Мога ли да яде кисело мляко по време на бременност?

Ако сте бременна, най-вероятно често откриете себе си чудех дали дадена храна, която обикновено се яде – или жаден сега, че сте бременна – е безопасно. Киселото мляко е пример за храна, че в рамките на определени ограничения, е не само безопасни за консумация, но също така има ползи за здравето на вас и вашето бебе.

Какво кисело мляко

Киселото мляко е ферментирал млечен продукт, прави, когато млякото се култивира с някои без вредни бактерии, като Lactobacillus ацидофилус. Тези бактерии смилат захарта в млякото – конкретно, те дайджест лактоза – за енергия, обясни Drs. Реджиналд Garrett и Чарлз Гришо в своята книга “Биохимия”. При хората смилат захар, те правят отпадъци въглероден диоксид и вода, при повечето условия. бактерии кисело мляко вместо да млечна киселина, която взаимодейства с протеини в млякото, създавайки кисел вкус и кремообразна консистенция.

кисело мляко Хранене

Кисело мляко, защото е направен от мляко и млечни продукти, има всички хранителни предимства на мляко и след това някои. Подобно на мляко, кисело мляко е с високо съдържание на калций, което ви трябва, ако сте бременна, тъй като сте доставя нарастващата ви бебе с калций, за да растат костите, обясни Хайди Murkoff и Шарън Мазел в книгата си “Какво да очаквате, когато чакаш. ” Киселото мляко съдържа протеин, който вие и вашето бебе използвате, за да растат нови клетки, както и много витамини.

Пробиотиците

Бактериите в киселото мляко са безвредни за хората: Те не могат да причинят инфекция. В действителност, тези бактерии действително помагат в храносмилателната функция и така понякога се наричат ​​”пробиотици”. По време на бременността, храносмилателния тракт се забавя да се увеличи количеството на храненето на разположение на вашето бебе, обясни Murkoff и Мазел. Това може да увеличи риска от запек, което може да увеличи риска от хемороиди. Яденето на кисело мляко помага за запазване на храносмилането редовно.

Загрижеността

Има два вида кисело мляко трябва да се избягват по време на бременност. Първо, защото имунната ви система не е толкова функционална, тъй като обикновено се, избягвайте кисело мляко прави с непастьоризирано мляко и млечни продукти, имайте предвид, Drs. Майкъл Roizen и Мехмет Оз в книгата си “Ти: Раждането на бебето.” Това кисело мляко може да съдържа вредни бактерии. Второ, да се избегне пълномаслено кисело мляко и други млечни продукти пълномаслено: Тези източници на млечни продукти са прекалено много наситени мазнини, което е на сърцето-нездравословно и може да доведе до излишък на наддаване на тегло бременност.

Съображенията

Като цяло, кисело мляко е добро допълнение към вашата бременност диета. От ниско или без мазнини източник на мляко и млечни продукти, може да допринесе за осигуряване на дневните нужди за протеин и няколко витамини и минерали, както и да осигури енергия. Много купешки марки съдържат големи количества захар или сироп от царевица, така че, ако се опитвате да се избегне получаването на твърде много тегло по време на бременност, може да искате да закупите кисело мляко и подслаждане на вкус с плодове или мед.