ресторант изработка.
  • Ако използвате микровълновата, оставете го да престои в продължение на три до четири минути и след това се готви морски дарове добре.

Кои скариди са безопасни за ядене?

Не всички видове скариди са безопасни за консумация. Най-ядливи скаридите по време на бременността, са:

Wild хванат на място скариди: Те са огромни скариди, уловени от водите на Тихия крайбрежие на САЩ или Британска Колумбия. Те се продават на живо и са скъпи.

Wild хванат залив скариди, розови скариди, коктейл от скариди или северна скарида: Те са за студена вода, малки скариди, използвани за гарниране и в салати, боб или ориз. Техният произход е Орегон или на североизток, и са на разумна цена.

Wild хванат скални скариди: Те изглеждат като омари и имат сладък плът. Те се готви бързо в сравнение с редовните скариди. Те са хванати от Мексиканския залив.

САЩ, отглеждана скариди: Те се отглежда при регулиране акт в САЩ, което им дава по-високи стандарти. Те се таят в най-добрите ферми.

На местно ниво, отглеждана скариди, West Coast, отглеждана скариди, скариди и от южния и Средния запад-членки и други възможности за избор.

Можеш ли да яде скариди паста по време на бременност?

Скариди във формата на паста са много популярни. Повечето страни от Азия и Америка използват скариди паста като подправка към храната. Можете да си купите сурови скариди от хранителни магазини и след това да ги готви у дома. Можете да се насладите на разнообразни рецепти от скариди по време на бременност, при условие, че ги готвя добре. Но не повече от препоръчаното количество.

И не забравяйте да се консултирате с вашия лекар, преди да добавите скариди за бременността диета. И мисля, че това са някакво обяснение за въпрос Мога ли да яде скариди по време на бременност … Надявам се тази информация да ви помогне.