Кога Бебетата Roll Over?

Честит време с бебето си, докато се търкаля върху за първи път обикновено идва като изненада, както за бебето и родителите й, не се изненадвайте, ако завъртането от корема на резервно скоро става един от любимите трикове си малко нечии. Знаете ли, обикновено, когато се бебе преобърне? С нарастването на силата в ръцете си, гърба и врата, бебето ви започва да се открият нови начини за преместване тялото й, включени при търкаляне. Бъдете сигурни, за да я пази на масичката за смяна на и на други места, където всички тези вълнуващи нови ходове може да доведе до падане или друга опасност.

Кога Бебетата Roll Over?

Някои новородени, действително ще се търкалят върху едната страна да спят в първите си дни, но повечето бебета изглежда да губи способността си да се търкаля върху техните страни независимо в рамките на първия месец. От 4-месечна възраст, вашето бебе ще са се развили достатъчно сила на горната част на тялото да използва ръцете си, за да се задвижи нагоре и над от позицията на корем на гръб, обикновено в качеството на непредвидена резултат на един от мини си лицеви опори по време на корема време. (Тя може дори да демонстрира тази способност още 3 месеца.) С 6-месечна възраст, повечето бебета са усвоили не само ролката корема-към-гръб, но и обратното обратно към корема маневриране.

Как да се помогне на бебето Roll Over

Уверете се, бебето ви получава достатъчно време корема й помага да се изгради силата в нея на гърба, врата и ръцете, че тя ще трябва за голямата подкрепа, за да се преобърне. Вие ще искате да започнете време корема още в първата седмица, полагане вашето дете с лицето надолу в скута си за няколко минути, по време на тревога будни периоди. Както първия месец на бебето прогресира, помогнете малко изследовател работят пътя си до 15 до 20 минути на корема си всеки ден (винаги под зоркото око). Ако бебето ви е наистина възмутен е по корем, започнете с по-кратки сесии на време корема – една до пет минути, ще свърши работа – и да се изгради постепенно до по-бавно корема-игра сесии.

Един мат дейност с измъчващите играчки е голяма мотивация за да помагате на бебето да се научи да се преобърне. Опитайте се някои “корем стръв” наблизо, така че тя може да достигне за това, което ще й помогне да се изгради рамо сила и може да доведе до една странична ролка. (На половината път!) Практикуването на лек ролка от страна на страна, а след това върху гърба й позволява да показвате вашата скъпа как се прави – или да получите на пода с нея, за да покаже няколко търкалящи маневри себе си.

Какво да не се притесняваш 

След като бебето ви започва подвижен от корема да архивирате и от гръб по корем, може да откриете, че тя започва да се преобърне при влизане в яслите си през нощта, също. Това не е причина за безпокойство, въпреки че експертите препоръчват да продължите да слагат децата да спят по гръб, дори и ако те не остане в това положение през цялата нощ. Тъй като вашето бебе се развива силата и мобилността да се търкаля върху корема си, тя също така развита способността да се усети неприятности, когато тя спи – което означава, че тя е много по-малко вероятно да се превърне в капан в позиция, в която е изложена на риск дишането си. След 6-месечна възраст, тя е също така преминали периода на повишена опасност за SIDS, който се достига, когато бебето е между 2 и 4 месеца преди да се намалява постепенно.

Ако сте наистина притеснен за вашето бебе преобърне да спи по корем, може да опитате г. малкия човек в яслите си по гръб или страна с една от ръцете й удължен. По този начин, ако тя се търкаля, че е по-вероятно да бъде върху страната с ръката си в предната част на гърдите си – и след това тя ще бъде малко по-малко вероятно да се търкаля изцяло върху корема си, защото тя басти, че ръката под нея.

Не забравяйте също, че всички бебета удари нов етап в развитието като преобръщане със свое собствено темпо, а в свободното си време. Това може да отнеме седмици на време корема преди бебето ви закача за бутане на ръцете й и подвижен гръб, както и много седмици повече, преди тя да разбере как да се пъхнете ръката си под тялото или над главата й да се връщам към нея корема. Просто я даде много възможности за практикуване, за предпочитане по едно одеяло или постелка, която ще омекоти инцидентното (и, за съжаление, неизбежно) каничка-Bonk на пода. И не забравяйте да предложим много похвали, аплодисменти и насърчение, когато вашето бебе най-накрая прави първата си флип.

Какво следва за бебе

След като бебето получава цаката на преобръщане и вдигане на главата си, тя скоро ще седи – първо с ръка от теб, а след това без чужда помощ. От там тя може да започне да пълзи или дори да пропуснете да се изправи и след това да ходи по собствените си два крака.